icon

Ako zabrániť prskaniu oleja pri vyprážaní?

16. feb 2024

Dobrý deň, ako mám vyriešiť tento problém. Dnes som smažila bravčové a kuracie mäso na slnečnicovom olej a na panvici extrémne prskal. Celá kuchyňa je od oleja, popálila som si ruku.

Mám používať iný typ oleja?

stvura
•
Odpoveď bola odstránená
•
bibina32
•
16. feb 2024

Ja používam tiež slnečnicový, ale neprská mi. Mala si suchú panvicu, keď si tam dala olej? Niekedy stačí aj kvapka vody a prská olej.

patka06
•
16. feb 2024

Každý olej prská, Keď sa do neho dostane voda.
Musíš ho dať na suchú panvicu a počítať s tým, že aj v mäse môže byť voda.
Hlavne ak si ho pred obaľovaním umývala alebo ak si robila z mrazeného.

simca06022011
•
16. feb 2024

Znížiť teplotu, počkať kým vyprska. Dostala sa tam z niekade voda. Každý olej by to robil

ibrunova
•
16. feb 2024

Prská, lebo mäso bolo vlhké. Na prskanie pomáha trochu olej na panvici posoliť.

tundra
•
16. feb 2024

Mäso obsahovalo vela vody.Bud vysus papierovou utierkou alebo pouzi sito na panvicu a este jedna rada,zniz teplotu pri vyprazani.

stvura
•
Odpoveď bola odstránená
•
btus
•
16. feb 2024

@stvura to nie je pravda. My síce vyprážame asi 3x do
roka, a neprská kúpenske mäso. Pani ho musela mať mokré a zle obalené alebo mala vodu na rukách.

tundra
•
16. feb 2024

@stvura mozem potvrdit,mäso vo Švajciarsku je ovela kvalitnejsie, ako na Slovensku.Prskanie je vyrazne,mensie nez na Slovensku...

patka06
•
16. feb 2024

@stvura mäso kupujem prevažne v Kauflande a vôbec neprská, keď vyprážam čerstvé - pred spracovaním neumývam
Prskalo, keď som obaľovala rozmrazené

egonsk
•
16. feb 2024

maso pred vysmazanim je vhodne papierom osusit. A ak robis 3-obal, tak urcite vajco nicim neried. Vysmazam takmer vylucne na slnecnicovom oleji a nemam problem.

minesasubu
•
16. feb 2024

Google
Pokiaľ si s prskajúcim olejom neviete rady, stačí do neho pridať štipku soli a prskanie okamžite prestane. Ešte lepšie je, ak najprv do panvice nasypete soľ a olej prilejete až neskôr. Podobný efekt bude mať mrkva nakrájaná na malé kolieska alebo malý kúsok chleba.

autor
•
16. feb 2024

Mäso nebolo obalovane, len korenie bolo na ňom 🙂 Panvica bola suchá, takže predpokladám ako ste vyššie písali že mäso obsahovalo veľa vody.

h2
•
16. feb 2024

Keď mäso vyprážaš bez obalenia, je potrebné ho dobre osušiť. A dať len minimum oleja, nemá v ňom plávať, ako keď vyprážaš obalené. Doslova len taká vrstvička oleja má byť na panvici.

luccija
•
16. feb 2024

Stačí, že si ho napacovala cesnakom, horčicou vždy mi prska mäso stis stupne, alebo na začiatok zakry pokrievkou

autor
•
16. feb 2024

@h2 ďakujem

hiro
•
16. feb 2024

@stvura "lebo je dobre napichane vodou a kadecim" - ach jaj... Ano, este aj banany tam pichaju a stonky zo slnecnice....

tundra
•
16. feb 2024

@hiro mozno keby si videl na vlastne oci a ochutnal rozdiel,nepisal by si takyto komentar.Mal som tu cest poznat pana mäsiara,ktory nazyval mäso z obchodu bublifuk,frfa...Pekne to vidiet na panvici,krkovicka z Lidla alebo domaca.Hovädzia svieckova z obchodu alebo od chovatela...Alebo divina-versus mäso z obchodu.Takze odporucam ochutnat a az potom komentovat🤗😉.

stanulienkat
•
16. feb 2024

@stvura by si sa cudovala, cim krmia aj tie zlate tetusky tie zvierata, ked vedia, ze ich budu predavat.
Prska vlhke maso. Kupujem maso hocikde v retazcoch, aj u masiara a prska iba trolinku, co je normalne. Ale je pravda, ze nie je maso, ako maso.

lilyianka
•
16. feb 2024

Prskal, lebo v mäse bola voda.