Test DNA pôvodu: Odhalili ste zaujímavosti o predkoch?
V rodine máme pár nejasností okolo pôvodu starých rodičov a napadlo mi, že by som si dala spraviť DNA test. Pozerala som Ancestree, MyHeritage aj AncestryDNA, ale neviem, nakoľko sa dá výsledkom veriť.
Máte s tým niekto skúsenosť? Ukázalo vám to niečo, čo ste už tušili, alebo vás výsledok úplne prekvapil?
@anonym_6c6eb0 prave sa v tom sparam, uz nemam predplatne, s jednou pani Zuzanou mam zhodu az 6.3%< to je dost. Ale nemam pristup k jej rodokmenu, to mi zas az tak nevadi. Prave som viac updatela svoj, no zistujem, ze vela veci neviem, musim sa babiek spytat za ich surodencov a rodicov atd, najma tie roky, ach. Uz viem, co budeme robit toto leto 😅👌🏻 vdaka za tipy 🙂
Mne ta DNA ale vela dala, lebo som "nemohla spavat", ked som nevedela, z akych krajin vsade pochadzam, cize zvedavost je ukojena a srdce na mieste :D to som potrebovala vediet, aj ked jasne, ludia tam skor hladavaju svojich pribuznych :D akoze, verim, ze niekde vo svete ich mam :D to je jasne. Ale nvm, to mi nejak zatial vediet staci :D uvidime, co sa este dozvieme z babkinych DNA
@heidi4 pardon, za 6.3% mala byt - (pomlcka), nie zobacik < (to netusim, ako sa mi podarilo vedla kliknut)
Zrejme nasi prarodicia boli sesternice a bratranci, cize az take blizke si iste nie sme (ale obe sme SK).
Uvidim, co vyskoci babkam :D normalne zas neviem ist spat :D
@anonym_a3738b a ja ti tiež môžem povedať, že pochádzaš s najväčšou pravdepodobnosťou z indoeurópskej rasy.
@anonym_42eb2c mna nezaujimaju moji predkovia. Na co mi to pises? Nepytala som sa

@heidi4 hlavne si tam vieš zostavovať rodokmeň a pozerať ostatné rodokmene kde ti nájde zhodu a ti ho povolia a potom prekopírovať údaje do svojho
tá DNA je skôr taká vedľajšia pomôcka
@anonym_6c6eb0 prave sa v tom sparam, uz nemam predplatne, s jednou pani Zuzanou mam zhodu az 6.3%< to je dost. Ale nemam pristup k jej rodokmenu, to mi zas az tak nevadi. Prave som viac updatela svoj, no zistujem, ze vela veci neviem, musim sa babiek spytat za ich surodencov a rodicov atd, najma tie roky, ach. Uz viem, co budeme robit toto leto 😅👌🏻 vdaka za tipy 🙂
Mne ta DNA ale vela dala, lebo som "nemohla spavat", ked som nevedela, z akych krajin vsade pochadzam, cize zvedavost je ukojena a srdce na mieste :D to som potrebovala vediet, aj ked jasne, ludia tam skor hladavaju svojich pribuznych :D akoze, verim, ze niekde vo svete ich mam :D to je jasne. Ale nvm, to mi nejak zatial vediet staci :D uvidime, co sa este dozvieme z babkinych DNA