icon

Je bezpečné vylievať olej do odtoku?

23. okt 2025

Vylievate olej napr z panvice (mensie mnozstvo) do odtoku?

Strana
z2
anonym_ea1277
23. okt 2025

@anonym_autor no, mala by si to zbierat a vyhodit do zbernej nadoby (napriklad z fritezy)... ked mam na panvici trosku, nalejem tam jar, aby sa to uplne rozpustilo a nebolo to mastne a to vylejem...

katica06
23. okt 2025

@anonym_autor nie, nikdy. Zbieram a odovzdávam do zberu

nattyond
23. okt 2025

Nie, zbieram do jednej veľkej fľaše a potom vyhodím do zberu v Kauflande 😊 podľa mňa je to len o pohodlnosti ľudí, toto mi zaberie možno minútu navyše keď umývam riad 😃

thereisabear
23. okt 2025

Menšie množstvo vylievam do koša, väčšie zlievam do fľaše.

autor
23. okt 2025
@anonym_ea1277

@anonym_autor no, mala by si to zbierat a vyhodit do zbernej nadoby (napriklad z fritezy)... ked mam na panvici trosku, nalejem tam jar, aby sa to uplne rozpustilo a nebolo to mastne a to vylejem...

@anonym_ea1277 fritezu nemame nepouzivame. Na panvici je toho vzdy malicko, nezvykneme vysmazat rezne a podobne. Ak by som to prelievala tak odlejem menej ako mi ostane na lieviku.

anonym_e97b41
23. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_ea1277 fritezu nemame nepouzivame. Na panvici je toho vzdy malicko, nezvykneme vysmazat rezne a podobne. Ak by som to prelievala tak odlejem menej ako mi ostane na lieviku.

@anonym_autor malé množstvo, ktoré sa nedá zliať utieram do papierovej utierky a vyhodím do koša.

beata_k
23. okt 2025

@anonym_autor Male mnzostvo vyutieram servitkou a hodim do kosa ( panvicu umyjem). Vacsie mnozstvo zlievam. Do odtoku nelejem nic. Sposobuje to neskor velke problemy v potrubiach.

beatik3
23. okt 2025

@beata_k ano, takto to presne robim aj ja. kedysi som vylievala do odtoku, ale asi ma osvietilo alebo co a uz len takto.

martinmmartin
23. okt 2025

Nikdy nevylievat . Tuk sa casom emulguje a usadza sa na stenach trubiek ( ako v cievach) a prve si to odnesu trubky najtensie cize este stale tie ktore su tvoja zodpovednost na tvojom pozemku ktore treba niekedy aj vykopat.
Skus si vygooglit slovicko " Fatberg" je to ukaz v Londyne pocas vianoc kedy kazdy vylieva olej do kanalizacie az sa uplne upcha a po vianociach musi kanalizacna spolocnost vzdy nabehnut s armadou ludi aby Fatberga odstranili

anonym_09a1a0
23. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak nasyp do panvice nejake stare vlocky, alebo daku muku, stuchnutu struhanku alebo krupicu, alebo daco co vie nasat tuk a tak to vyhod do kosa
predava sa v obchodoch aj specialne na toto zmes, ale podla mna sa v domacnosti najde daco, co sa da takto pouzit - ked vravis obcas a male mnozstvo- pripadne ozaj ten papier

senta_sofia
23. okt 2025

@anonym_autor nevylievam, dost co je kadecoho mastneho, co tam ide pri umyvani riadu. Olej zlievam do flase a odovzdavam do zberu.

choco6
23. okt 2025

Vylievam do fľaše a odnesiem pri Kaufli do zbernej nádoby, zvyšok vyutieram servitkou a do koša. Okrem toho ze ten olej upchava potrubia, kŕmi to aj potkanov a inú háveď.

blaznivaveverka
23. okt 2025

@anonym_autor 1 kvapka oleja znečistí až 1000litrov vody. Odporúčam návštevu najbližších čističiek odpadových vôd. Ja som mala šťastie a po dohode mi v jednej urobili aj exkurziu pre mňa, kamošku a naše rodiny. Mali sme to ako výlet. Urobili nám aj krásny výklad a najlepšie to je vždy od ľudí od "fachu". Od vtedy nevylievam ani vodu z utierania dlážky do WC bez toho aby som od tial nevybrala aspoň vlasy. Olej zberám do flaše a nosím ku nám na zberný dvor. Za 5litrov starého oleja dostaneme 1nový a za liter liter octu.

madeincssr
23. okt 2025

@anonym_autor male mnozstvo vytriet do papierovej utierky (resp. aj pouzitych servitok) a hodit do hnedeho kuchynskeho bioodpadu. Vacsie mnozstvo zlievat do PET flase a uzavretu ju potom dat do zbernej 'popolnice' na pouzity olej.

sszuzu8
23. okt 2025

V prvom rade nevyprazam 😃 tým pádom nemám väčší objem oleja, a keď urobím napr volské okolo ten kúsok oleja utriem servítkou a hodím do koša a umyjem panvicu. Existujú aj géniovia ktorí to vyleju do hajzla. A že ich je...

anonym_bfe5a8
23. okt 2025
@blaznivaveverka

@anonym_autor 1 kvapka oleja znečistí až 1000litrov vody. Odporúčam návštevu najbližších čističiek odpadových vôd. Ja som mala šťastie a po dohode mi v jednej urobili aj exkurziu pre mňa, kamošku a naše rodiny. Mali sme to ako výlet. Urobili nám aj krásny výklad a najlepšie to je vždy od ľudí od "fachu". Od vtedy nevylievam ani vodu z utierania dlážky do WC bez toho aby som od tial nevybrala aspoň vlasy. Olej zberám do flaše a nosím ku nám na zberný dvor. Za 5litrov starého oleja dostaneme 1nový a za liter liter octu.

@blaznivaveverka vlasy nemôžu ísť do wc? 😐 To sa priznám počujem prvýkrát. Vždy keď sa ucesem a oberiem to z hrebeňa hodím to do záchodu. Takisto aj nechty striham nad záchodom

madeincssr
23. okt 2025
@anonym_bfe5a8

@blaznivaveverka vlasy nemôžu ísť do wc? 😐 To sa priznám počujem prvýkrát. Vždy keď sa ucesem a oberiem to z hrebeňa hodím to do záchodu. Takisto aj nechty striham nad záchodom

@anonym_bfe5a8 ach jo. Do WC (splaskovej kanalizacie) mozu ist len 4 "komodity": fekalie, moc, toaletny papier a voda. NIC INE. Vlasy a nechty daj do zmesneho odpadu.

gabrielkaa
23. okt 2025
@anonym_bfe5a8

@anonym_bfe5a8 priznám sa, že aj ja dávam do wc vlasy. Už nebudem 🙂. Mali by robiť osvetu, lebo nie sme jedine čo to takto robia

322sima123
23. okt 2025
@blaznivaveverka

@blaznivaveverka zdravim, chcem sa spytat je problem led splachujem casto guce vycesanych vlasov? Minule ma napadlo ze ci to nerobi nejaku sarapatu v kanalizaciach.. uf dufam ze nie

maya_hi
24. okt 2025

@anonym_autor nie. Zbieram ho a dávam do nádob ktoré sú na to určené. My ich máme aj pri bežných kontajneroch 😉

maya_hi
24. okt 2025
@madeincssr

@anonym_bfe5a8 ach jo. Do WC (splaskovej kanalizacie) mozu ist len 4 "komodity": fekalie, moc, toaletny papier a voda. NIC INE. Vlasy a nechty daj do zmesneho odpadu.

@madeincssr vlasy by som kľudne dala aj do bioodpadu 😉

marca12
24. okt 2025
@gabrielkaa

@anonym_bfe5a8 priznám sa, že aj ja dávam do wc vlasy. Už nebudem 🙂. Mali by robiť osvetu, lebo nie sme jedine čo to takto robia

@gabrielkaa Stacil by sedliacky rozum.

gabrielkaa
25. okt 2025
@marca12

@gabrielkaa Stacil by sedliacky rozum.

@marca12 prave ma nenapadlo, že pár vlasov by mohlo byt problém . Ešteže mame viac takých sedliackych rozumov…. 🙂

natalka13
25. okt 2025

Susede vlasy upchali kandlizaciu

martinmmartin
25. okt 2025
@maya_hi

@madeincssr vlasy by som kľudne dala aj do bioodpadu 😉

@maya_hi Vlasy a nechty zakopat do kvetinaca/ zahradu a mas senza hnojivo (kravsku rohovinu ako zdroj dusika musis napriklad kupovat a je to to iste)

blaznivaveverka
26. okt 2025
@322sima123

@blaznivaveverka zdravim, chcem sa spytat je problem led splachujem casto guce vycesanych vlasov? Minule ma napadlo ze ci to nerobi nejaku sarapatu v kanalizaciach.. uf dufam ze nie

@322sima123 záleží od toho či žijete v bytovke alebo v dome, aké sú trúbky, kanalizácia alebo žumpa a záleží aj od čističky. Nie každá má technológie. Treba si pozisťovať. Niekde vraj robia problémy aj kapsule na pranie

blaznivaveverka
26. okt 2025
@anonym_bfe5a8

@anonym_bfe5a8 nemali by ani vlasy, ani zvyšky jedál....

starrydaisy
28. okt 2025

@anonym_autor vylievam do zvlašť flaše a nosím do zbernej nádoby, napr. kaufland takú má. a keď mám len malé množstvo, používam papierovú kuchynskú utierku ktorú potom hodím do koša

mondolina
28. okt 2025

u nás zbierajú starý olej a vymieňajú za ocot resp. nový olej.

Strana
z2