icon

Ceny potravín v susedných krajinách

7. mar 2026

Ahojte,

chodíte nakupovať do HU, ČR, AT? Ako je to tam s cenami potravín? Ušetrí človek?

PL neuvádzam z dôvodu, že to mám od ruky. Keď som tam bola docela fajn som nakúpila. Preto sa pýtam ako je to vo vyššie spomenutých krajinách🙂

anonym_8a4349
7. mar 2026

V AT pokial prezries letaky a app ano, tiez zalezi, co chces nakupit … suche potraviny do zasoby - napr cestoviny, kava a pod a sladkosti ano, drogeria kvalitnejsia (aj ked v DE je este lacnejsia a lepsi vyber) … takze velky trvanlivy nakup ano, ak mas deti, tak detske produkty sa oplatia tiez … ale tiez je rozdiel ci to mas 5-6 km alebo xy

anonym_dc89ea
7. mar 2026

@anonym_autor rakusko ako co. ale moc nie. a benzin ide krasne hore, takze vsetko pojde hore.

anonym_dc89ea
7. mar 2026
@anonym_8a4349

V AT pokial prezries letaky a app ano, tiez zalezi, co chces nakupit … suche potraviny do zasoby - napr cestoviny, kava a pod a sladkosti ano, drogeria kvalitnejsia (aj ked v DE je este lacnejsia a lepsi vyber) … takze velky trvanlivy nakup ano, ak mas deti, tak detske produkty sa oplatia tiez … ale tiez je rozdiel ci to mas 5-6 km alebo xy

@anonym_8a4349 ano kvalitovo by to malo byt lepsie, pravda

muchotrafka298
7. mar 2026

Za mna v Rakusku sa oplati ako co, ked budes sledovat letaky a len to kupovat tak usetris. Alebo len veci privatnych znaciek, cestoviny, konzervy napriklad v Hoferi. Ale nemyslim si, ze by to bolo taky obrovsky kvalitativny rozdiel pri tych lacnych veciach z retazcov.

kalifka
7. mar 2026

@anonym_autor čo sa týka maďarov, chodia oni skôr k nám

kiki68
7. mar 2026

No teraz boli rodicia u mna a povedali mi, ze vyrazne lacnejsie tie potraviny ako na SK, tak neviem. Ale asi by neprehanali.

anonym_7f1aba
7. mar 2026

No ja som minule skoro odpadla. Kupujem si u nas take kukuricne placky, stoja do 30 Kč. Pred par tyzdnami sme boli u rodicov na Slovensku a v Tescu som tieto placky videla za 3,88 Eur. Skoro ma vykotilo.
Aj inak badam, ze niektore vyrobky su v CR lacnejsie. Najma take ako keksiky, cokolady, sladke vody, muka, mlieko.. ked je v akcii, tak muku nakupim aj za 11 Kč, mlieko je aktualne tiez v akcii za 12 Kč, jogurty a Pribinacky su tiez lacnejsie.

markusrasford
7. mar 2026

@anonym_autor v Madarsku sú ceny také iste ako u nás. Co ma prekvapilo aj sladkosti sú na tej istej úrovni. Tak ako sa tu píše v pohraničí chodia madari nakupovať na Slovensko.

sszuzu8
7. mar 2026

Z času na čas idem urobit veľký nákup do aldi. Čo to je lacnejšie a zas je aj väčší výber

anonym_a98925
7. mar 2026

@anonym_autor niečo je v AT lacnejšie, niečo nie. Fakt je, že veľa veci majú v bio kvalite, keď porovnas s vecami v bio kvalite na SVK, tak je to značný rozdiel. Keď kupuješ na SVK len také tie najlacnejšie veci ako biela múka, biela ryža, biely cukor… tak sú drahší, my také nejeme, a zdravšie veci sú tam lacnejšie ako na SVK, takže mne sa tam oplatí.

anonym_65fb08
7. mar 2026

Tie potraviny budu cenovo zhruba rovnake, len vzhladom na vyssiu DPH a transakcne dane o nieco vyssie ako u susedov a vzhladom na nizsie platy, je kupyschopnost na sk horsia. Cize ked s nizsim platom pojdes nakupovat do susednej krajiny o malinko lacnejsie veci, prerobis na benzine. Jedine ak mas cestu okolo a nakupis toho vela. Polsko ma byt lacnejsie nez cz a at. Trvanlive a mrazene veci su v at a nemecku (Hofer, Aldi, Lidl) lacnejsie, lebo vzhladom na pocet obyvatelov a kratsiu logistiku si tam mozu dovolit nizsiu marzu.