Túžba po dieťati bez tradičného vzťahu?
Ahojte.
Strašne túžim po bábätku. Zaspávam a budím sa s tým pocitom. Chcem cítiť tú vôňu, držať mrňavú ruku, objímať, uspávať, hovoriť rozprávky, chlácholiť, vysvetlovať ako funguje svet... a proste zanechať tu nejakú dobrú bytosť, ktorá by tento svet a budúcnosť spravila trošku krajšími.
Len som akosi prestal chcieť sa pokúšať o vzťah - čakať ix rokov, kým zistíme, že sme nekompatibilní, alebo každý chce/čaká niečo iné... Už tomu nejak neverím.
Premýšľam, či vôbec má zmysel hľadať niekoho na stvorenie života a následný co-parenting, ktorý by rešpektoval svety oboch rodičov...? Poznáte niekto nejakú zoznamku s touto tématikou? Prípadne niekoho ženského rodu, kto by podobne uvažoval?
Veľká vďaka.
@memm chapem ta, sam mam deti a zivot to zariadil tak, ze som ostal na ne sam a som za to vdacny. Mam pokoj, klud a deti su spokojne, co mi davaju najavo kazdy bozi den. Sam by som chcel este jedno...len tazko najdem zenu, co mi ho dá... vedel by som sa postarat aj o tri a ani zenu nepotrebujem... myslim ze najdes niekoho. Drzim palce 😎😉
Velke mnozstvo zien (aj v mojom okoli) ma problem najst partnera, ktory by chcel deti a bol ochotny sa o ne aj starat. Hladala by som v kategorii tych, ktorym zacinaju tikat biologicke hodiny, tam by si mal byt dost uspesny s Tvojou ochotou stat sa otcom. Myslim, ze by sa naslo aj dost tych, ktore by chceli dieta bez vztahu a ocenili by otca, ktory by pomahal s vychovou a nechcel byt nevyhnutne ich partnerom ale na to by si musel vyzerat k svetu (dobry geneticky zaklad pre potomstvo) a mat gule dat si takyto inzerat...
Velke mnozstvo zien (aj v mojom okoli) ma problem najst partnera, ktory by chcel deti a bol ochotny sa o ne aj starat. Hladala by som v kategorii tych, ktorym zacinaju tikat biologicke hodiny, tam by si mal byt dost uspesny s Tvojou ochotou stat sa otcom. Myslim, ze by sa naslo aj dost tych, ktore by chceli dieta bez vztahu a ocenili by otca, ktory by pomahal s vychovou a nechcel byt nevyhnutne ich partnerom ale na to by si musel vyzerat k svetu (dobry geneticky zaklad pre potomstvo) a mat gule dat si takyto inzerat...
@strelkyna1 ufff... a čo.ked si to dotycna rozmysli a ma sude bude ziadat dieta vo vyhradne starostlivosti a dieta mu neda. To by ho polozilo... chudak chalan. Je to loteria...ja s nim sucitim a drzim mu palce. Urcite bude dobry otec a najde zenu...co mu pasne.
Ale vies, ze o to dieta sa treba aj realne starat, vsak? Mas dost financii? Ked pojdes do prace, budes stihat z a do skoly pre neho? OCR mas poriesenu? Muzsky vzor v rodine mas vyrieseny? Otazku "Kto je moj otec"? Odpoved mas? A mnoho, mnoho veci, ktore riesia slobodne matky. Az take jednoduche to nie je...to dieta ma svoje prava, nie len tvoje tuzby
Ale vies, ze o to dieta sa treba aj realne starat, vsak? Mas dost financii? Ked pojdes do prace, budes stihat z a do skoly pre neho? OCR mas poriesenu? Muzsky vzor v rodine mas vyrieseny? Otazku "Kto je moj otec"? Odpoved mas? A mnoho, mnoho veci, ktore riesia slobodne matky. Az take jednoduche to nie je...to dieta ma svoje prava, nie len tvoje tuzby
@beata_k pre niekoho je rodicovstvo narocne a pre ineho prechadzka ruzovou zahradou. Dopredu nik nevie, ci bude dobry, alebo zly rodic. Kazdy vychovava svoje deti po svojom a najlepsie ako vie... len tu sa dostaneme k tomu, ze co je spravna vychova. Pre teba moze byt vychovna facka poucna a pre ineho je to rodic tyran. Je to jeho vec, ak sa na to citi...naplni ho to. Ty mas iny zivot a pohlad naň a autor zase iný. Empatia ti niečo hovorí? A čo pochopenie a povzbudenie... vychova deti je tá najlahsia vec na svete, problem nastava vtedy, ked rodica chcu, aby deti boli podla nich. Je toho vela dobreho na vychove deti a veci co spomynas, su uplne bwzne a lahko vyriesitelne
@beata_k pre niekoho je rodicovstvo narocne a pre ineho prechadzka ruzovou zahradou. Dopredu nik nevie, ci bude dobry, alebo zly rodic. Kazdy vychovava svoje deti po svojom a najlepsie ako vie... len tu sa dostaneme k tomu, ze co je spravna vychova. Pre teba moze byt vychovna facka poucna a pre ineho je to rodic tyran. Je to jeho vec, ak sa na to citi...naplni ho to. Ty mas iny zivot a pohlad naň a autor zase iný. Empatia ti niečo hovorí? A čo pochopenie a povzbudenie... vychova deti je tá najlahsia vec na svete, problem nastava vtedy, ked rodica chcu, aby deti boli podla nich. Je toho vela dobreho na vychove deti a veci co spomynas, su uplne bwzne a lahko vyriesitelne
@arek00 ??? Kto tu hovori o vychove? Hovorim o praktickych veciach ako su finencie napr.
Uplne od veci tvoj koment...
Na Slovensku si môže dieťa adoptovať aj jednotlivec. Poznám pani, čo si adoptovala dve bábätká a sama ich vychovala. Nikdy nemala partnera. Deti su dnes dospelé, ona aj kariéru vo vede stihla mať.

@memm velmi si to.idealizujes