icon

Sťahovanie z Košíc do Bratislavy s deťmi: Rady a skúsenosti

12. aug 2026

Ahojte, najde sa tu niekto kto ma skusenost so stahovanim sa z KE do BA s detmi ? Uvazujeme nad tymto krokom kvoli "lepsiemu zivotu" ale nevieme sa rozhodnut ci by to stalo zato. Ja mam v KE aj rodinu ale manzel nie. Peniaze by neboli problem. Ide nam len o to ci je tam naozaj vyssia zivotna uroven. Vadi nam V KE nedostatocna zastarala instrastruktura, lunik 9 a s tym suvisiace problemi - spina a bordel. Nemame ruzove okuliare vieme ze nikde to nieke dokonale. Je to v BA lepsie? Dakujem za akykolvek komentar.

anonym_c8ab48
12. aug 2026

toto co sa pytas je napisane velmi vseobecne a kazdy jeden pohlad niekoho ineho bude vzdy len subjektivny. Cize ak sa pytas ci je to v BA lepsie, pre niekoho je, pre niekoho nie je. Cize na toto nedostanes relevantnu odpoved. Mozno len v pripade, ze sa nebudes pytat vseobecne ale velmi velmi konkretne... Ale stale to bude len pohlad niekoho ktory sa moze od toho akoby si to vnimala ty diametralne lisit

martinmmartin
12. aug 2026

@anonym_autor podla toho jam sa dokazes zaradit do spolocnosti. Moze to pre vas znamenat vacsi a bohatsi trh na ktorom predavas svoje schopnosti alebo zaroven aj vyssiu konkurenciu ked tie schopnosti co predavas dokaze kazdy druhy. Cize je to velmi individualne
Plus skareda pasca pocitu stastia - Ak zarabam 1800 a kolega 1600 tak som happy . Ak zarabam 3000 a kolegovia 3200 tak si non stop na*rana a mas non stop pocit ze ti komplet unika zivot. Ide o to ako vplyva na teba okolie

anonym_b5f53d
12. aug 2026

Ja sa akurat dnes posledny den stahujem z BA do KE kvoli dietatu. Ale tak zalezi, co ocakavate od lepsieho zivota u mna BA prehrala na plnej ciare. Tam kde v KE budeme zit a aj kde son vyrastala nie je ziadna spina a ani Lunik 9 ten je na uplne druhom konci

anonym_ee845a
12. aug 2026

skor rakusko potom

autor
12. aug 2026

dakujem za vase odpovede 🙂 ide mi o cistotu a instrastrukturu ako som pisala vyssie 🙂 neviem ako viac to konkretizovat. V KE je obrovsky problem s Romami, bordel okolo smetnych kosov lebo ich vyberaju a bordel roznasaju vsade. samozrejme aj zobraci tu su ale to je vsade. Kedze mame male deti samozrjeme ihriska su dolezite atd. Co sa tyka trhu prace to mi je jasne ze je vacsia konkurencia ale ako som vravela o peniaze a pracu nejde.

autor
12. aug 2026
@anonym_b5f53d

Ja sa akurat dnes posledny den stahujem z BA do KE kvoli dietatu. Ale tak zalezi, co ocakavate od lepsieho zivota u mna BA prehrala na plnej ciare. Tam kde v KE budeme zit a aj kde son vyrastala nie je ziadna spina a ani Lunik 9 ten je na uplne druhom konci

@anonym_b5f53d preco prosim u vas prehrala BA NA PLNEJ CIARE ?

martinmmartin
12. aug 2026

Ak ides na ine miesto tak stracas take to zazemie ze vies co a ako chodi, kde ist vybavit co atd. Na novom mieste nevies nic a kym sa neotrkas tak platis za to tak ze sa miestny iba chytaju smiechom za boky a to moze byt velmi frustrujuci pocit ze vsetci okolo ta chcu non stop dostat a osmeknut atd .
Cize ta to automaticky tak nejak vyclenuje do stavu ze ty proti vsem

anonym_f95c57
12. aug 2026

Tazko povedat. V KE je Lunik 9, a pred mesiacom ked som vystupila na BA letisku a nastupIla do MHD, boli tam len zahranicni multikulti pocerni, tiez podivne vyzerajuci 🙂
Nemala by som uplne ruzove okuliare, hlavne v porovnanie konkretne KE - BA, ale ANO, urcite moznosti (pre decka aj dospelych) a uroven su tam inde, to zas nie je o com. (Pobudla som urcity cas aj v KE aj v BA)

anonym_a2dcf1
12. aug 2026

Pozri ja som z Pezinka, kam sa tiež húfne sťahujú ľudia. Je tu Glejovka, čo je niečo, ako váš Luník IV, ale Róma stretneš max pri Kauflande alebo Tescu, čo je blízko Glejovky. Alebo teda v meste, keď majú dávky. Po kontajneroch moc nechodia lebo už nám dali tie podzemné či ako sa to volá 😅 Ale za to na sídliskach stretneš feťákov, bezdomovcov a iných podivínov. Po oknom mám šenk a plno štamgastov okolo. Dva vchody vedľa býva feťáčka a keď začne mať svoju ruju, tak koľko krát aj o polnoci sú tu policajti. Takže všade máš niečo. Ja cestujem do práce do BA a keby boli iné životné okolnosti, tak tam hneď idem bývať.

anonym_b7fadd
12. aug 2026

ak nejde onpenaize a detom v BA zaplatis sukromne skoly a zdravotnu starostlivost na platenych klinikach tak potom by som sa v pohode prestahovala plus samozrejme nejaka kvalitna novostavba v centre

anonym_a2dcf1
12. aug 2026
@anonym_a2dcf1

Pozri ja som z Pezinka, kam sa tiež húfne sťahujú ľudia. Je tu Glejovka, čo je niečo, ako váš Luník IV, ale Róma stretneš max pri Kauflande alebo Tescu, čo je blízko Glejovky. Alebo teda v meste, keď majú dávky. Po kontajneroch moc nechodia lebo už nám dali tie podzemné či ako sa to volá 😅 Ale za to na sídliskach stretneš feťákov, bezdomovcov a iných podivínov. Po oknom mám šenk a plno štamgastov okolo. Dva vchody vedľa býva feťáčka a keď začne mať svoju ruju, tak koľko krát aj o polnoci sú tu policajti. Takže všade máš niečo. Ja cestujem do práce do BA a keby boli iné životné okolnosti, tak tam hneď idem bývať.

@anonym_a2dcf1 Jejdá mal to byť Luník IX. Som sa sekla 🤣🤣

anonym_f7881a
12. aug 2026

Som z Košíc. Aktuálne žijem v Bratislave, kde máme kúpený byt. Bratislava sa stále síce zveľaďuje, stavia sa tu čoraz viac, ale s tým pribúda aj nekonfort a to plno ľudí. Kúpili sme byt pri Malých Karpatoch, aby sme boli v kľude. No začalo sa to tu húfne stavať a lesy idú bokom. V Košiciach si často vydýchnem od toho hluku. Je pravda, že v Bratislave je viac možností práce, sú tu rôzne veci pre deti, ale napríklad teraz dosť platím aj u lekárov. Vyhovuje mi ale to, že je tu naozaj fajn MHD, chodí často. No opakom je to množstvo áut a sústavne zápchy. Skrátka je tu viac a viac ľudí, a stále ich len pribúda. My zvažujeme presťahovať sa niekam z BA, do nejakého menšieho blízkeho mesta kvôli dieťaťu. Určite nie satelit. Sice budeme dochádzať, ale mne chýba trošku aj kľud a mužovi tiež. Uvažovali sme nad tým, že by sme sa vrátili do Košíc, ale máme trošku horšiu rodinnú situáciu a vždy, keď tam prídeme, je to celé len na nič. Radšej budem tu a budem mať pokoj, ale hovorím, u nás je to kvôli zhoršenej rodinnej situácii a vzťahom

anonym_f7881a
12. aug 2026

A ešte chcem dodať k môjmu príspevku vyššie, mentalita ľudí a detí je tu iná. Aj na to si treba zvyknúť. Nehovorím to v zlom, ale viac srdeční ľudia sú na východe. Mne však vyhovuje, že ľudia sú tu priami a nie sú takí, že toľko riešia ako na východe. Neviem to inak opísať. Aj deti sú tu iné, nehovorím, že zle. Je však potrebné si na to zvyknúť.

anonym_a2dcf1
12. aug 2026
@anonym_f7881a

Som z Košíc. Aktuálne žijem v Bratislave, kde máme kúpený byt. Bratislava sa stále síce zveľaďuje, stavia sa tu čoraz viac, ale s tým pribúda aj nekonfort a to plno ľudí. Kúpili sme byt pri Malých Karpatoch, aby sme boli v kľude. No začalo sa to tu húfne stavať a lesy idú bokom. V Košiciach si často vydýchnem od toho hluku. Je pravda, že v Bratislave je viac možností práce, sú tu rôzne veci pre deti, ale napríklad teraz dosť platím aj u lekárov. Vyhovuje mi ale to, že je tu naozaj fajn MHD, chodí často. No opakom je to množstvo áut a sústavne zápchy. Skrátka je tu viac a viac ľudí, a stále ich len pribúda. My zvažujeme presťahovať sa niekam z BA, do nejakého menšieho blízkeho mesta kvôli dieťaťu. Určite nie satelit. Sice budeme dochádzať, ale mne chýba trošku aj kľud a mužovi tiež. Uvažovali sme nad tým, že by sme sa vrátili do Košíc, ale máme trošku horšiu rodinnú situáciu a vždy, keď tam prídeme, je to celé len na nič. Radšej budem tu a budem mať pokoj, ale hovorím, u nás je to kvôli zhoršenej rodinnej situácii a vzťahom

@anonym_f7881a Skús pozrieť Modru, je to také malé, utúlne mestečko, ale je to ďalej do BA z nej a nejdú odtiaľ vlaky. Alebo potom Svätý Jur, to máš kúsok od BA. Mne sa veľmi páčia tieto vinohradnícke mestečká. Ja bývam celý život v PK a pomaly to mesto upadá, pritom keby chytilo ten správny vietor do plachiet, tak by malo taký krásny potenciál a veľa aktivít na využitie. Ale tak aspoň kúsok od bytu mám vinice a les, kde môžem vybehnúť. Ale napríklad Modra v posledných rokoch nabrala taký lepší smer 🤔

anonym_8c3eb4
12. aug 2026
@anonym_f7881a

A ešte chcem dodať k môjmu príspevku vyššie, mentalita ľudí a detí je tu iná. Aj na to si treba zvyknúť. Nehovorím to v zlom, ale viac srdeční ľudia sú na východe. Mne však vyhovuje, že ľudia sú tu priami a nie sú takí, že toľko riešia ako na východe. Neviem to inak opísať. Aj deti sú tu iné, nehovorím, že zle. Je však potrebné si na to zvyknúť.

@anonym_f7881a tiez to nehovorim v zlom, ale v BA už pomaly Bratislavcania ani nie su, v praci sme z 25 ludi z BA len 7, a toto som mala aj v predchadzajucej praci, v skole maju moje deti spoluziakov na 99% pristahovalcov z celej SR, prípadne mimo SR, v okoli kde byvam od malicka su Bratislavcania vo vyraznej mensine
takze ak mas pocit, ze to tu nie je srdecne, nie je to nami, co tu zijeme cely zivot

anonym_baa999
13. aug 2026

@anonym_autor
Ja som Bratislavčan, všetci moji známi sú Bratislavčania. Nikto z nás nebýva na sídliskách ani na periférii. Keď si šikovná a máš peniaze, je jasné, že Bratislava je bez konkurencie.