icon

Samota a vyhorenie počas materskej dovolenky

Dnes o 06:53

Ahojte, stalo sa vam to tiez? Na materskej sa citim neskutocne sama. Nikto sa ma neopyta ako sa mam, nikto ma uz nikde nezavola, ked zavolam ja, nikto nemoze. Ked chcem ist raz do tyzdna cvicit, nemam kde nechat deti, s manzelom sme ako dvaja spolubyvajuci. Riesime len deti. Napadaju ma skarede myslienky, ktorych sa bojim. Cakam na termin ku psychologicke. Citim, ze som totalne vyhorela. Pred dwtmi som mala nasliapnute na dobru kariwru, vystudovala som tazku skolu, natrapila som sa, a teraz v jedom kole nic ine nerobim len doma upratujem.
A ano, poznamky typu “co si cakala” si nechajte pre seba. Cakala som, ze to bude ine. Svoje deti milujem najciac na svete. Ale necakala som ze stratim sama seba. Ja uz ani neviem, aky clovek som bola pred detmi.

Strana
z2
januska12323
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@januska12323 ja viem. Rada by som. Len on mi pocas pol hodky kym som v dmke 5x zavola…. Co ma obliect, kde su plienky, ci nu moze dat toto jest, kde ma flasu, kedy pridem….

@anonym_autor nechaj mobil doma on si poradí.

anonym_da38e8
Dnes o 09:22

to su tie naivne predstavy o detoch. kazda druha tu sniva o troch a viac detoch a potom nariekaju ze im nik nepomaha. V dnesnej dobe staci jedno, aspon zdedi cely vas majetok a bude dobre😂

anonym_da38e8
Dnes o 09:24

a reci typu sak volakedy zeny zvladali aj 10 deti si mozu farari strcit/ Ano zvladali lebo museli nasilu mat sex so svojimi nasilnymi a casto opistymi chlapmi a antikoncepcia neexistovala

autor
Dnes o 09:25
@anonym_da38e8

to su tie naivne predstavy o detoch. kazda druha tu sniva o troch a viac detoch a potom nariekaju ze im nik nepomaha. V dnesnej dobe staci jedno, aspon zdedi cely vas majetok a bude dobre😂

@anonym_da38e8 ja ani nepotrebujem aby mi niekto pomahal. Ja si s detmi poradit viem, mame upratane, uvarene, denne sme 2x vonku, ale proste ta samota… s nikym dospelym sa nedokazem porozpravat.. (ok, smalltalky na ihrisku ako deti kakaju a spinkaju ozaj neratam)…. Ze vsetky kamosky si ziju svoje zivoty a neozvu sa, ze ked sa im ozvem ja, vzdy to skonci tak ze vsak jasne dohodneme sa, stretneme sa, a nic z toho.. ale chapem, nemaju deti….

autor
Dnes o 09:28
@anonym_431e31

A v com je problem ist do prace skor nez Ti skonci druhy rodicak? Na tieto prispevky si, samozrejme, nereagovala. Ja tomu nerozumiem. Na co sa tu hrame? Sama povies, ze potrebujes odbornu pomoc, napadaju Ta skarede myslienky, ale manzela neupraces, opatrovatelka to je tiez iste nejaky problem s tym (kedze ju nemas a neriesis) a do prace skor nie. Vtedy mi naozaj napada, ze si si strojcom svojho ne-stastia.

Mam tri male deti, najstarsie ma 2,5 roka, manzel denne od rana do 16 v praci, rodina je par 100km. Som sama doma a teda ano, kolotoc je to strasny, ale samotu necitim. Navstevy mam rada a aj casto volam k nam. Tiez, ak sa mi da s deckami niekde ist, nalozim ich a idem.

Takze ked si na tom tak zle ako pises, vidim ako kolosalnu hlupost hrat sa na hrdinku a tvarit sa "ale ja chcem byt s detmi doma" ked to evidentne neprospieva nikomu.

@anonym_431e31 ale ja svoje deti nechcem odlozit. Ja s nimi chcem travit cas, nechcem ich davat cudzim ludom, su male, mna to s nimi bavi, len proste, kde som na konci tohto celeho ja? Ked chcem mat cas pre seba, musim vstat rano o piatej a mam hodku na to, aby som bola sama so sebou bez toho aby odomna niekto nieco potreboval

autor
Dnes o 09:29
@anonym_da38e8

a reci typu sak volakedy zeny zvladali aj 10 deti si mozu farari strcit/ Ano zvladali lebo museli nasilu mat sex so svojimi nasilnymi a casto opistymi chlapmi a antikoncepcia neexistovala

@anonym_da38e8 ano, zvladali. Ale vtedy “stacilo” aby deti mali co jest. Dakedy ani to nie. Dnes uz chceme zit inak

anonym_9616a7
Dnes o 09:33
@anonym_autor

@anonym_da38e8 ano, zvladali. Ale vtedy “stacilo” aby deti mali co jest. Dakedy ani to nie. Dnes uz chceme zit inak

@anonym_autor dnes je normalne ze otec sa stara od malinkata o deti ako aj matka.Teda kupe,krmi,prebali.Tym padom sa nemusi nic pytat,kde co je,lebo vie.
Zena ma cas na vsetko a moze sa spolahnut,ze deti su v super rukach,super muz povie zene chod a uzi si to.
Tam mas velky problem.

anonym_9616a7
Dnes o 09:35
@anonym_autor

@anonym_autor ale nie si v tom sama,je tu vela zien,co si nasli len otecka na papieri a potom to dopada rozvodom,alebo zena ked pride do prace si najde milenca-kolegu.

autor
Dnes o 09:55
@anonym_9616a7

@anonym_autor ale nie si v tom sama,je tu vela zien,co si nasli len otecka na papieri a potom to dopada rozvodom,alebo zena ked pride do prace si najde milenca-kolegu.

@anonym_9616a7 no bojim sa ze aj u nas to tak dopadne.

anonym_52ce5e
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@anonym_da38e8 ja ani nepotrebujem aby mi niekto pomahal. Ja si s detmi poradit viem, mame upratane, uvarene, denne sme 2x vonku, ale proste ta samota… s nikym dospelym sa nedokazem porozpravat.. (ok, smalltalky na ihrisku ako deti kakaju a spinkaju ozaj neratam)…. Ze vsetky kamosky si ziju svoje zivoty a neozvu sa, ze ked sa im ozvem ja, vzdy to skonci tak ze vsak jasne dohodneme sa, stretneme sa, a nic z toho.. ale chapem, nemaju deti….

@anonym_autor ok, ak kamosky nemaju deti, tak najskor nemaju naladu na reci o detoch... na dospelacke reci - oznam muzovi, ze si sa dohodla s kamoskou Vierkou na vtedy a vtedy a ze prides vtedy a vtedy...

anonym_1c88bc
Dnes o 10:26

nepísala si už niečo podobné nedávno? zaplať si pomoc opatrovateľky keď muž odmieta a choď na pol dňa niekam sama, alebo jasle/škôlka a ty do práce hoci na polovičný alebo aj kratší úväzok, budeš medzi ľuďmi a zlepší sa to, všetky sme si tým prešli neboj deti podrastú a bude čas aj na osobný život

anonym_f840af
Dnes o 10:32

Pre mna bola materska a RD super obdobie. Som introvert, ľudí neznášam 😀 Teraz trpím v robote.

annel19
Dnes o 10:45
@anonym_autor

@anonym_dd655b lebo som deti chcela. Ja s nimi rada travim cas, to sa nevylucuje s tym, ze potrebujem aj chvilu pre seba a ist aspon na wc bez toho aby som za dverami (alebo rovno pri mne) pocuvala mamiiiii mamiiii

@anonym_autor musíš doma nastaviť pravidlá...s manželom. Ja som na Tom bola podobne. Tiež len doma medzi kuchyňou,prackou a obchodom. Plus manžel v zahraničí. Áno,zarobil,no moje psychické zdravie bolo hrozne. Nakoniec upustil z práce v zahraničí. Pracuje teraz na sk,síce chodí domov dosť neskoro,no aspoň večer je doma a pomôže aj cez víkendy.

Strana
z2