icon

Túžba po dieťati bez tradičného vzťahu?

memm
18. apr 2026

Ahojte.
Strašne túžim po bábätku. Zaspávam a budím sa s tým pocitom. Chcem cítiť tú vôňu, držať mrňavú ruku, objímať, uspávať, hovoriť rozprávky, chlácholiť, vysvetlovať ako funguje svet... a proste zanechať tu nejakú dobrú bytosť, ktorá by tento svet a budúcnosť spravila trošku krajšími.
Len som akosi prestal chcieť sa pokúšať o vzťah - čakať ix rokov, kým zistíme, že sme nekompatibilní, alebo každý chce/čaká niečo iné... Už tomu nejak neverím.
Premýšľam, či vôbec má zmysel hľadať niekoho na stvorenie života a následný co-parenting, ktorý by rešpektoval svety oboch rodičov...? Poznáte niekto nejakú zoznamku s touto tématikou? Prípadne niekoho ženského rodu, kto by podobne uvažoval?
Veľká vďaka.

anonym_9e0d61
18. apr 2026

@memm velmi si to.idealizujes

arek00
18. apr 2026

@memm chapem ta, sam mam deti a zivot to zariadil tak, ze som ostal na ne sam a som za to vdacny. Mam pokoj, klud a deti su spokojne, co mi davaju najavo kazdy bozi den. Sam by som chcel este jedno...len tazko najdem zenu, co mi ho dá... vedel by som sa postarat aj o tri a ani zenu nepotrebujem... myslim ze najdes niekoho. Drzim palce 😎😉

strelkyna1
18. apr 2026

Velke mnozstvo zien (aj v mojom okoli) ma problem najst partnera, ktory by chcel deti a bol ochotny sa o ne aj starat. Hladala by som v kategorii tych, ktorym zacinaju tikat biologicke hodiny, tam by si mal byt dost uspesny s Tvojou ochotou stat sa otcom. Myslim, ze by sa naslo aj dost tych, ktore by chceli dieta bez vztahu a ocenili by otca, ktory by pomahal s vychovou a nechcel byt nevyhnutne ich partnerom ale na to by si musel vyzerat k svetu (dobry geneticky zaklad pre potomstvo) a mat gule dat si takyto inzerat...

arek00
18. apr 2026
@strelkyna1

Velke mnozstvo zien (aj v mojom okoli) ma problem najst partnera, ktory by chcel deti a bol ochotny sa o ne aj starat. Hladala by som v kategorii tych, ktorym zacinaju tikat biologicke hodiny, tam by si mal byt dost uspesny s Tvojou ochotou stat sa otcom. Myslim, ze by sa naslo aj dost tych, ktore by chceli dieta bez vztahu a ocenili by otca, ktory by pomahal s vychovou a nechcel byt nevyhnutne ich partnerom ale na to by si musel vyzerat k svetu (dobry geneticky zaklad pre potomstvo) a mat gule dat si takyto inzerat...

@strelkyna1 ufff... a čo.ked si to dotycna rozmysli a ma sude bude ziadat dieta vo vyhradne starostlivosti a dieta mu neda. To by ho polozilo... chudak chalan. Je to loteria...ja s nim sucitim a drzim mu palce. Urcite bude dobry otec a najde zenu...co mu pasne.

beata_k
18. apr 2026

Ale vies, ze o to dieta sa treba aj realne starat, vsak? Mas dost financii? Ked pojdes do prace, budes stihat z a do skoly pre neho? OCR mas poriesenu? Muzsky vzor v rodine mas vyrieseny? Otazku "Kto je moj otec"? Odpoved mas? A mnoho, mnoho veci, ktore riesia slobodne matky. Az take jednoduche to nie je...to dieta ma svoje prava, nie len tvoje tuzby

arek00
18. apr 2026
@beata_k

Ale vies, ze o to dieta sa treba aj realne starat, vsak? Mas dost financii? Ked pojdes do prace, budes stihat z a do skoly pre neho? OCR mas poriesenu? Muzsky vzor v rodine mas vyrieseny? Otazku "Kto je moj otec"? Odpoved mas? A mnoho, mnoho veci, ktore riesia slobodne matky. Az take jednoduche to nie je...to dieta ma svoje prava, nie len tvoje tuzby

@beata_k pre niekoho je rodicovstvo narocne a pre ineho prechadzka ruzovou zahradou. Dopredu nik nevie, ci bude dobry, alebo zly rodic. Kazdy vychovava svoje deti po svojom a najlepsie ako vie... len tu sa dostaneme k tomu, ze co je spravna vychova. Pre teba moze byt vychovna facka poucna a pre ineho je to rodic tyran. Je to jeho vec, ak sa na to citi...naplni ho to. Ty mas iny zivot a pohlad naň a autor zase iný. Empatia ti niečo hovorí? A čo pochopenie a povzbudenie... vychova deti je tá najlahsia vec na svete, problem nastava vtedy, ked rodica chcu, aby deti boli podla nich. Je toho vela dobreho na vychove deti a veci co spomynas, su uplne bwzne a lahko vyriesitelne

beata_k
19. apr 2026
@arek00

@beata_k pre niekoho je rodicovstvo narocne a pre ineho prechadzka ruzovou zahradou. Dopredu nik nevie, ci bude dobry, alebo zly rodic. Kazdy vychovava svoje deti po svojom a najlepsie ako vie... len tu sa dostaneme k tomu, ze co je spravna vychova. Pre teba moze byt vychovna facka poucna a pre ineho je to rodic tyran. Je to jeho vec, ak sa na to citi...naplni ho to. Ty mas iny zivot a pohlad naň a autor zase iný. Empatia ti niečo hovorí? A čo pochopenie a povzbudenie... vychova deti je tá najlahsia vec na svete, problem nastava vtedy, ked rodica chcu, aby deti boli podla nich. Je toho vela dobreho na vychove deti a veci co spomynas, su uplne bwzne a lahko vyriesitelne

@arek00 ??? Kto tu hovori o vychove? Hovorim o praktickych veciach ako su finencie napr.
Uplne od veci tvoj koment...

anonym_0aff6d
19. apr 2026

Na Slovensku si môže dieťa adoptovať aj jednotlivec. Poznám pani, čo si adoptovala dve bábätká a sama ich vychovala. Nikdy nemala partnera. Deti su dnes dospelé, ona aj kariéru vo vede stihla mať.

arek00
19. apr 2026
@beata_k

@arek00 ??? Kto tu hovori o vychove? Hovorim o praktickych veciach ako su finencie napr.
Uplne od veci tvoj koment...

@beata_k k tvoju komentu som sa vyjadril hned v prvej vete. Navyse rodicovstvo nie je len o financiach 😉... niekto to dokaze aj bez vela penazi 😎

beata_k
19. apr 2026
@arek00

@beata_k k tvoju komentu som sa vyjadril hned v prvej vete. Navyse rodicovstvo nie je len o financiach 😉... niekto to dokaze aj bez vela penazi 😎

@arek00 Hej byt rodicom vedome z vyplaty do vyplaty je "perfektny" napad, ti poviem

arek00
19. apr 2026
@beata_k

@arek00 Hej byt rodicom vedome z vyplaty do vyplaty je "perfektny" napad, ti poviem

@beata_k peniaze nie su vsetko ✌️... poznam vela skromnych ludi, co tak ziju a su stastny aj ked maju deti 😉

memm
autor
21. apr 2026
@beata_k

@beata_k juj, koľko obáv hneď... niečo som si už ale odžil. viem, čo aké je to vstávať s bábom 10x za noc, nosiť ho na rukách, kŕmiť, a po 2 hodinách spánku ísť s migrénou pracovať, a ďalšiu noc to isté. viem, aké je to byť 2 mesiace na očr, aké je to mať online meetingy počas varenia obedu a prebalovania, hrania sa, uspávania, alebo počas rodička... viem aké to je nestíhať prácu kvôli logistike. myslím, že mužský vzor som mal vždy poriešený. horšie to bolo s tým druhým. aj preto to chcem už riešiť takto. a financií je dostatok a dedičstva tiež.
trošku si mi tú diskusiu ale odklonila. tak po adresovaní obáv by som sa rád vrátil k pôvodnej otázke...

memm
autor
21. apr 2026
@strelkyna1

@strelkyna1 ja také práve vôbec nepoznám. tak prípadne ma posuň 🙂. inak 185/80, VŠ, nefajčiar, nepič, pod 40... a vieš: "beauty is in the eye of the beholder". ale zopár sŕdc som už zlomil. nechtiac.

strelkyna1
21. apr 2026
@memm

@strelkyna1 ja také práve vôbec nepoznám. tak prípadne ma posuň 🙂. inak 185/80, VŠ, nefajčiar, nepič, pod 40... a vieš: "beauty is in the eye of the beholder". ale zopár sŕdc som už zlomil. nechtiac.

@memm Perfektny kandidat. :D Keby som nebola stastne vydata, tak uz po Tebe startujem ja sama. :D

memm
autor
21. apr 2026
@strelkyna1

@memm Perfektny kandidat. :D Keby som nebola stastne vydata, tak uz po Tebe startujem ja sama. :D

@strelkyna1 tak povedz aspoň kamoškám 🙂

strelkyna1
21. apr 2026
@memm

@strelkyna1 tak povedz aspoň kamoškám 🙂

@memm Raz som skusala zahrat sa na dohadzovacku a dostala som taky vyplach zaludka, ze o nic v tomto smere sa uz nepokusam. :D

anonym_f5f86e
23. apr 2026

Je mnoho žien, ktoré túžia mať rodinu a muža ako si ty. nevzdávaj s hľadaním. Mám to rovnako. Veľmi túžim mať dieťa,ale osud mi ho zatiaľ nedoprial. Ale nádej umiera posledná

maryetta
23. apr 2026

Deti nie su len malicke rucky a vona.
Hmmm neviem trosku si to idealizujes. A zas v tom raz egoizmus. Ty chces. Mas istu predstavu. Vztah ale nie je nieco staticke... pre vztah musis aj nieco robit. Budovat. Kompromisy.... rovnako je to aj s dietatom. Co ak nebude "vyhovovat" tvojim predstavam?

memm
autor
24. apr 2026
@maryetta

Deti nie su len malicke rucky a vona.
Hmmm neviem trosku si to idealizujes. A zas v tom raz egoizmus. Ty chces. Mas istu predstavu. Vztah ale nie je nieco staticke... pre vztah musis aj nieco robit. Budovat. Kompromisy.... rovnako je to aj s dietatom. Co ak nebude "vyhovovat" tvojim predstavam?

@maryetta hah, som sa nasmial. aj si čítala, čo tu bolo napísané? je egoistické chcieť mať dieťa? to si fakt myslela vážne? mať dieťa je tá najmenej egoistická vec na svete. stojí človeka všetku energiu, všetok čas, všetky myšlienky, všetky peniaze, všetok spánok, všetko... egoistami láskavo nazývaj ľudí, čo si chcú "užiť život" a dieťa je prekážkou - majú mačku na zahnanie prírodných emočných pudov a potrieb, chodia hocikedy na dovolenky, ruka hore a drinčík v druhej...
pre vzťah som spravil čo sa dalo. vieš, že existujú psychicky chorí ľudia? ty by si si nechala zničiť život nejakým? môžeš. ja už nie.

maryetta
24. apr 2026
@memm

@maryetta hah, som sa nasmial. aj si čítala, čo tu bolo napísané? je egoistické chcieť mať dieťa? to si fakt myslela vážne? mať dieťa je tá najmenej egoistická vec na svete. stojí človeka všetku energiu, všetok čas, všetky myšlienky, všetky peniaze, všetok spánok, všetko... egoistami láskavo nazývaj ľudí, čo si chcú "užiť život" a dieťa je prekážkou - majú mačku na zahnanie prírodných emočných pudov a potrieb, chodia hocikedy na dovolenky, ruka hore a drinčík v druhej...
pre vzťah som spravil čo sa dalo. vieš, že existujú psychicky chorí ľudia? ty by si si nechala zničiť život nejakým? môžeš. ja už nie.

@memm ano. Čitala. Tak to na mna zaposobilo. Ze dieta nie je len to...
mame 4 deti a viem velmi dobre co to vsetko obnasa.

tiezjedna
24. apr 2026
@arek00

@memm chapem ta, sam mam deti a zivot to zariadil tak, ze som ostal na ne sam a som za to vdacny. Mam pokoj, klud a deti su spokojne, co mi davaju najavo kazdy bozi den. Sam by som chcel este jedno...len tazko najdem zenu, co mi ho dá... vedel by som sa postarat aj o tri a ani zenu nepotrebujem... myslim ze najdes niekoho. Drzim palce 😎😉

@arek00 akože hľadáš len inkubátor pre ďalšie svoje dieťa?? Pretože tak to vyznelo...

arek00
24. apr 2026
@tiezjedna

@arek00 akože hľadáš len inkubátor pre ďalšie svoje dieťa?? Pretože tak to vyznelo...

@tiezjedna aby nedoslo k nedorozumeniu. Bol by som vdacny za partnerku, s ktorou budem zdielat vychovu dalsieho dietatka...

jakoma
24. apr 2026

@memm stratila som sa - hladas partnerku alebo zenu co ti odovzda dieta?

arek00
24. apr 2026
@jakoma

@memm stratila som sa - hladas partnerku alebo zenu co ti odovzda dieta?

@jakoma som na spovedi? 😎

jakoma
26. apr 2026
@arek00

@jakoma som na spovedi? 😎

@arek00 mala som na mysli autora