icon

Odstraňujete etikety z obalov pred recykláciou?

Včera o 12:14

Pri plastoch a pohároch ich väčšinou nechávam tak, ale niekto tvrdí, že treba dať dole úplne všetko. Robíte to naozaj pri každom obale?

anonym_dcee08
Včera o 12:21

😱 to som ešte nepočula, veď na plastových obaloch nie sú nalepené etikety

anonym_e0270a
Včera o 12:30

Ved to zalezi od materialu. Do skla logicky nedam pohar s papierovou etiketou alebo plastovym obtocenym listkom. Rovnako joguty napr. Zvolensky ma papierovu etiketu tak tiez ho a nou nehodim do plastu. Ale niektore flase maju plastovu etiketu aj obal tak to neriesim. Rovnako na plechovkach.

autor
Včera o 12:31
@anonym_dcee08

😱 to som ešte nepočula, veď na plastových obaloch nie sú nalepené etikety

@anonym_dcee08 myslela som hlavne tie obaly, kde je plast a papier spolu, napríklad niektoré jogurty alebo fólie okolo fliaš. Asi som to napísala príliš všeobecne 🙂

anonym_b88083
Včera o 12:40

nie

anonym_5006dc
Včera o 12:52

Ani by ma nenapadlo také dávať dole.

felycity
Včera o 12:53

Ano aj z konzerv ak je papierovy obal davame dolu, moji chlapi doma su tym posadnuti, ale snazime sa davat papierove etikety dole

anonym_7b9db2
Včera o 14:02

Nie nerobim to, nemam zaujem travit cele dni oddelovanim papierovych etikiet od plastov, umyvanim plastov a podobne veci. Plasty sa na triediacej linke triedia, nie je to potrebne, co je nepouzitelne alebo to treba este nejako dodatocne rozobrat to rozoberu na tej triediacej linke. Na to su tam a pocita sa s tym.

anonym_dcee08
Včera o 14:03
@anonym_autor

@anonym_dcee08 myslela som hlavne tie obaly, kde je plast a papier spolu, napríklad niektoré jogurty alebo fólie okolo fliaš. Asi som to napísala príliš všeobecne 🙂

@anonym_autor rozumiem už, samozrejme, keď má plastový kelímok od jogurtu na sebe papier, tak ten dávam dole, veď častokrát je to tam aj od výroby vyzúbkované, aby sa to dávalo ľahko dole a trvá to presne sekundu. Etikety na sklenených flašiach nedávam, to sa ani nemusí. Ono ja si myslím, že v dnešnej dobe je to už všetko uspôsobené tak, aby to bolo čo najjednoduchšie separovať. 🙂

beata_k
Včera o 14:04
@anonym_autor

@anonym_autor Ano oddelujem to. Plast ide do plastu a papier do papiera.

ivicatolic
Včera o 19:46

Ja by som chcela vidieť cestu recyklovaného odpadu 👀👁️👀