Spomienky na detstvo bez internetu
Ahojte všetci.Ja ako 90 tkové dieťa si často zaspomínam na časy bez internetu.Na skákanie gumy, pretáčanie kaziet ručne s perom alebo ceruzkou 😂,na nahrávanie piesní z rádia na kazetu, atď.Na čo si vy s úsmevom radi zaspomínate?
@anonym_autor Ja si pamätám tie mechanické označovače lístkov v autobusoch. Priznám sa, keď končili, tak v posledný deň ich používania som jeden z električky ukradol. Mám ho doma, aj niekoľko neoznačených lístkov k nemu.
Pamatam si na sobotne kakao a nedelnych kakaoslavikov, na skakanie gumy, tiez kadejake hry s loptou. Na kazety, na nahravanie pesniciek na kazety, kedy vsetci museli byt ticho. Na okay radio... na cecka, ktore mi mamka kupila len ked sme boli v meste, a do mesta sme sli raz za polroka na nakupy do cinana 😀 na to, ze sme vzdy jedli u toho, kde sme sa hrali, proste vzdy nam dali najest kamaratkine mamky 😀
@anonym_affeda ako keby si písala o mne, všetko do puntíku sedí🙂🙂🙂
Stretavky na prachaci, alebo na lavicke. Hranie sa na schodoch ked prsalo. Specialny pristup do "klubovne" urobenejz pivnice. Prechadzky len tak. Cakanie na dohodnuty telefonat pri pevnej linke v konkretnom case. A potom tahanie telefonu s kablom do chodby abu som mala s frajerom trochu sukromia. Navstevy frajerov na chodbe pred bytom a tam hodinove vykecavania, kedy ma nasi kontrolovali cez kukatko. A susedka oproti furt musela ist nieco nakupovat...je toho vela.
mna fascinuje ako sme zili bez okamziteho pristupu k informaciam. Ak nas daco zaujimalo museli sme ist do kniznice ( obmedzene zdroje aj tak), kupit si knihu ci casopis. To je uplne crazy sialene, ze dnes na taketo cosi ludia nie su odkazani.
No a bola to nuda. terajsie moznosti su uzasne, len treba dodrzat balans
@ljmmm Však bolo rádio, tv, na druhý deň denníky z informáciami z predošlého dňa čo sa týka aktualít. Prečo máš pocit že nebol prístup k informáciám?
@anonym_autor Mne utkveli hlavne tie spomienky na relácie rôzne, napríklad v TV bolo veľa kvalitných relácií pre deti či Od kuka do kuka, majster N, Crn crn, kakao, aj v rádiu ráno niečo bývalo v sobotu vždy. Celkovo určite tých relácii bolo viac a kvalita niekde inde ako teraz. Aj teraz sú programy pre deti ale kvalita nula bodov. A potom hitparády v rádiu, či hitparáda Jula Viršíka alebo na Fun rádiu, tie príbehy čo Julo v hitparáde čítal z listov poslúcháčov a tak. A ešte tamagoči to bol taký veľký hit a technická vyspelosť na tú dobu.
mna fascinuje ako sme zili bez okamziteho pristupu k informaciam. Ak nas daco zaujimalo museli sme ist do kniznice ( obmedzene zdroje aj tak), kupit si knihu ci casopis. To je uplne crazy sialene, ze dnes na taketo cosi ludia nie su odkazani.
No a bola to nuda. terajsie moznosti su uzasne, len treba dodrzat balans
@ljmmm A nuda nebola, teraz je nuda lebo všetci vo voľnom čase len bezvýznamne scrolujú na internete. Vtedy ak bol aj človek doma nescroval po Facebooku bez cieľa ale čítali sa noviny a časopisy, knihy, lúštili krížovky, každý mal nejaký koníček ručný ako napríklad výroba dekorácií a tak, hrali sa karty a spoločenské hry, v tv išli kvalitné programy nie ako teraz mama ožeň ma a podobné skvosty, teda určite to bolo pestrejšie ako teraz ten internet.
Ja si pamätám ako sme nahrávali filmy na kazety 🙈
Áno aj sme si ich požičiavali s videopožičovne 🙂
Kamarátka mala babky na dedine, za domom humno plne sena. Skákali sme pol dňa a večer sme sa skrabali😀 a na latrínu sme chodili. Valali po tráve a žiaden kliešť nás neustipol.
Schovávali sme sa po pivniciach .
Hrali ,,šípky,, po meste.
Špehovali sme kamarátkinu sestru s frajerom a jej mama nám dala za to nanuk 😂😂😂🙉
@anonym_autor kupoval som si časopis Káčer Donald a žral tie príbehy každý deň, boli k tomu aj duálne vydania na vianoce, čítal som ho doma, v škole, ďalej som si užíval káblovú televíziu konkrétne starý dobrý Cartoon Network aj so sériou rozprávok t.j. Cartoon Cartoon Weekend: Najznámejší formát, ktorý trval celých 52 hodín(od piatkového večera do nedele polnoci), rotovali v ňom seriály ako Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo či Cow and Chicken, k tomu behanie medzi panelákmi...🙂
@anonym_autor ked sme cely den viseli na preliezkach a ked sme bolo hladni, chodili sme kricat mame pod okno, mamiii, hod mi nieco. a mama bud nieco v saciku hodila, nejaku zemlu alebo na spagatiku priviazane vedierko do ktoreho to vlozila a spustila dole. byvali sme na nizsom poschodi. brany sa nezamykali a ked bolo moc teplo, tak sme v nich sedeli na schodoch a nieco sa hrali a tety nas museli prekracovat ked isli domov. alebo sme sa na trave za domom rozlozili na deke s hrackami a presedeli sme tam aj pol dna a mamy nas len obcas kontrolovali z okna a ked zacali vyvolavat domov, tak nieee, este chviilu chcem byt. a najlepsie vybijana, ked sme spravili turnaj medzi 2 branami, to sa hralo jak o zivot, cela ulica tym zila, babky zavesene v oknach sledovali jak dneska hokej.
Moje spomienky na detstvo : telefónne búdky a vytáčanie čísiel zo zlatých stránok, písanie listov,skákanie gumy, kreslenie a skákanie škôlky, výmena nálepiek, obrázkových bločkov, žuvačky chutili, tetovačky držali, family frost na dedine u babky, celý deň vonku, pletenie náramkov z bavlniek aj s korálok, nahrávanie pesničiek z rádia na kazetu a milión ďalších vecí 🥰💫🙏🏻
Gilmorky a seriál Zajtrajšie noviny. Family frost zmrzlina.
A este relacia Piánko v radiu,ale uz neviem v ktorom. Vecer to bývalo
Cca 2000 až 2002
@anonym_autor ako môj syn 😁... hmm pretáčanie kaziet ceruzkou už ani nebolo, už boli CD čka....a dokonca dievčatá nevedeli skákať cez gumu...😁 ..
No možno vy ste to zažili aj v tých rokoch... Preto som sa pýtala...
Vy ste mali tamagoči, tetris, nintendo......
Moje detstvo zbieranie céčka, známky... seriál Sandokan, Vinetou, Filmárik a filmuška, Kuko, Jarné prázdninové vysielanie - zvučku si pamätám aj program čo dávali...
Hry guma, krvavé koleno, sochy, slepá baba, vybíjaná, škôlka na ceste nakreslená so skalkou sa to hralo, hlinené gulôčky, sklenené boli Top...
Prak mali chlapci, v krabičke kúpené Štastíčko .
Opica na gumičke, Jojo, loptička na gumičke.
Pretáčanie kaziet ceruzkou, nahrávanie kaziet gramofón, Ruské piesne, básne,
Čínske pero, verzatilka, pentelka už bola Top....
Vo vlasoch pukačky sponky llienky, margaretky.
Šumienka na dlani konzumovaná, limo v sáčku a jahodová dreň a točená zmrzka❤️❤️❤️ karamelové mliečko v mini sáčku... ovocný jogurt husté ako lyžica v ňom stála😅
Najkrajšie bezstarostné detstvo a nie je to žiaden spomienkovy optimizmus.
Pasta túto fruti s kozmonutom 🤣 a voňavé Pedro žuvačky (to čo teraz je nie je ono ....) a z aktivít... výlety wartburgom každú nedeľu 🤣strašne mi bývali zle 🤢ale stalo to za to
@anonym_autor Keď sme hrávali Modrý Pacifik - to bol seriál o policajtoch na bicykloch niekde v USA😁…
@nikoletta1712 panecku, tych som ja milovala a este Vrazedne pobrezie 🥰
@anonym_autor ako môj syn 😁... hmm pretáčanie kaziet ceruzkou už ani nebolo, už boli CD čka....a dokonca dievčatá nevedeli skákať cez gumu...😁 ..
No možno vy ste to zažili aj v tých rokoch... Preto som sa pýtala...
Vy ste mali tamagoči, tetris, nintendo......
Moje detstvo zbieranie céčka, známky... seriál Sandokan, Vinetou, Filmárik a filmuška, Kuko, Jarné prázdninové vysielanie - zvučku si pamätám aj program čo dávali...
Hry guma, krvavé koleno, sochy, slepá baba, vybíjaná, škôlka na ceste nakreslená so skalkou sa to hralo, hlinené gulôčky, sklenené boli Top...
Prak mali chlapci, v krabičke kúpené Štastíčko .
Opica na gumičke, Jojo, loptička na gumičke.
Pretáčanie kaziet ceruzkou, nahrávanie kaziet gramofón, Ruské piesne, básne,
Čínske pero, verzatilka, pentelka už bola Top....
Vo vlasoch pukačky sponky llienky, margaretky.
Šumienka na dlani konzumovaná, limo v sáčku a jahodová dreň a točená zmrzka❤️❤️❤️ karamelové mliečko v mini sáčku... ovocný jogurt husté ako lyžica v ňom stála😅
Najkrajšie bezstarostné detstvo a nie je to žiaden spomienkovy optimizmus.
Ja som sa narodila 1991 a možno tie roky keď som to zažila ja to končilo
Ja som sa narodila 1991 a možno tie roky keď som to zažila ja to končilo
@anonym_autor ☺️ ok
@anonym_autor ja som sa narodila v roku 92 a mali sme aj internet aj ovladac na telku, tak neviem teda na co konkretne mam spominat ako 90kove dieta. Moje deti su rovnako vonku ako som vybavala ja.
Rodicia strcia detom odmalicka do ruky telefon, supnu ich pred telku, pocitac a potom sa stazuju, ze co su to za deti len cumia do obrazovky 😂
Leto voňalo letom,slnkom a pokosenou trávou. Vzduch po búrke mal jedinečnú vôňu a o chvíľu vyšlo slnko. V zime metrové cencule,ktoré sme zhadzovali zo striech snehovými guľami. Plus ľadové šmýkačky na chodníkoch a popri nich mantinely zo snehu.

Ja si spominam na Virsikovu hitparadu, chcela som si nahrat na kazetu celu pesnicku a on furt do stredu hodil kamenak. A v casopise Bravo stranku Tenkrat poprve, to sme s babami citali spolu cez prestavku, vsetky na kope, jedna citala, ostatne pocuvali🤣