Strach a úzkosť z blížiaceho sa leta
Neviem to ani opísať prečo to vlastne mám ale neskutočne ma stresuje to že sa blíži leto. Ja viem že ešte ani jar nezačala ale vždy keď konci zima tak ma chytí taký smútok že bude leto. Mám to tak každý rok no tento rok mám z toho vyslovene úzkosť. Neviem čo mám robiť ani prečo konkrétne to takto silno pociťujem. Nemám rada horko a neznasam ostre slnko a keď je všade veľa ľudí a vpodstate nemôžem nič robiť pretože je všade extrémne horko. Niečo na Tom má neskutočne stresuje a neviem čo. Máte to ešte niekto takto? Vždy sme že veľa ľudí práveže miluje leto a nenávidí zimu
@anonym_autor nemam rada ani ja leto, tu horucavu, ale uzkosti z toho nemam. Ako pride, tak odide. Nestresuj sa tym, co nevies ovplyvnit.
@anonym_autor kedy (kde) to horuce pocasie vadi? Mas pracu s nutnostou formalneho oblecenia (ako muzi v oblekoch)? Ci pracujes vonku na slnku (ako mnohi ludia na stavbach, poliach, v uliciach...)? Doma spravne "menezujes" vetranie a nevetranie+tienenie? V dopravnych prostriedkoch klima? Ja som si zaobstaral skuter 125 a leto (akekolvek horucavy) su na nom pohodicka, priam sa tesis, zapchy pomaly opatrne prekluckujes...
@anonym_autor Ja to mám podobne, neskutočne ma teplo vyčerpáva a plus moja nespavosť od detstva-to v tie dni kedy slnko svieti skoro nonstop je des a nespím skoro nič, najlepšie som sa paradoxne vyspala teraz na jeseň v novembri kedy bola vkuse hmla skoro mesiac...
@anonym_autor ani aj ja som na tom tak. Zimu síce tiež nemám rád. Ale narozdiel od leta je to to že v zime sa viete obliecť ale v lete v tej horúčave čo spravíte? Neznášam to. Neviem spať od tej horúčavy, nedá sa komfortne pracovať v tej horúčave. Vkuse spotený. Neznášam to. V tomto pásme máme ročné obdobia takže máme smolu. Môžeme závidieť Estóncom, Fínom, Švédom…
@madeincssr už len má ísť človek do práce a z práce…
@anonym_autor kedy (kde) to horuce pocasie vadi? Mas pracu s nutnostou formalneho oblecenia (ako muzi v oblekoch)? Ci pracujes vonku na slnku (ako mnohi ludia na stavbach, poliach, v uliciach...)? Doma spravne "menezujes" vetranie a nevetranie+tienenie? V dopravnych prostriedkoch klima? Ja som si zaobstaral skuter 125 a leto (akekolvek horucavy) su na nom pohodicka, priam sa tesis, zapchy pomaly opatrne prekluckujes...
@madeincssr prácu mám takú že musím nosiť dlhé nohavice. Ale v Tom by nebol až taký problém. Mne skôr dáva úzkosti to že keď som vonku na priamom slnku tak to proste neovplyvnim je mi horko aj keby neviem čo. A to priame slnko mi vadí. Neviem či mám moc citlivé oči ale poriadne ani nevidím vonku keď je slnko a hrozne ma to znervózňuje
Čože? Konečne slnko a konečne teplo. Konečne vyšlo slnko po dlhých týždňoch, konečne je vonku normálne. Neviem sa dočkať tepla. 35 stupňov v tieni je pre mňa ideal
@madeincssr prácu mám takú že musím nosiť dlhé nohavice. Ale v Tom by nebol až taký problém. Mne skôr dáva úzkosti to že keď som vonku na priamom slnku tak to proste neovplyvnim je mi horko aj keby neviem čo. A to priame slnko mi vadí. Neviem či mám moc citlivé oči ale poriadne ani nevidím vonku keď je slnko a hrozne ma to znervózňuje
@anonym_autor tak v pracovať v horúčave nič prijemné, totálne sa spotím, vonku ako v peci, spať sa nedá. Nenávidím to. V zime sa dá obliecť ale v teple čo spravím? Pred tým sa nedá újsť.
Tesim sa na leto,na dovolenku,oddych,more.Uz,aby bolo.
Takze nepocitujem nic take ale tesim sa.
Čože? Konečne slnko a konečne teplo. Konečne vyšlo slnko po dlhých týždňoch, konečne je vonku normálne. Neviem sa dočkať tepla. 35 stupňov v tieni je pre mňa ideal
@doriiis tak každý to ma asi inak ja teplo neznesiem nad 30 je pre mňa extrém to musím byť len doma
Ja mam zase vyslovene depresie zo zimy. Cize ta chapem, netesim sa na zimu, odpocitavam dni kedy bude jar. Uz vyslo slnko a zase hlasia minus, tak opat mam depresie. Nemam rada ani zimne sporty. Cize ani ti neporadim co mas mat rada na lete, lebo ani mna nikto nepresvedci mat rada zimu 🙂 ale v lete nie som nikdy chora, mam rada beh bicyklovanie plavanie a prechadzky. No ale aj v juli aj v auguste mas len jeden tyzden nad 30-35 teplotu, ostatne dni nie su az take horuce.
Ja mam zase vyslovene depresie zo zimy. Cize ta chapem, netesim sa na zimu, odpocitavam dni kedy bude jar. Uz vyslo slnko a zase hlasia minus, tak opat mam depresie. Nemam rada ani zimne sporty. Cize ani ti neporadim co mas mat rada na lete, lebo ani mna nikto nepresvedci mat rada zimu 🙂 ale v lete nie som nikdy chora, mam rada beh bicyklovanie plavanie a prechadzky. No ale aj v juli aj v auguste mas len jeden tyzden nad 30-35 teplotu, ostatne dni nie su az take horuce.
@anonym_9baf11 práveže už začínajú byť možno aj to má na Tom tak neskutočne stresuje každý rok je leto teplejšie a teplejšie a teda u nás býva väcsina leta nad 30
@anonym_autor neskutočne sa teším na leto, po práci denne pri bazéne , dlho svetlo, hrabkanie v záhonoch, zametanie okolo domu, výlety s deckami, kúpaliska
To ma mrzí, že to takto máš
Ja som nemala kedysi rada zimu, teraz už mi nevadí .
Mam nieco podobne. Najradsej mam prechodne obdobie - taku tu teplejsiu jar a jesen, ked sa staci tak stredne obliect a je idealne pocasie na vylety, bicykel. Ked sa blizi leto, mam stresy z tych horucav a rovnako sa citim pred zaciatkom zimy, ked nas caka dlhe obdobie temna, malo slnka, hmly a vlhko (byvame v BA, takze sneh nula bodov). Leto by mi nevadilo, keby bolo tak do 32 stupnov. Viac nemusim. Takze ti rozumiem.
@anonym_9baf11 práveže už začínajú byť možno aj to má na Tom tak neskutočne stresuje každý rok je leto teplejšie a teplejšie a teda u nás býva väcsina leta nad 30
@anonym_autor a mas deti? Musis s nimi chodit von alebo maju v lete prazdniny? Ked nie, tak potom cele leto chodievaj do prace, doma si daj urobit klimu ked nemas a strav leto doma. A na dovolenky chod mimo leta. Tak ako to robim ja v zime, som zavreta doma a setrim na dovolenku v lete 🙂 ibaze ja mam deti, a chcem ich naucit lyzovat tak musim ist s nimi v zime niekde, pre mna vyhodene penize 😀
@anonym_autor ani ja sa netesim na horko teplo a klieste
Daj si kratasy ako ti radi rodina, fakt sa budes citit lepsie.
@anonym_autor a mas deti? Musis s nimi chodit von alebo maju v lete prazdniny? Ked nie, tak potom cele leto chodievaj do prace, doma si daj urobit klimu ked nemas a strav leto doma. A na dovolenky chod mimo leta. Tak ako to robim ja v zime, som zavreta doma a setrim na dovolenku v lete 🙂 ibaze ja mam deti, a chcem ich naucit lyzovat tak musim ist s nimi v zime niekde, pre mna vyhodene penize 😀
@anonym_9baf11 mam deti a s nimi samozrejme rada trávim čas vonku ale väcsinou už tak ku večeru keď prídem z práce a zároveň už nie je také horko a priame slnko. Ja to práveže v robote nemám rada keď musím mať dlhé nohavice do toho ešte ani tá klíma moc nepomáha a popri Tom neustále chodit no hrozne
Ja to mám takto na jeseň -zimu .U mňa práveže leto a slnko spôsobuje že mám lepšiu náladu nieje všetko také pochmúrne
Ja to mám takto na jeseň -zimu .U mňa práveže leto a slnko spôsobuje že mám lepšiu náladu nieje všetko také pochmúrne
@anonym_10119c a najma nie je furt tma.
Mňa neskutočne stresuje, keď prichádza zima. Musím sa obliekať ako cibuľa, lebo inak zamrznem. Teplota v lete mi žiadny problém nerobí, aspoň sa vyhrejem.
@anonym_10119c a najma nie je furt tma.
Presne . Neznášam keď je už o štvrtej poobede tma.
To vážne existuje niekto, kto nemá rád leto? Fascinujúce...
@anonym_autor Skús sa nestresovať takto dopredu.
No nie je to zase až tak za rohom...
Užívaj si prítomnosť...budúcnosť je vždy neistá..
@martinka13 Ja nenávidím leto!
Keď vidím hneď ráno celú modrú oblohu, mám pokazený deň… neznášam teplo, slnko…Nenávidím priam!!
Z leta mam úzkosti .Neznasam ho a keby vobec nebolo, som najšťastnejšia.Radsej dvakrát zimu ako raz leto.Ked vidím slnko, mam po nálade.Milujem sneh, dážď, hmlu, vtedy ozivam a vychadzam do ulic.
Ked vidím miesto slova teplo napísané horko tak sa mi nôž vo vrecku otvára. Naučte sa vyjadrovať spisovne ludia
@martinka13 no 🤷vidíte a je náš viacero
Z leta mam úzkosti .Neznasam ho a keby vobec nebolo, som najšťastnejšia.Radsej dvakrát zimu ako raz leto.Ked vidím slnko, mam po nálade.Milujem sneh, dážď, hmlu, vtedy ozivam a vychadzam do ulic.
@anonym_403ca1 presne mám to úplne rovnako

ja v lete chodím čo najmenej von - a ani ma to nestresuje, proste som doma 🤷♀️