icon

Ako pomôcť synovi nájsť si priateľku?

31. máj 2026

Chcela by som sa poradiť a možno si vypočuť skúsenosti od tých, ktoré riešili niečo podobné.
Mám 28-ročného syna, je pracovitý, má stabilnú prácu, je zodpovedný a samostatný. Jediné, čo ma už dlhšie trápi, je to, že si nevie nájsť partnerku. Viem, že by vzťah chcel a že sa o zoznámenie snaží, ale zatiaľ sa mu nedarí. Mal jeden vážnejší vzťah, no nevydržal ani rok. Na strednej škole mal pár krátkych vzťahov.
Nemá veľ aktivít, kde by prirodzene spoznával nové ženy. Zoznamky zrejme tiež veľmi nefungujú, keďže si tam nikoho nenašiel. Samozrejme, nechcem mu partnerku hľadať ani sa mu miešať do života. Skôr ma zaujíma, ako ste sa vy, ktoré máte dospelých synov, zmierili s tým, že si dlho nevedia nájsť partnerku alebo založiť rodinu.
Mrzí ma, že mu akoby utekajú najkrajšie roky mladosti. V jeho veku už mnohí riešia spoločné bývanie, cestovanie, budovanie vzťahu a spoločnej budúcnosti. Mám pocit, že o tieto skúsenosti prichádza, hoci by ich podľa mňa rád zažíval.
Budem rada za vaše skúsenosti. Mali ste doma podobný prípad? Našli si vaši synovia partnerku aj neskôr? Ako ste sa s tým vyrovnali vy ako mamy?
Ďakujem

Strana
z2
anonym_d18900
31. máj 2026

Moj brat neviem ci mal frajerky aj predtym, ale 1. nam predstavil ked mal 31.. uz su spolu 2 roky, dievca je take vselijake, dufam, ze sa aj rozídu konecne 😀

anonym_debc80
31. máj 2026

Aké má záľuby? Ako trávi voľný čas? Ak sedí doma za pc tak ťažko nájde nejakú kočku.
Nič nepíšeš či je komunikatívny, má rad humor, alwbo je intelektovo založený, ….

marianarem
31. máj 2026

@anonym_autor Moj muz si nasiel az okolo 35ky (mna) a nemal predtym ani vaznu znamost. Manzel pri tom nie je ziadny vadny kus, je skvely partner. Zoznamili sme sa v praci. Samozrejme, ze jeho rodicia si kladli vselijake otazky, v com by mohol byt problem. U niekoho to proste pride az neskor.
V mojom okoli to ani nie je nejaky vzacny jav, mam viacero kamaratov, ktori vo venku tvojho syna este partnerku nemali. Jeden sa nakoniec zoznamil na volejbale, co chodil hrat, jeden v ramci krestanskej skupiny, jeden sa dal dokopy so znamou, ktoru po rokoch nahodne stretol na ulici, dalsi v praci....Sestra so svojim muzom sa dali dokopy myslim presne vo veku tvojho, stretli sa v partii kamaratov.

autor
31. máj 2026
@anonym_debc80

Aké má záľuby? Ako trávi voľný čas? Ak sedí doma za pc tak ťažko nájde nejakú kočku.
Nič nepíšeš či je komunikatívny, má rad humor, alwbo je intelektovo založený, ….

Má kamarátov, je aj komunikatívny a predpkladm že v partii aj zábavný. Popri práci veľa záujmov nemá, ale číta, hravá nejaké hry cez vikend, chodí cvičiť. Možno je príliš pasívny čo sa aktivít týka, to je pravda.

jogy1984
31. máj 2026

Takto ale dnes fungujú vzťahy . A nemyslím že to jedna matka vyrieši. Fenomén toho že napriek mnohým technológiám ľudia majú problém sa zoznamovať a mnohy aj rezignujú je známy. A neustále sa zhoršuje. Pár čísiel . Počet ľudí do 30 rokov ktorý nemajú vzťah sa pohybuje rôznych západných krajinách medzi 30-60% . Zhruba 20% mladých ľudí ešte nemalo sex . A 24 % nežije sexuálnym životom

anonym_c93046
31. máj 2026

Mama, ozen ma🙄 no tak nie je vo vztahu. Nie je to povinnost. Ani sa svet nezruti.

anonym_8ec2c2
31. máj 2026

U nas tiez muz mal 30,ked ma priniesol k nim domov,predtym mal tiez ale tam to bolo skor o inom,celkovo bol vtedy iny.A vtedy bol velmi mladucky.Syn ten uz ma priatelku,chodi k nam ale tiez su obaja mladi,obaja za chvilu len 18.Mlada sa chysta na vysku,syn na vysku nechce tak pojde do prace.No ci im to vydrzi je vo hviezdach.Ale mlada je velmi sikovne,mlade dievca.

silvusinda
31. máj 2026

@anonym_autor
To nemyslite vážne..myslím, že keby to syn vedel že ste písali takúto diskusiu nebol by nadšený. Je stále mladý, noc mu neuteka a možno polovica z tych čo už sú dávno ženatý sú už aj rozvedený. Možno si len zodpovedne vyberá alebo sa necíti zrelý mať dlhší vzťah. Píšete ze už nejaký mal len to nevyšlo tak je to asi na poriadku len tk nebola tá správna. Je dospelý, myslím ze by ste sa do neho nemali starať a zasahovať aj keď to myslíte dobre on si tu svoju priateľku nájde určite aj bez mamy aj ked to bude mozno za pár mesiacov alebo rokov.

autor
31. máj 2026

Veď ja sa mu do toho nestarám, ani mu nikoho nehľadám, len má zaujímajú skúsenosti ostatných. Ak je to trend v dnešnej dobe, trocha ma to ukludnilo. Ja som sa spoznala s mužom keď sme mali 17, v 20 sme sa brali a v 22 som bola tehotná, vtedy to bolo úplne normálne takto. Mňa to trápi aj z toho praktického hľadiska, že roky utekajú, a on je na tom podobne ako keď bol študent. Žiadne dovolenky, výlety, že by riešil kúpu vlastného byvania keďže sám si ho nevie dovoliť. Hlavne keď viem, že vzťah by chcel.

anonym_5111c0
31. máj 2026
@anonym_autor

Veď ja sa mu do toho nestarám, ani mu nikoho nehľadám, len má zaujímajú skúsenosti ostatných. Ak je to trend v dnešnej dobe, trocha ma to ukludnilo. Ja som sa spoznala s mužom keď sme mali 17, v 20 sme sa brali a v 22 som bola tehotná, vtedy to bolo úplne normálne takto. Mňa to trápi aj z toho praktického hľadiska, že roky utekajú, a on je na tom podobne ako keď bol študent. Žiadne dovolenky, výlety, že by riešil kúpu vlastného byvania keďže sám si ho nevie dovoliť. Hlavne keď viem, že vzťah by chcel.

@anonym_autor Ma mamahotel a to mu zrejme staci.

anonym_1ed290
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v jeho veku vlastne nič nerieši ani dovolenky ani bývanie, tak to sa ťažko zoznámi a to má teda čas aby si dobre zarobil

lukbe
31. máj 2026

Zrejme býva u vás. Platí vám za stravu, za bývanie? Sporí si na byt? Ak nie a príde na to rec s dievčaťom, tak ta mozno veľmi rýchlo zuteka.

anonym_28675f
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som tu mala pred pár dňami podobný príspevok, ale môj syn má 20 r a išlo mi skôr o kamarátov, teenegersky život.Dostala som vynadane, že má cieľ a mám byť rada, že sa netula a vie čo chce.Tiez mi ho je ľúto, že nežije taky zábavnejší teenegersky život chaty, kino, festivaly
o frajerke ani nehovorím.Asi to treba tak brať, že keby ho to veľmi trápilo sám vyvinie aktivitu
Neviem ja v jeho veku som bola s frajerom po dovolenkách, mala som 3 r vzťah od strednej školy.
Tak sa zmierme s tým, že je iná doba a introvertnejsie typy žiadny vodcovia partie z nich nebudú.

silvusinda
31. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor
Asi hľadáte ked uz v napíse je ako mu pomôcť nájsť niekoho. Myslím ze to nieje úloha mami hľadať partnera. Ano je iná doba ako kedysi vo veľa veciach, hlavne treba zmeniť myslenie ze mu niečo uteká, nic mu neuberá, mozno ta pravá pride aj po 35, 40 . Radšej nech vyberá rozvážne ako rýchlo len aby niekoho mal, aby sa nepovedalo ze mu niečo ušlo. Verím že mu o tom nehovoríte a nestaviate ho podtlak že už by si mi mohol niekoho nájsť lebo na jeho psychiku mu to určite nepridá.

anonym_9fe9da
31. máj 2026

V dnešnej dobe tie vzťahy nie sú bohviečo.
Veľa rozvodov, nie je jednoduché nájsť dobrého partnera.

anonym_1fafa8
31. máj 2026

A predpokladam, ze je jedinačik, ktoreho ste s oteckom chranili az do posledneho dychu. Chlapec aj niekedy zil sam? Bol na intraku cez vysku? Niekedy v zivote aj nieco sam urobil? Okrem roboty

anonym_0adae8
31. máj 2026

Ako mama moc neurobis, predstav si, ako budes s nim chodit na rande a vyberat spolu s nim nevestu. Ci je to ok, ze v 28 nikoho nema? No prilis nie je. V 23-24 by to bolo este ok. Cas leti, par rokov a z 28 bude 38 a stale nic.
Doba je taka, ze zeny maju velke oci. Co vsetko musi muz mat, co vsetko musi pre nu spravit, ake vsetky vlastnosti musi mat. Ak sa to nestane, tak caka. A "uziva" si dobrovolne single zivot. Ze to raz pride. Namiesto toho ale pride staroba, rychlejsie, ako si myslia, vtedy precitnu, ze zmeskali vlak, zacnu nahanat takych partnerov ako tvoj syn. On ale nebude nauceny fungovat zit v pare (ako aj ona), stareho psa ... a uz sa mu ta stara zena nebude pacit. Potom bude ta zena dalej single, ale uz nedobrovolne. Spolu s muzmi ako tvoj syn.
Ak tvoj syn nieco chce, tak sa musi pozbierat, zacat vyvijat ovela vacsiu aktivitu. Lebo zeny su tie pasivne a cakaju, ze ich zbali muz a nie naopak. Plus dufat, ze natrafi na nejaku normalnejsiu, co trpezlivo necaka do dochodku na extra all inclusive last minute, ktory nikdy nepride.

autor
31. máj 2026
@anonym_0adae8

Ako mama moc neurobis, predstav si, ako budes s nim chodit na rande a vyberat spolu s nim nevestu. Ci je to ok, ze v 28 nikoho nema? No prilis nie je. V 23-24 by to bolo este ok. Cas leti, par rokov a z 28 bude 38 a stale nic.
Doba je taka, ze zeny maju velke oci. Co vsetko musi muz mat, co vsetko musi pre nu spravit, ake vsetky vlastnosti musi mat. Ak sa to nestane, tak caka. A "uziva" si dobrovolne single zivot. Ze to raz pride. Namiesto toho ale pride staroba, rychlejsie, ako si myslia, vtedy precitnu, ze zmeskali vlak, zacnu nahanat takych partnerov ako tvoj syn. On ale nebude nauceny fungovat zit v pare (ako aj ona), stareho psa ... a uz sa mu ta stara zena nebude pacit. Potom bude ta zena dalej single, ale uz nedobrovolne. Spolu s muzmi ako tvoj syn.
Ak tvoj syn nieco chce, tak sa musi pozbierat, zacat vyvijat ovela vacsiu aktivitu. Lebo zeny su tie pasivne a cakaju, ze ich zbali muz a nie naopak. Plus dufat, ze natrafi na nejaku normalnejsiu, co trpezlivo necaka do dochodku na extra all inclusive last minute, ktory nikdy nepride.

@anonym_0adae8 ja to vidím veľmi podobne. Čas letí, a on naozaj ani nemal kedy a kde načerpať nejaké reálne vzťahové skúsenosti, ako spoločne bývanie, dovolenky, komunikácia. Jeho rovesníčky budú čoraz častejšie už zadané, alebo aspoň viac skúsené, a pri mladších dievčatách môže ľahko skĺznuť k tomu, že bude financie ťahať primárne on. Asi je to lepšie ako nič, ale ideálne to nie je.

viktoriaandrascik
31. máj 2026

mám 26 rokov, keby spoznám 28 ročného chalana ktorý by ma zaujal, v neposlednom rade by pre mňa bolo dôležité kde býva (mamahotel je pre mňa neprípustný), či má zmáknutú finančnú gramotnosť, či sa vie o seba postarať (niečo navariť, upratať), hygienické návyky (ak si zuby umýva raz za dva dni, ďakujem neprosím) a určite ako si predstavuje budúcnosť či si chce založiť rodinu. A nie preto že mám veľké oči ale pre to že viem čo môžem ponúknuť a priniesť do vzťahu ja.

jenn7
31. máj 2026
@anonym_1fafa8

A predpokladam, ze je jedinačik, ktoreho ste s oteckom chranili az do posledneho dychu. Chlapec aj niekedy zil sam? Bol na intraku cez vysku? Niekedy v zivote aj nieco sam urobil? Okrem roboty

@anonym_5111c0
@anonym_1fafa8 vy ste tak hnusne osoby, normalne si tu jedna mama prisla slusne po radu a vy hned mamahotel….jedinacik….a ani netusite ako zili alebo ziju. Pod ruskom anonymity stekate ako psy.

svetlonos
31. máj 2026

@anonym_autor
Prečo neodpovedáš na priame otázky? Je samostatný alebo mu aj ten tanier pod nos strčia aj odpraces, a k tomu za neho riešiš celú domacnocnost a ideálne aj financie, však? Je to nesamostatny jedinec, za ktorého a aj ako za "starého Capa" všetko rieši maminka. V tomto veku cez víkend sa hrajka na Pc hry. No veď super. Má fulk servis v rámci bývania, na čo by prebral iniciatívu a zodpovednosť za seba?? Veď to všetko robíš ty! A teraz si nešťastná, že panáčik si nevie nájsť ženskú. No lebo "nemá gule". Od zajtra si napíš tvrdý plán, daj si tu inú tému - ako samostatné fungujú vaši dávno dospelí synovia, ktorí žijú pod vašou strechou?
Nech si perie, upratuje a vari sám. Domácnosť pekne podeliť, raz varu jeden, raz druhý atď. Nech ti platí nájom.
Nech konečne sa z neho stane chlap a nie zamaradlo ako do teraz. No nemám ľútosti a nemala by som ani do svojimi synmi. Prestrihne konečne pupočnú šnúru. On totiž už partnerku má, teba.
Tiež mám super kamoša, mama hotel. Aké on platí nájom, varia spoločné, na upratovanie je lemra aké čo už. A o vzťahy teda núdzu nemá ani náhodou. Lebo je chlap a nie mamánek.
Tak sa konečne zmeň ty a chovajú sa k nemu ako k dospelému a nehickaj ho ako trojročného. Lebo takto si niktldy nič síce nenájde.

svetlonos
31. máj 2026
@jenn7

@anonym_5111c0
@anonym_1fafa8 vy ste tak hnusne osoby, normalne si tu jedna mama prisla slusne po radu a vy hned mamahotel….jedinacik….a ani netusite ako zili alebo ziju. Pod ruskom anonymity stekate ako psy.

@jenn7
Čo sa rozčuľuje s? Veď neodpovedala na konkrétne otázky. Ja som napríklad natvrdo debatoval aj s tým mojim kamošom o Tom. Jasne že podľa tohoto je to majiteľ a mamánek. A už vôbec ten nápad. Aby som za zdravého chlapa riešila toto!? Haló! Keby napíše, že má nejakú dg ok. Ale doteraz jeden vážny vzťah aj to necelý rok? Prosím ťa, kto chce, nájde partnera aj dnes. Toto je fórum. Nie vždy nežná psychologická poradňa. Aspom tu autorka dostane reálne nezaujato postrehy, nie ako od kamosiek, ktoré často nemajú na pravdu odvahu. Nie je to hnusné, ale triezve. Veď jej tu nik škaredo nenadáva.
Aj ja robím chyby a občas aj obrovské. A kamoška mi povie ako sa veci majú. Myslíš, že vtedy skacem odzemok od radosti? No nie, tiež ma tým svojim mudrovanim dokáže naštvať. Ale má pravdu. A neserka sa so mnou, že sa mi to nepáči ani ma nemojka. Povie fakty a čau nazdar. Ja si to vážim a koľkokrát mi dá iný pohľad na vec. Pokial ľudia nie sú ochotní počuť pre nich "hnusný" pravdivý názor, nech radšej neriešia fóra.
Úplne inak by som reagovala pri téme vazne chorého dieťaťa. Ale tu je prístup v rukavičkách medvedia služba.

anonym_f24e62
31. máj 2026

Nechaj ho tak. Ano, ty sa mu do toho nestaras, ale uz ked tu riesis ako sa s tym zmierit, tak neverim, ze obcas nepadne aj voci nemu vycitka. Ja ti rozumiem, ze kazda mama chce, aby bolo dieta stastne, ale ak by sa rozhodol byt mnichom? Tiez by nemal rodinu. Mozno by sa uz teraz rozvadzal, mozno by mali chore dieta, nikdy nevies, co ho v zivote caka, nechaj to naozaj tak a v prvom rade to prijmi, ze je to tak, mozno ho v 35ke caka skvela zena a mozno bude takto navzdy spokojny.

anonym_a4f7f9
31. máj 2026

poznam 40 rocneho, ziadne skusenosti so vztahmi, zije s rodicmi, aj nakupuje, aj si perie, ale...nazor mamicky je najviac...nechala by som tvojho syna tak, co sa tyka vztahu...sam si je strojcom svojho stastia... niektorí rodičia dokážu domrzat za mna s neprijatelnymi narazkami napr. ako by oni chceli vnucatko...skor pracuj na tom, aby sa osamostanil...

januska12323
31. máj 2026

Ty sa nemusíš s ničím zmierovať, je to jeho život. Na výlety, dovolenky a spoznávačky nepotrebuje frajerku.

anonym_ea8265
31. máj 2026
@viktoriaandrascik

mám 26 rokov, keby spoznám 28 ročného chalana ktorý by ma zaujal, v neposlednom rade by pre mňa bolo dôležité kde býva (mamahotel je pre mňa neprípustný), či má zmáknutú finančnú gramotnosť, či sa vie o seba postarať (niečo navariť, upratať), hygienické návyky (ak si zuby umýva raz za dva dni, ďakujem neprosím) a určite ako si predstavuje budúcnosť či si chce založiť rodinu. A nie preto že mám veľké oči ale pre to že viem čo môžem ponúknuť a priniesť do vzťahu ja.

@viktoriaandrascik ak niekto odide z mama hotela len aby byval sam je prave opak financnej gramotnosti takze si trosku protirecis, ja som bol v mama hotely do svojej 35 a nie teda preto ze by som nato nemal ale skor som prave investoval. A priznam sa vela zien ma tiez rovnako kvoli tomu zatratilo ale neriesil som to akurat som bol prekvapeny ze vlastne ani nedali sancu ked sa toto dozvedeli a komunikacia na rande sa razom zmenila. Moja zena sa teraz natom vzdy zmeje zo slovami "keby vedeli". Uz nebyvam v mama hoteli a mame nehnutelnosti rozne po svete a pracovat nemusime, a mozno kvoli tomu ze namiesto riesenia byvania som investoval inde.

anonym_1fafa8
31. máj 2026
@jenn7

@anonym_5111c0

@jenn7 aj ty mas podobny exemplar doma? Alebbo teda postupne ho k tomu vychovavas? Nepovedala som nic zle - chalan ak je nauceny, ze doma ma vsetko pripravene na zlatej tacke. Maminka sa o vsetko postara, vsetko vybavi, len aby syncek neutrpel traumu a zrazu v 25+ chcete od nich aby boli samostatni, spolocenski a zvykli si na to, ze maju robit nieco pre niekoho, vsak on je maminkin maly chlapcek a treba sa starat o neho. To prebudenie do reality pre tie deti byva krute, alebo sa neprebudia🤷‍♀️

viktoriaandrascik
31. máj 2026
@anonym_ea8265

@viktoriaandrascik ak niekto odide z mama hotela len aby byval sam je prave opak financnej gramotnosti takze si trosku protirecis, ja som bol v mama hotely do svojej 35 a nie teda preto ze by som nato nemal ale skor som prave investoval. A priznam sa vela zien ma tiez rovnako kvoli tomu zatratilo ale neriesil som to akurat som bol prekvapeny ze vlastne ani nedali sancu ked sa toto dozvedeli a komunikacia na rande sa razom zmenila. Moja zena sa teraz natom vzdy zmeje zo slovami "keby vedeli". Uz nebyvam v mama hoteli a mame nehnutelnosti rozne po svete a pracovat nemusime, a mozno kvoli tomu ze namiesto riesenia byvania som investoval inde.

@anonym_ea8265 podla teba je zabezpečenie si bývania hypotékou finančná negramotnosť hej? 😂 mohol by mať chlap aj 10 apartmánov po svete ak by býval u mamičky u mňa by neprešiel 😉 ja som si vlastné bývanie zabezpečila v 20ke a neboj sa dnes už mám aj nejaké investičné nehnuteľnosti ale základ a priorita bolo OSAMOSTATNIŤ SA 🙂

anonym_c93046
31. máj 2026
@anonym_1fafa8

@anonym_1fafa8 Tiez si myslim, ze je to nejak takto v tomto pripade.

alexanderrr
31. máj 2026
@viktoriaandrascik

@anonym_ea8265 podla teba je zabezpečenie si bývania hypotékou finančná negramotnosť hej? 😂 mohol by mať chlap aj 10 apartmánov po svete ak by býval u mamičky u mňa by neprešiel 😉 ja som si vlastné bývanie zabezpečila v 20ke a neboj sa dnes už mám aj nejaké investičné nehnuteľnosti ale základ a priorita bolo OSAMOSTATNIŤ SA 🙂

@viktoriaandrascik Ale ak pise pravdu , tak je v lepsej situacii ako 99.9999% tych co si zabezpecili osamostatnenie v 20 rokoch lebo aby to proste bolo. Napr ja mam prerobene poschodie v rodicovskom dome, viem varit, prat. Z 365 dni som doma asi 5% casu. Takze aj to je mama hotel ?

Strana
z2