icon

Spomienky na detstvo bez internetu

Včera o 20:43

Ahojte všetci.Ja ako 90 tkové dieťa si často zaspomínam na časy bez internetu.Na skákanie gumy, pretáčanie kaziet ručne s perom alebo ceruzkou 😂,na nahrávanie piesní z rádia na kazetu, atď.Na čo si vy s úsmevom radi zaspomínate?

Strana
z2
ivana11155
Dnes o 08:02

Ja si spominam na Virsikovu hitparadu, chcela som si nahrat na kazetu celu pesnicku a on furt do stredu hodil kamenak. A v casopise Bravo stranku Tenkrat poprve, to sme s babami citali spolu cez prestavku, vsetky na kope, jedna citala, ostatne pocuvali🤣

anonym_c1adc6
Dnes o 08:03

@anonym_autor Ja si pamätám tie mechanické označovače lístkov v autobusoch. Priznám sa, keď končili, tak v posledný deň ich používania som jeden z električky ukradol. Mám ho doma, aj niekoľko neoznačených lístkov k nemu.

annel19
Dnes o 09:02

Keď bežala v telke Jednoducho Mária,ten seriál,ulice sa vyludnili 😂😂😂🙉

annel19
Dnes o 09:15

Dvere na bytovke boli nonstop otvorené a podopretè kameňom,aby sa nezatvarali.

anonym_d0d1ee
Dnes o 09:32
@anonym_affeda

Pamatam si na sobotne kakao a nedelnych kakaoslavikov, na skakanie gumy, tiez kadejake hry s loptou. Na kazety, na nahravanie pesniciek na kazety, kedy vsetci museli byt ticho. Na okay radio... na cecka, ktore mi mamka kupila len ked sme boli v meste, a do mesta sme sli raz za polroka na nakupy do cinana 😀 na to, ze sme vzdy jedli u toho, kde sme sa hrali, proste vzdy nam dali najest kamaratkine mamky 😀

@anonym_affeda ako keby si písala o mne, všetko do puntíku sedí🙂🙂🙂

anonym_117945
Dnes o 09:35

Stretavky na prachaci, alebo na lavicke. Hranie sa na schodoch ked prsalo. Specialny pristup do "klubovne" urobenejz pivnice. Prechadzky len tak. Cakanie na dohodnuty telefonat pri pevnej linke v konkretnom case. A potom tahanie telefonu s kablom do chodby abu som mala s frajerom trochu sukromia. Navstevy frajerov na chodbe pred bytom a tam hodinove vykecavania, kedy ma nasi kontrolovali cez kukatko. A susedka oproti furt musela ist nieco nakupovat...je toho vela.

sisska96
Dnes o 10:01

Ja si pamätám ako sme nahrávali filmy na kazety 🙈

marsmykkok
Dnes o 10:14
@ljmmm

mna fascinuje ako sme zili bez okamziteho pristupu k informaciam. Ak nas daco zaujimalo museli sme ist do kniznice ( obmedzene zdroje aj tak), kupit si knihu ci casopis. To je uplne crazy sialene, ze dnes na taketo cosi ludia nie su odkazani.
No a bola to nuda. terajsie moznosti su uzasne, len treba dodrzat balans

@ljmmm Však bolo rádio, tv, na druhý deň denníky z informáciami z predošlého dňa čo sa týka aktualít. Prečo máš pocit že nebol prístup k informáciám?

marsmykkok
Dnes o 10:18

@anonym_autor Mne utkveli hlavne tie spomienky na relácie rôzne, napríklad v TV bolo veľa kvalitných relácií pre deti či Od kuka do kuka, majster N, Crn crn, kakao, aj v rádiu ráno niečo bývalo v sobotu vždy. Celkovo určite tých relácii bolo viac a kvalita niekde inde ako teraz. Aj teraz sú programy pre deti ale kvalita nula bodov. A potom hitparády v rádiu, či hitparáda Jula Viršíka alebo na Fun rádiu, tie príbehy čo Julo v hitparáde čítal z listov poslúcháčov a tak. A ešte tamagoči to bol taký veľký hit a technická vyspelosť na tú dobu.

marsmykkok
Dnes o 10:25
@ljmmm

mna fascinuje ako sme zili bez okamziteho pristupu k informaciam. Ak nas daco zaujimalo museli sme ist do kniznice ( obmedzene zdroje aj tak), kupit si knihu ci casopis. To je uplne crazy sialene, ze dnes na taketo cosi ludia nie su odkazani.
No a bola to nuda. terajsie moznosti su uzasne, len treba dodrzat balans

@ljmmm A nuda nebola, teraz je nuda lebo všetci vo voľnom čase len bezvýznamne scrolujú na internete. Vtedy ak bol aj človek doma nescroval po Facebooku bez cieľa ale čítali sa noviny a časopisy, knihy, lúštili krížovky, každý mal nejaký koníček ručný ako napríklad výroba dekorácií a tak, hrali sa karty a spoločenské hry, v tv išli kvalitné programy nie ako teraz mama ožeň ma a podobné skvosty, teda určite to bolo pestrejšie ako teraz ten internet.

autor
Dnes o 10:49
@sisska96

Ja si pamätám ako sme nahrávali filmy na kazety 🙈

Áno aj sme si ich požičiavali s videopožičovne 🙂

annel19
Dnes o 12:04

Kamarátka mala babky na dedine, za domom humno plne sena. Skákali sme pol dňa a večer sme sa skrabali😀 a na latrínu sme chodili. Valali po tráve a žiaden kliešť nás neustipol.
Schovávali sme sa po pivniciach .
Hrali ,,šípky,, po meste.
Špehovali sme kamarátkinu sestru s frajerom a jej mama nám dala za to nanuk 😂😂😂🙉

anonym_278577
Dnes o 12:41

@anonym_autor kupoval som si časopis Káčer Donald a žral tie príbehy každý deň, boli k tomu aj duálne vydania na vianoce, čítal som ho doma, v škole, ďalej som si užíval káblovú televíziu konkrétne starý dobrý Cartoon Network aj so sériou rozprávok t.j. Cartoon Cartoon Weekend: Najznámejší formát, ktorý trval celých 52 hodín(od piatkového večera do nedele polnoci), rotovali v ňom seriály ako Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo či Cow and Chicken, k tomu behanie medzi panelákmi...🙂

anonym_f8b5e1
Dnes o 13:11

@anonym_autor ked sme cely den viseli na preliezkach a ked sme bolo hladni, chodili sme kricat mame pod okno, mamiii, hod mi nieco. a mama bud nieco v saciku hodila, nejaku zemlu alebo na spagatiku priviazane vedierko do ktoreho to vlozila a spustila dole. byvali sme na nizsom poschodi. brany sa nezamykali a ked bolo moc teplo, tak sme v nich sedeli na schodoch a nieco sa hrali a tety nas museli prekracovat ked isli domov. alebo sme sa na trave za domom rozlozili na deke s hrackami a presedeli sme tam aj pol dna a mamy nas len obcas kontrolovali z okna a ked zacali vyvolavat domov, tak nieee, este chviilu chcem byt. a najlepsie vybijana, ked sme spravili turnaj medzi 2 branami, to sa hralo jak o zivot, cela ulica tym zila, babky zavesene v oknach sledovali jak dneska hokej.

Strana
z2