Ako prekonať strach z oslovenia žien?
Dobrý večer, mám takú prosbu. Mám 23 rokov a som ešte panic. Nedokážem osloviť ženu, lebo mám veľký strach z toho, ako by to prebiehalo. Bojím sa, že sa ponížim alebo urobím hanbu.
Chcel by som sa opýtať, ako to prekonať. Ako to funguje, keď to človek ešte nezažil? Je pravda, že keď už má človek prvú skúsenosť, cíti sa sebavedomejšie a dokáže lepšie komunikovať so ženami?
Alebo môžem mať strach stále, že niečo pokazím? Neviem, či je lepšie počkať, kým stretnem niekoho prirodzene, alebo či si to mám zaplatiť a tak sa toho strachu zbaviť. Bojím sa však, aby to potom nebolo ešte horšie.
@marcel1000000 a teraz zeny nestretavas, nerozpravas sa s nimi-v praci, v skole?
"Je pravda, že keď už má človek prvú skúsenosť, cíti sa sebavedomejšie a dokáže lepšie komunikovať so ženami?"
nie, nie je to pravda.. jednym sexom sa tvoj problem nevyriesi.. tvoj problem ani netkvie v tom, ze si panic.. je to opacne.. panic si preto, lebo mas strach zo zien..
najdi dovod, preco mas strach.. preco sa citis menejcenny.. cim by si sa akoze mal ponizit, alebo urobit si hanbu?
Keď by si si spravil hanbu, že oslovis ženu,tak čo sa stane?odmietne ťa, pošle do kelu a aj ked sa to zdá,tak svet sa nezrúti, iba sa odselektuje niekto s kým by to nešlo
Skús si to natrénovať napríklad niekde v obchode osloviť napríklad predavačku, že niečo hľadáš
Ľudia ti neodkusnu z nosa a aj keby bola nepríjemná, nevadí ide sa ďalej
Dôležita je slušnosť
@marcel1000000 skus ne ist do toho s tym, ze si predstavujes, ze to moze byt tvoja potencialna sex.partnerka. totiz tvoje slova tak zneju.

Ak máš takýto obrovský strach, tak navštív psychológa. Naozaj v dobrom to myslím. Pomôže ti nájsť, kde by mohol byť problém. Ja som obrovský introvert tiež a chodila som ku psychologičke presne z dôvodu, aby som lepšie zvládala spoločenské situácie. Spôsobovalo mi to obrovský stres.
Druhá rada: nájdi si nejake hobby, niečo, čo ťa bude baviť, čo ti zdvihne sebavedomie a kde spoznáš dievčatá. Hneď už bude spoločná reč.
Nedáme ti návod, ako ich osloviť. Musíš dať najprv preč ten blok z hlavy a to nepôjde podľa jednej rady na internete. Môžem ti akokoľvek napísať, že proste sa neboj, buď sebavedomý… nepomôže to.