Stratený v depresii a osamelosti
Neviem čo mám robiť. Chodil som ku psychológovi, ale na posledné sedenie som zabudol prísť a teraz mi neodpisuje. Mám depresie. Neviem nič urobiť, zanedbávam školu, aj keď idem niečo urobiť, stačí že sa malá vec nepodarí a končím. Som zavretý v izbe od rána do večera, bolí ma hlava často, často som chorý. Zanedbávam sa, neprezliekam sa, neumývam sa, začal som piť alkohol. Posledné roky som hľadal niekoho kto by sa o mňa zaujímal, nikto. U psychológa sme stále riešili len školu, lenže ja chcem riešiť skôr problémy vo vzťahoch. Pred dvomi rokmi som zažil bolesť, kedy ma zradil kamarát a budúca partnerka ktorá sa so mnou prestala rozprávať. Viackrát som sa pokúsil o samovraždu liekmi. Stratil som záujmy ktoré som mal predtým, motiváciu so sebou niečo robiť nemám žiadnu, strácam sa v tom celom a prestáva ma to zaujímať. Už aj cvičiť som prestal. Len ležím doma. Môj život už za nič nestojí. Vraj veľmi často rozprávam zo spánku. Niekedy mám v sebe hnev, ktorý si vybíjam na seba a ubližujem si alebo na veci, stenu, niekedy udriem aj do klietky s dom. zvieratami.
@anonym_0d08c4 Tak ma udaj.
@marci9 tvoja reakcia je fakticky neprípustná. Napísala si výrok, ktorý napĺňa znaky podnecovania k samovražde. V slovenskom práve ide o trestný čin účasti na samovražde, ak niekoho navádza, povzbudzuje alebo schvaľuje myšlienku, aby si ublížil. Nezáleží na tom, či si to myslela emotívne alebo ironicky. Rozhodujúci je obsah výroku, nie jej dodatočné vysvetlenie. Výrok, že nech lieky požerie, aby mali zvieratá pokoj, je objektívne výzva k sebapoškodeniu. Argument, že my sme to zle pochopili alebo že nie si zodpovedná za to, ako to iní chápu, právne neobstojí. Pri takýchto výrokoch sa posudzuje, ako môžu pôsobiť na adresáta, najmä ak ide o osobu v psychickej kríze.
@anonym_0d08c4 Aj ty doma búchaš zvieratkám po klietke?
@marci9 A ked mne sused búcha nad hlavou v paneláku, až sa plafón trasie, to nie je týranie? Zase zvery dávať nad človeka, uf.
@anonym_0d08c4 Keby moje decko trieskalo do klietky so zvieratami, takú mu tresnem po pysku, že by mu stena dala druhú. Nenávidím psychopatov, ktorí týrajú zvieratá. Sopliak rozmaznaný už nevie, čo od dobroty.
@marci9 ty si takto inak "v poriadku"?🫣🫣Toto je chorý človek, trpí tým najviac on sám,hrozi,že sa zabije a ty tu ideš riešiť,že udrie do klietky?
@1622 Ahoj, v prvom rade kašli na blbé reči iných, o nich tu teraz vôbec nejde. Som veľmi rada, že si uvedomuješ, že niečo nie je v poriadku (a to je ok, neznamená to, že si čudný alebo blázon apod., len potrebuješ pomoc. ) si veľmi odvážny, že sa snažíš niečo s tým urobiť, to obdivujem❤️ Ten psychológ nech ťa netrápi, ty si žiadnu chybu neurobil, skús si nájsť nového. Aj tak píšeš, že ti až tak nesadol. Ak ťa nevie zobrať hneď objednaj sa aspoň a zatiaľ kontaktuj online psychológa - napr. ksebe alebo hedepy. Taktiež sa objednaj ku psychiatrovi, aby ti vedel pomôcť ako lekár s chorobou (tak ako máš pri napr. zlomenine rehabilitácie - terapeuta, tak lekára - ty psychiatra.) Je na tebe, či nejdeš rovno na hospitalizáciu, ak je to vážne (samovražedné myšlienky, myšlienky ublížiť sebe, niekomu atď) , tak si zavolaj sanitku a neboj sa, je to dôležitý krok, aby ti bolo lepšie. Je dôležité, aby si mal aspoň ľahučkú rutinu, chápem, že je to strašne ťažké a tak skús aspoň ľahké drobné veci (môže to byť umytie zubov - 2 minútky, ak nejde krátka sprcha, tak aspoň utretie pokožky vlhčenými utierkami a daj si deodorant - 5 minút, daj si KAŽDÉ ráno v podobnom čase raňajky nech to máš fixné každý deň. Ak by si chcel mám tu na modrom koníku skupinu Mental Health, kedykoľvek napíš. Nájdeš tam rôzne rady pri rôznych psychických problémoch alebo len kecanie, nájdeš tam aj pomoc a tak. Drž sa❤️

@marci9 už sa ti to tu nepodarí zaobaliť tým že budeš robiť hlúpymi ostatných, ani vyrehotanými smajlíkmi, nabádaš tu na samovraždu. Jedine že by si bola zbavená svojprávnosti, nechápala sama čo píšeš a písala bez akéhokoľvek porozumenia textu. Z ostatných tu hlupákov nerob.
@anonym_0d08c4 Tak ma udaj.