Čo motivuje ľudí splachovať jedlo do toalety?
Narazila som na diskusiu kde riešili kam dávajú zvyšky jedla. Udivilo ma ze takmer všetky ženy ich splachuju do záchoda. To nechápem. Naozaj to tak robíte? Je problém to dať do koša? Bio odpadu? Kompostu? Čokoľvek len nie práve záchod
Nevyhadzujem do koša. Mne to spapa psík.
@anonym_d24663 chudak psík
@minenkaa pani psickarka. Psík je z ulice, zmiešaný. Bez PP. Je to chudák naozaj ved nema papiere! Ma 7 rokov a je zdravý, spokojný. Ideš mi dat nejaku prednášku o správnom stravovani a starostlivosti? Kľudne si to odpusti nezaujíma ma to.
Tak taka polievka sa velmi dobre dava do kosa ci bio odpadu 🤷♀️ tekute zvysky logicky splachnem, tuhe idu do bio kosa. Aky konkretne mas s tym problem?
@anonym_957a44 Tekuté vylejem cez sitko a čo zostane v sitku ide do bio odpadu.
@minenkaa pani psickarka. Psík je z ulice, zmiešaný. Bez PP. Je to chudák naozaj ved nema papiere! Ma 7 rokov a je zdravý, spokojný. Ideš mi dat nejaku prednášku o správnom stravovani a starostlivosti? Kľudne si to odpusti nezaujíma ma to.
Dávam všetko sliepkam a do kompostu.
Keby si to hodila do kosa, musis vyjsť von z bytu, keď to splachnes tak nemusis...
@anonym_d24663 minenkaa sa môže sama rozhodnúť čo bude jesť,pes nie
@minenkaa minenkaa je clovek, pes je zviera. Ci k tebe príde pes a povie. Dobre rano maminka. Dnes by som si dal granule tejto značky. A ty mu ich neberieš ved pes sa rozhodol co chce na raňajky.
Zial.. toto je realita a fakt. Človek si navari co chce. Domáce zviera si da to co mu naložia do misky. Je to šok pre teba?
@minenkaa minenkaa je clovek, pes je zviera. Ci k tebe príde pes a povie. Dobre rano maminka. Dnes by som si dal granule tejto značky. A ty mu ich neberieš ved pes sa rozhodol co chce na raňajky.
Zial.. toto je realita a fakt. Človek si navari co chce. Domáce zviera si da to co mu naložia do misky. Je to šok pre teba?
@anonym_d24663 nie ,ty ako človek máš správne rozhodovať ,čo ten pes bude jesť
@anonym_d24663 nie ,ty ako človek máš správne rozhodovať ,čo ten pes bude jesť
@minenkaa takze v minulosti ako rozhodovali ľudia? Zle? Ak sa pes dožil 16 rokov, dostal stravu z kuchyne a zomrel na starobu. Bol chudák?
@minenkaa takze v minulosti ako rozhodovali ľudia? Zle? Ak sa pes dožil 16 rokov, dostal stravu z kuchyne a zomrel na starobu. Bol chudák?
@anonym_d24663 kedysi choreho psa odstrelili, teraz nechas tisice u veterinara, ak psovi davas nevhodnu stravu. Nie kazdy pes sa dozije 16 rokov, to ma pes skor stastie, ze sa mu neodpalili oblicky pri solenej a korenenej strave.
Ale ved rob ako myslis, ved asi je jedno, ci sa pes dozije 8 alebo 12 alebo 16 rokov.
@anonym_d24663 kedysi choreho psa odstrelili, teraz nechas tisice u veterinara, ak psovi davas nevhodnu stravu. Nie kazdy pes sa dozije 16 rokov, to ma pes skor stastie, ze sa mu neodpalili oblicky pri solenej a korenenej strave.
Ale ved rob ako myslis, ved asi je jedno, ci sa pes dozije 8 alebo 12 alebo 16 rokov.
@anonym_34639a ano je. Tak isto ako u človeka. Zijes zdravo, žiaden alkohol, cigarety, drogy a nedozijes sa 40ky.
@anonym_34639a ano nie kazdy pes sa dožije. Poznám psa co žil cca 13 rokov. Strava z kuchyne. A poznám psa s PP. Predražené granule a zomrel ked mal 3 roky.
@anonym_autor motiváciou je asi potkan vykukajúci spod záchodovej dosky... Inak netuším čo by mohla byť tá motivácia...
@dora281 a vieš o tom,že zvyšuješ množstvo plastového odpadu,keď to balíš do igelitového sáčku? takže na skládke sú tvoje hovná v igelite,ktorý sa bude rozkladať 300rokov..........Ten vlhčený papier je rozložiteľný,lidlácky je z celulózy
https://sk.wikipedia.org/wiki/Celulóza_(organic...)
@dora281 celuloza je biologicky rozlozitelna latka, rokladaju ju bakterie a huby. Presne tak ako rozlozia spadnute drevo v lese alebo celuloove castti rastln v komposte, tak iso ju rozlozia bakterie v cisticke. Na skladke odpadu sa k tej tvojej celuloze bakterie, ktore by ju rozlozili nedostanu, lebo je zabalena v igelite.
@viera012345 Ak nadoby odvazaju tak kludne aj varene. Varene nemas davat do vlastneho kompostu nech nemas doma potkany.
@martinmmartin Píšem jasne o nádobách na bioodpad,tzv.hnede kontajnery.
@martinmmartin
@viera012345 každé mesto to má inak.Mali sme zo začiatku nádoby na odpad z vareného jedla,ale potom to zrušili,bolo to finančne nevýhodné,odvážala to a likvidovala nejaká firma,a mesto si prerátalo,že je to drahšie ako skládkovanie komunálu.Ale keďže zo zákona sa musí kompostovať,tak máme kompostéry a tam ide nasledovný odpad:zvyšky z ovocia a zeleniny,vaječné škrupiny,papierové obaly z vajec,odpad z kávy,podstielka od domácich miláčikov-seno,slama,hobliny...
@rozculena To je pravda,to,ze co môžeme dať do kontajnera na bioodpad je závislé od toho, že ako sa ďalej nakladá s daným odpadom