Smutné sviatky po strate blízkych. Ako prekonať túto bolesť?
Vzdy sme sa stretavali cela rodina, vysmiati, stastni, o tom boli sviatky.
Teraz? Rodina po smrti babky rozhadana, moja polka rodiny umrela, druha strana nejavi zaujem, sme sami. Je mi zo vsetkeho smutno. Chybaju mi zosnuli. Chybaju mi tie stastne casy.
Odvtedy uz neviem byt stastna, Vazim si kazdy den, tesim sa zo slnka a z deti, ze sa im dari v skole a ze su zdrave, ale nedokazem uz byt stastna, ten smutok za tym, co bolo, ma valcuje.
Hlavne cez sviatky, to tak citim. :(
Kazdy den placem. Snazim si najst pracu, ale mam problem si zacat znova verit, ze nieco dokazem. Predtym som bola workoholik a teraz? Ja uz vlastne mam pocit, ze som len schranka , zaobalene srdce do smutku. Vyhybam sa AD, pretoze mam traviace problemy, ale dnes sa mi dokonca snivalo, ze to bez AD ozaj uz nedam. :( Kazdy den sa mi sniva s mojou mrtvou rodinou. Potrebujem pracovat, potrebujem sa odrazit odo dna, ale aj mam problem najst pracu. To mi naozaj nepomaha byt doma medzi 4 stenami. Ako prekonat toto vsetko?
Musim sa vratit spat do pracovneho zivota, na druhu stranu mam pocit, ze v praci stracam drahocenny cas, mam myslienky, ze sa dochodku ani nedozijem, proste citim, ze moj koniec mozno pride skor :(. Mate niekto taketo zle obodbie?
Ja viem , ze kazdy si dacim prechadzame, ale zo mna to uplne vysava zivot. a Vieru v lepsie casy. :(
jedna smrt je par mesiacov, ja nefnukam. Ja nepisem o niekom, kto umrel pred 10 rokmi .
@anonym_autor ja som tiez zazila smrt surodenca, aj rodica. Ano, boli to a ano, boli to velmi. Ale, oni by tiez nechceli, aby si sa v ziali utapala. Sustred sa na tych, co tu zostali, ti Ta potrebuju a vaz si to, ze si tu nezostala sama. Venuj sa rodine, oni Ti to oplatia, aj pracu skor najdes s pozitivnym myslenim. Drzim palce
@anonym_autor ja som tiez zazila smrt surodenca, aj rodica. Ano, boli to a ano, boli to velmi. Ale, oni by tiez nechceli, aby si sa v ziali utapala. Sustred sa na tych, co tu zostali, ti Ta potrebuju a vaz si to, ze si tu nezostala sama. Venuj sa rodine, oni Ti to oplatia, aj pracu skor najdes s pozitivnym myslenim. Drzim palce
@anonym_f69ae2 ako dlho tri trvalo kym si sa dokazala zmierit so stratou surodenca? moj bol este mlady, neviem to tak spracovat :(
@anonym_f69ae2 a dakujem
@anonym_f69ae2 ako dlho tri trvalo kym si sa dokazala zmierit so stratou surodenca? moj bol este mlady, neviem to tak spracovat :(
@anonym_autor asi 3 roky, po 3 rokoch sa mi nespustil plac, ked sa niekto na neho spytal. Ale, neopustila som sa, verim, ze je rad, ze som to zvladla. Mal 29 rokov
Ešte pred 3 rokmi som mala štastnú rodinu, maminu, ocina a mojich súrodencov. Sviatky boli spolu, v láske, v harmónii ( ktorú držali rodičia), o zvykoch. Zomrela najprv mama, na to pár mesiacov tatino. Ostala som sama, ja bez detí, bez partnera. Moji dvaja súrodenci sa mi otočili chrbtom, lebo nedostali z dedičstva to, čo si predstavovali. Nemám teda posledné dva roky ani rodičov a už ani súrodencov. Tým, že my sme ani inú rodinu nemali (ujovia, tety, sesternice apd) som ostala úplne sama. Vianoce, veľká noc pre mňa už stratili význam.
Ešte pred 3 rokmi som mala štastnú rodinu, maminu, ocina a mojich súrodencov. Sviatky boli spolu, v láske, v harmónii ( ktorú držali rodičia), o zvykoch. Zomrela najprv mama, na to pár mesiacov tatino. Ostala som sama, ja bez detí, bez partnera. Moji dvaja súrodenci sa mi otočili chrbtom, lebo nedostali z dedičstva to, čo si predstavovali. Nemám teda posledné dva roky ani rodičov a už ani súrodencov. Tým, že my sme ani inú rodinu nemali (ujovia, tety, sesternice apd) som ostala úplne sama. Vianoce, veľká noc pre mňa už stratili význam.
@anonym_f69ae2 mlady :( mozem sa opytat, ak ti nevadi, co sa stalo?
@anonym_c8b205 je mi strasne tazko na srdci, ked vidim, ako sa rozhadaju vlastni surodenci kvoli peniazom :( je mi luto tvojej straty, to si ozaj neviem predstavit, ze tak po sebe :(
Na začiatku v úvodnom príspevku píšeš o strate babky, potom neskoršie zas o rodičoch a súrodencoch. Kto vlastne zomrel, za kým smútiš.
Mne zomrel otec v decembri , krátko pred Vianocami 2023. Jasné že mi bolo neskutočne smutno, ale boli tu deti ktoré chceli Vianoce a nie pozerať ako ja rumázgam za otcom. Mama zomrela omnoho skôr pred otcom, viem čo je to bolesť za rodičom.
A my - súrodenci sme sa rozhádali ako všetci ostatní pre dedičstvo. Nepozná nikto nikoho. Každý žije sám so svojou rodinou.
Mňa ale zaujíma prečo si doma? prácu si stratila, alebo si niekoho opatrovala?
@oliviabb bolest davno presla? Ano aj mne otupela, ale niektore rany velmi bolia. Rodicia asi zomreli uz davno, podla tvojho stylu pisania.
@anonym_autor nečítam vsetke komentáre..ale badam na tomto aj podobných príspevkoch jednu vec: uvedomujem si, o koľko sme my kresťania bohatší, keď veríme že sa so svojimi milovanými znova stretneme v raji.
Viera, modlitba a nádej nám nejak viac dáva silu, áno boli to, strata veľmi boli...ale my môžme drahým zosnulým pomôcť dostať sa do neba, v tomto máme veľkú výhodu že sme s nimi akoby spojení, my sa za nich modlíme ( lebo oni za seba už nemôžu) a oni sa za nás môžu prihovárať a orodovat za nás. Takže vlastne s nimi ostávame aj týmto spôsobom spojení.. napĺňa ma predstava že môžem svojmu zosnulému rodičovi pomôcť a byť mu nablízku aj keď tu už fyzicky nie je.

jedna smrt je par mesiacov, ja nefnukam. Ja nepisem o niekom, kto umrel pred 10 rokmi .