Ako sa zoznámiť, keď máme odlišné záujmy?
Ahojte, veľmi ťažko sa mi zoznamuje s mužmi, lebo som asi divná. Dnes každý muž v takom normálnom veku (40) chodí na turistiku, do wellnessu, a na dovolenky k moru. Zarobím celkom dosť, aby som si mohla dovoliť dovolenku 3x do roka pri mori, ale nechodím tam. Začnem tým, že nemám rada miesta, kde je veľa obnažených ľudí - kúpaliska, wellnessy, aquaparky, verejné plochy na kúpanie apd. Je mi to proti srsti. Nemám problém sa kúpať v súkromnom bazéne, v súkromnej vírivke - kde sme malá skupinka ľudí - ideálne dvaja. Nie, nie som tučná, ani nemám pocit, že som tučná. Od mladosti toto nevyhľadávam a necítim sa tam príjemne. A tým pádom neobdivujem ani more. Ja keď som bola 8 dní pri mori, skoro som obkusala omietku. Chodila som s parnerom denne niekde na výlety, ale v mori sme sa nekúpali - iba 2x skoro ráno alebo neskoro večer. Len bolo strašne horúco, tak sme v inom roku išli na jar. Pekne sme sedeli na terase, sledovali more a pili kávu, pláže boli prázdne, a my sme si robili výlety do vnútrozemia. Toto je pre mňa predstava dovoleky pri mori. Dnes však väčšina mužov sa ako prvé pýta, či chodím k moru, do wellnesu, kde som bola naspoledy pri mori apd. Nie nechodím. A keď im poviem, že som sa kúpala v mori/kúpalisku - verejnom bazéne naposledy v roku 2009, považujú ma za divnú. Druhým problémom je môj vzťah ku turistike - nemám problém s prechádzkami po rovine, okolo jazera, do lesa sa prejsť apd. Ale nie som typ, čo chodí do kopcov a nemám potrebu vyjsť na kopec, keď ho vidím. Nemám doma ani žiadne také športové veci na turistiku, nebaví ma to, nechcem to. Veľmi rada sa prejdem do prírody, po rovine, budem opekať, ale nech ma nikto neťahá do Tatier na túru.
Ja si rada zahrám laser game, alebo Paintball, golf alebo minigolf, pôjdem na motorku, na motokáry, do Escape room, na kolotoče, do divadla, do kina, na výstavu, posedím si pri káve, či dobrom jedle. Len prosím nie kúpanie na verejnosti a turistika.
A tu som niekde narazila. Štatisticky 100% chlapov chodí do wellnesov, víriviek, k moru, na kúpaliská, do aquaparkov apd. A 8 z 10 tich chodí na turistiku - z tých, o ktorých by som mala ja záujem samozrejme. Potom sú chlapi, čo si more nemôžu dovoliť, zarobia minimálnu mzdu a na turistiku nechodia, lebo nevládzu, nie že nechcú. Ale to nie je úplne môj záber.
V akej skupine mám hľadať teda mužov. Ako im to vhodne odkomunikovať? Resp. tak, aby to nebol blocking point?
@barborab1411 netolerujem horúčavy, resp. veľmi zle. Čiže na takéto dovolenky idem skôr mimo sezóny. Keď sa nekúpe.
@anonym_autor Čo dokážeš ponúknuť mužovi okrem nejakých zbytočných tripov a anglických slovíčok? O čom sa s Tebou dá porozprávať, čo ťa zaujíma, ako dokážeš zmyslupne tráviť voľný čas? Poznám veľa mužov a neverím, že všetci zoznámenia chtiví po 40 riešia len dovolenky, more, výlety. Bežný človek takto strávi dva, tri týždne v roku a inak žije každodenný život, kde sú veci, ktoré spomínaš, absolútne nepodstatné. Normálni chlapi ocenia vzdelanú ženu, ale skôr hľadajú niekoho, kto dokáže vytvoriť domácu pohodu. Ženu, ktorá nie je zameraná len na seba a prázdne zabíjanie času, ale skôr robí niečo užitočné, je starostlivá, spoľahlivá, nesnaží sa ich izolovať od priateľov, rodiny, naopak, je to parťák. Mne to príde, že ty ani nehľadáš človeka na vážny vzťah a spoločný život, len niekoho, s kým sa budeš môcť venovať svojim aktivitám a výletovať. A vlastne toho človeka ani nechceš, len ti je asi trápne chodiť sama.
@anonym_autor ja to mám tak isto ako ty, neznesiem ležanie pri mori ani veľké horúčavy, sauny, wellnesy, nekúpem sa, a nedávam veľké kopce. Nie preto, že by som nevládala, ale bolia ma kolená. My sme sa s mužom nejako zladili ani neviem ako po rokoch, keď sme sa pred rokmi zoznámili, toto sme vôbec neriešili, stačilo, že preskočila iskra a ostatné sa vyriešilo samo.
@0silvia0 veď to, že ja som bola 20r zladená s jedným mužom a teraz sa pozerám po svete, a sme úplne s tými mužmi ako keby antagonisti.
Ja tiež nechodím k moru ...a ani plávať neviem
ani chodiť kopce a nevidím v tom problém
@anonym_autor Čo dokážeš ponúknuť mužovi okrem nejakých zbytočných tripov a anglických slovíčok? O čom sa s Tebou dá porozprávať, čo ťa zaujíma, ako dokážeš zmyslupne tráviť voľný čas? Poznám veľa mužov a neverím, že všetci zoznámenia chtiví po 40 riešia len dovolenky, more, výlety. Bežný človek takto strávi dva, tri týždne v roku a inak žije každodenný život, kde sú veci, ktoré spomínaš, absolútne nepodstatné. Normálni chlapi ocenia vzdelanú ženu, ale skôr hľadajú niekoho, kto dokáže vytvoriť domácu pohodu. Ženu, ktorá nie je zameraná len na seba a prázdne zabíjanie času, ale skôr robí niečo užitočné, je starostlivá, spoľahlivá, nesnaží sa ich izolovať od priateľov, rodiny, naopak, je to parťák. Mne to príde, že ty ani nehľadáš človeka na vážny vzťah a spoločný život, len niekoho, s kým sa budeš môcť venovať svojim aktivitám a výletovať. A vlastne toho človeka ani nechceš, len ti je asi trápne chodiť sama.
@anonym_56dbcb ja neviem - asi nič 🙂 Doteraz to bol domov, láska, starostlivosť, dobrá nálada, zmysel pre humor, také to teplo domova. Ale teraz - úplne novému človeku, ktorého nebudem poznať, toto nebudem vedieť poskytnúť.
no ale s nikym nebudes mat 100% zhodu, to proste nejde.. ja mam takeho partnera, ktory ma rad presne to co ty hovoris, okrem kupania z toho nemam ja rada nic, naopak ja zas neznasam zimu, sneh, lyzovanie mi pride ako trapenie, je jedno co mam na sebe - stale mi je zima. More a 40 stupnov milujem.. on miluje turistiku ja ju neznasam - este aj ta jeho vybava na nu mi pride smiesna.. on miluje bike - horske.. ja mam mestsky bike, som ochotna ist s nim na kavu do mesta bodka. Vykomunikovali sme si to na zaciatku vztahu, on chodi na lyzovacky a turistiku s kamosmi.. ja sa sem tam hecnem lebo ho mam rada, on sa sem tam hecne a ide so mnou nakupovat - lebo ma ma rad.. ale v ostatnych veciach nam je dobre, je pre mna stabilita, podpora.. obaja zarobime nadpriemerne.. on svoje peniaze mina na svoje konicky, surfuje, skace s padakom, ja svoje minam na kozmetiku, kupila som si nove auto.. nikto nikomu nic nevycita, ideme spolu 3x rocne na dovolenku k moru.. tak aby tam mal kazdy nieco.. zvacsa ide on 2 az 3 dni na vodu, ja vedy objavujem mesto, nakupujem, tulam sa... ostatny cas mame spolocny program. Nevidim v tom vobec ziaden problem. Preco by aj?
no ale s nikym nebudes mat 100% zhodu, to proste nejde.. ja mam takeho partnera, ktory ma rad presne to co ty hovoris, okrem kupania z toho nemam ja rada nic, naopak ja zas neznasam zimu, sneh, lyzovanie mi pride ako trapenie, je jedno co mam na sebe - stale mi je zima. More a 40 stupnov milujem.. on miluje turistiku ja ju neznasam - este aj ta jeho vybava na nu mi pride smiesna.. on miluje bike - horske.. ja mam mestsky bike, som ochotna ist s nim na kavu do mesta bodka. Vykomunikovali sme si to na zaciatku vztahu, on chodi na lyzovacky a turistiku s kamosmi.. ja sa sem tam hecnem lebo ho mam rada, on sa sem tam hecne a ide so mnou nakupovat - lebo ma ma rad.. ale v ostatnych veciach nam je dobre, je pre mna stabilita, podpora.. obaja zarobime nadpriemerne.. on svoje peniaze mina na svoje konicky, surfuje, skace s padakom, ja svoje minam na kozmetiku, kupila som si nove auto.. nikto nikomu nic nevycita, ideme spolu 3x rocne na dovolenku k moru.. tak aby tam mal kazdy nieco.. zvacsa ide on 2 az 3 dni na vodu, ja vedy objavujem mesto, nakupujem, tulam sa... ostatny cas mame spolocny program. Nevidim v tom vobec ziaden problem. Preco by aj?
@anonym_c79f59 ale nemali by ľudia tráviť spolu čas, voľného času nemám veľa a tak by som ho chcela tráviť s niekým, s kým sme na tom podobne. Či čo, sa budeme stretávať raz za dva týždne - lebo on bude na cyklotúre, na túre v tatrách alebo v aquaparku, kým ja budem napríklad chodiť po výletoch po EÚ s kamoškami? Na čo mi je taký vzťah?
@anonym_autor Presne to vystihla
@0silvia0 Preskočila iskra a vyriešilo sa to samo. To je podstatné a nie hlúposti o turistike, mori a podobne. Ak to vzájomne cvakne, dokážete spoločne tráviť čas hocikde a hocijako, hlavne, že ste spolu, viete sa vzájomne prispôsobiť a dokážete na druhého netlačiť.
@anonym_autor Presne to vystihla
@0silvia0 Preskočila iskra a vyriešilo sa to samo. To je podstatné a nie hlúposti o turistike, mori a podobne. Ak to vzájomne cvakne, dokážete spoločne tráviť čas hocikde a hocijako, hlavne, že ste spolu, viete sa vzájomne prispôsobiť a dokážete na druhého netlačiť.
@anonym_56dbcb no a to je ten problém, že u mňa ani nemá priestor preskočiť iskra, lebo to stopnem, keď si napíšeme niečo o sebe. Alebo keď napíše niečo o sebe mne. Položím ešte dve otázky a už vidím, akým smerom to ide a ukončím to. Bola som na 3 stretnutiach, vždy bol záujem z ich strany pokračovať a vidieť sa ďalej, z mojej strany nie. V jednom prípade bola chémia, ale boli sme úplne odlišní a ja nehľadám kamaráta s výhodami/milenca.
Autorka, je dobré mať určité nároky a základné hodnoty, ktoré sú pre človeka dôležité.
Avšak ty k tomu pristupuješ priveľmi chladne. Veď sa zaujímaj o vnútro človeka, aký je, čo prežíva, ako sa ty s ním cítiš...
@anonym_c79f59 ale nemali by ľudia tráviť spolu čas, voľného času nemám veľa a tak by som ho chcela tráviť s niekým, s kým sme na tom podobne. Či čo, sa budeme stretávať raz za dva týždne - lebo on bude na cyklotúre, na túre v tatrách alebo v aquaparku, kým ja budem napríklad chodiť po výletoch po EÚ s kamoškami? Na čo mi je taký vzťah?
@anonym_autor ale ved my spolu cas travime, a nie je ho malo.. na lyzovacku ide 2x do roka.. bike mozno 2x za mesiac, surfovat sa tiez neda stale.. bezne dni, gro casu travime spolu sposobom, ktory mi vyhovuje.
V mojom okoli je uplne minimum chlapov, ktori chodia do wellnessu a miluju kupanie v mori, preplnene kupaliska a pod. Ak si niekto hlada zenu, tak tieto zaujmy spomenie len preto, lebo si mysli, ze sa to paci zenam, a ze teda ak ona to ma rada, tak aspon ju uvidi v plavkach, ked tam pojdu a bude vediet, co ocakavat. Myslim, ze je viac muzov, ktori by uprednostnili napr. ist si na okruh zajazdit, nez ist na kupalisko. Ale je pravda, ze ja sa pohybujem v okruhu takychto motoristickych sialencov.
@anonym_a5e687 ochota na spoznávačku je vždy. Rovnako ma kedykoľvek nahovoríš na road tripp, pokiaľ nie som niekde pracovne mimo. Alebo na predĺžený víkend v Ríme, prípadne Londýn. Teraz v júni letím do Londýna na 4 dni, pred týždňom som sa vrátila z Paríža, kde som bola 4 dni. To je taká moja predstava dovolenky.
@anonym_autor jej ty zrazu chodíš kade tade? Z úvodného príspevku som si vyčítala že nechodíš nikam aj keby si mohla. Bola si s ex pri mori a to bolo všetko.
@anonym_autor jej ty zrazu chodíš kade tade? Z úvodného príspevku som si vyčítala že nechodíš nikam aj keby si mohla. Bola si s ex pri mori a to bolo všetko.
@anonym_a5e687 Myslím, že autorka spomínala, že pracovne veľa cestuje. Ale koľko dní mesačne to je, to neviem.
No rataj s tym, ze cim si starsia, (pises, ze 40tka a ze ste boli 20 rokov s predoslym partnerom) tak sa pocet dostupnych pouzitelnych partnerov zmensuje. Dobri su davno zadani, ti co sa uvolnia, na tych je velka konkurencia. Muzi umieraju skor, davaju rpednost mladsim zenam, lebo mladsie maju zaujem o starsich, ale naopak vacsinou nie. Cim vacsi filter, tym opat mensi vyber. Ani slovo o dietati, cize asi budes hladat muza bez deti, alebo s velkymi detmi, zase mensi vyber. V 45 mladost pomaly skonci, napadnici (aj ti horsi) zacnu miznut ...
@anonym_8ae561 ja si myslím, že partneri musia byť match. Ak on má rád turistiku, lyže a chodí k moru 2x do roka. Nebudeme si rozumieť... na čo to vôbec skúšať, keď budeme úplne inde záujmovo. Nie som toho názoru, že protiklady sa priťahujú, práve naopak.
@anonym_autor ty máš jediný problém - všetko musí byť podľa teba
Takého diktátora málo kto zvládne
@anonym_a5e687 Myslím, že autorka spomínala, že pracovne veľa cestuje. Ale koľko dní mesačne to je, to neviem.
@unicornlady áno pracovné cesty je iná vec, ale potom na konkrétnu otázku písala o poznavačkách Rím, Londín atď, o Grand Canarii.
Kanárske ostrovy sa páčia aj mne, v pohode sme chodili po pamiatkach týždeň a raz sme sa boli kúpať v mori.
Len potom nechápem čo je jej problém/okrem zakomplexovanosti)
Však keď sa muž opýta na rande či chodí k moru kľudne spomenúť Kanare a ďalšie miesta kde bola.
Ale ona si to celé sama sebe kazí
@anonym_a5e687 nie, ja milujem cestovanie, futbalové zápasy, hokej, kľudne motokáry a takú city turistiku, čo nemám rada je - kúpaliská, wellnesy, kúpanie v mori na preplnenej pláži, saunu, vírivku a všeobecne netolerujem veľmi horúčavy ( zdravotný problém), preto skôr na tie výlety vyhľadávam jar alebo jeseň, resp. aj leto, ale keď nie je vonku 33-35 stupnov. Bola som v Budapešti aj v Ríme v tých pekotách a nič sme z toho nemali.
@unicornlady áno pracovné cesty je iná vec, ale potom na konkrétnu otázku písala o poznavačkách Rím, Londín atď, o Grand Canarii.
Kanárske ostrovy sa páčia aj mne, v pohode sme chodili po pamiatkach týždeň a raz sme sa boli kúpať v mori.
Len potom nechápem čo je jej problém/okrem zakomplexovanosti)
Však keď sa muž opýta na rande či chodí k moru kľudne spomenúť Kanare a ďalšie miesta kde bola.
Ale ona si to celé sama sebe kazí
@anonym_a5e687 my sme na Kanárskych mali aj apartmán dokonca svojho času, potom sme ho pustili. Lebo to nebolo pre nás rentabilné. Ale bol to rodinný apartmán, čiže cez leto bol využívaný sestrami s rodinou a my s mužom sme chodili v zime. Ale ak si mám vybrať, či pôjdem na Island alebo k moru na 2t, beriem Island.
No rataj s tym, ze cim si starsia, (pises, ze 40tka a ze ste boli 20 rokov s predoslym partnerom) tak sa pocet dostupnych pouzitelnych partnerov zmensuje. Dobri su davno zadani, ti co sa uvolnia, na tych je velka konkurencia. Muzi umieraju skor, davaju rpednost mladsim zenam, lebo mladsie maju zaujem o starsich, ale naopak vacsinou nie. Cim vacsi filter, tym opat mensi vyber. Ani slovo o dietati, cize asi budes hladat muza bez deti, alebo s velkymi detmi, zase mensi vyber. V 45 mladost pomaly skonci, napadnici (aj ti horsi) zacnu miznut ...
@anonym_8ae561 zatiaľ nemám problém so záujmom ( aj mladší, aj rovesníci, s deťmi, bez detí, aj starší). Neprehadzujem ich lopatami, ale problém nie je. Avšak ja ich väčšinou ukončím hneď. Keď mi začne hovoriť ako miluje wellness, či pôjdeme na turistiku alebo začne hovoriť o svojich dovolenkách pri mori, tak to tu niekde ukončím. Štandardne keď mu poviem, že nechodím na kúpaliská ani na túry a k moru, tak sa pýta prečo... vidím, že by bol problém, tak to neriešim ani ďalej. A toto vnímam ako môj problém, že nedám šancu, keďže sa bojím, že by sme si nerozumeli.
Úprimne? S tebou ani tak ani tak, keď budeš toľkoto preberať ostaneš na ocot, a povedzme si na rovinu ak je chlap 40 ročný bezdetný, nerozvedenyý a podobne, nieje podľa mňa úplne ok, takže buď sa spamätáš a začneš viac žiť a zaujímať sa aj o iné veci ako doteraz, alebo čakať na zázrak, ktorého sa nedočkáš, ani príroda ani voda, čo s tebou celý rok
Úprimne? S tebou ani tak ani tak, keď budeš toľkoto preberať ostaneš na ocot, a povedzme si na rovinu ak je chlap 40 ročný bezdetný, nerozvedenyý a podobne, nieje podľa mňa úplne ok, takže buď sa spamätáš a začneš viac žiť a zaujímať sa aj o iné veci ako doteraz, alebo čakať na zázrak, ktorého sa nedočkáš, ani príroda ani voda, čo s tebou celý rok
@zuzubb007 do prírody chodím, len nelozím po kopcoch a horách. Na dovolenky chodím, len nie k moru, na kúpalisko a do aquaparku.
@barborab1411 netolerujem horúčavy, resp. veľmi zle. Čiže na takéto dovolenky idem skôr mimo sezóny. Keď sa nekúpe.
@anonym_autor No ja nemám rada horúčavy je mi z nich na odpadnutie napriek tomu ale idem aj dovolenku s partnerom ktorý má more rád a snažím sa si to užiť lebo JEHO to tesi....takisto nemám rada saunu ,on ju zbožňuje....a sme tu....11 rokov 😉Alebo Lago di Garda bolo úžasné...tak sa dá aj kúpať čo si užil on,aj turistikovat (čo som si užila ja )aj sa pomaličky labzovat po tých malých mestečkách(užili sme si obaja )....nikde nie je napísané že mieste všetok čas tráviť spolu ...ty len jednoducho vyžadujes aby tvoj partner trávil čas tak ako to vyhovuje tebe.....potom to takto aj dopadá....
@anonym_8ae561 zatiaľ nemám problém so záujmom ( aj mladší, aj rovesníci, s deťmi, bez detí, aj starší). Neprehadzujem ich lopatami, ale problém nie je. Avšak ja ich väčšinou ukončím hneď. Keď mi začne hovoriť ako miluje wellness, či pôjdeme na turistiku alebo začne hovoriť o svojich dovolenkách pri mori, tak to tu niekde ukončím. Štandardne keď mu poviem, že nechodím na kúpaliská ani na túry a k moru, tak sa pýta prečo... vidím, že by bol problém, tak to neriešim ani ďalej. A toto vnímam ako môj problém, že nedám šancu, keďže sa bojím, že by sme si nerozumeli.
@anonym_autor Ano, si v pasci medzi 40-45r. Zena vypada este velmi dobre, napadnikov je dost, tak si nevie vybrat, prebera a cas bezi. Po 45 to pride a bude to rychle. Zrazu som pribrala 12-15 kg, nabehli vrasky, nech robim, co robim, nemozem sa ich zbavit. Nikdy v zivote sa mi to nestalo ... Hej, lebo nikdy v zivote si este nemala 45-50. Je naivne si mysliet, ze staroba nepride a nejaky dobry chlap bude cakat na cas, ked za nim prides potom s tymi 15 kg navyse, ked 4-5 rokov predtym si ho odpinkala, lebo si si nevedela vybrat.
@anonym_autor Ano, si v pasci medzi 40-45r. Zena vypada este velmi dobre, napadnikov je dost, tak si nevie vybrat, prebera a cas bezi. Po 45 to pride a bude to rychle. Zrazu som pribrala 12-15 kg, nabehli vrasky, nech robim, co robim, nemozem sa ich zbavit. Nikdy v zivote sa mi to nestalo ... Hej, lebo nikdy v zivote si este nemala 45-50. Je naivne si mysliet, ze staroba nepride a nejaky dobry chlap bude cakat na cas, ked za nim prides potom s tymi 15 kg navyse, ked 4-5 rokov predtym si ho odpinkala, lebo si si nevedela vybrat.
@anonym_8ae561 no musim ta sklamat, mam 48 rokov. Ano mozno raz priberiem 10 kg, neviem, netusim, btw v perimenopauze som uz od 42r. Zatial mam zivotospravu, sport, tak to nejako ide. A vrasky- ano mam, normalne, iduce s vekom. Ale ako hovorim, aktualne nemam problem so zaujmom muzov, skor je problem ze im nedam sancu, lebo si myslim, ze by to nefungovalo (zetanych, zadanych neratam, samostatna kapitola). Ked som mala 25, tak som sa na to nepozerala tou optikou, dnes je to uz inak. Uz pozeram na kompatibilitu, nie len na vyzor, socialny status apd. Mna osobne zaujimaju muzi od 40-58r. Teoreticky moze byt aj starsi, vobec sa nebranim, zavisi to od jeho nastavenia, ci si fitneme. U starsich muzov su uz aj deti vacsie, ako u mna, cize vieme byt viac spolu. Preto hladam muza s odrastenymi detmi.
@anonym_8ae561 no musim ta sklamat, mam 48 rokov. Ano mozno raz priberiem 10 kg, neviem, netusim, btw v perimenopauze som uz od 42r. Zatial mam zivotospravu, sport, tak to nejako ide. A vrasky- ano mam, normalne, iduce s vekom. Ale ako hovorim, aktualne nemam problem so zaujmom muzov, skor je problem ze im nedam sancu, lebo si myslim, ze by to nefungovalo (zetanych, zadanych neratam, samostatna kapitola). Ked som mala 25, tak som sa na to nepozerala tou optikou, dnes je to uz inak. Uz pozeram na kompatibilitu, nie len na vyzor, socialny status apd. Mna osobne zaujimaju muzi od 40-58r. Teoreticky moze byt aj starsi, vobec sa nebranim, zavisi to od jeho nastavenia, ci si fitneme. U starsich muzov su uz aj deti vacsie, ako u mna, cize vieme byt viac spolu. Preto hladam muza s odrastenymi detmi.
@anonym_autor No keby ta 48 bola tak super, tak tu nepises, ze je tazke niekoho najst, ale nestihas odhanat jedneho super chlapa za druhym. A ti traja asi neboli az take terno, ked ta neoslovili ...
To je ako v debatach, ze ktora vyzera o 10 rokov mladsie? To je sice pekne, na konci aj tak zavazi rok narodenia. Koho si vyberies na zivot z dvoch? 50tnika, co vyzera na 40, alebo 40tnika, co vyzera na 40. No mladsieho 40tnika, lebo tych realnych -10rokov ti dava sancu, ze ten clovek bude dlhsie telesne aj dusevne sviezi ... Ten starsi moze vyzerat neviemako mladsi, ale vek ho dobehne. Preto sa ti moze zdat, ze ved mas napadnikov, kym nezistis, ze si bola len prevoznik a nevymeni ta za mladsiu, ktora predtym nebola poruke.
Iba diskutujeme, prisla si si po nazor, a aj po iny nazor. Neber to v zlom ...
@anonym_autor no ale kompatibilita nefunguje tak že tvoj partner bude sto percent taký istý ako ty.....ja si skôr myslím ,že ty si po rozchode vo vzťahu ktorý trval dlho a kde ste mali rovnaké záujmy preto si myslíš že to tak musí byť...nemôže byť aj tuná trocha pravdy?
Spat k teme. Dobre ti hovoria hore, ze vzdy sa da urobit kompromis z oboch stran. Ze je lahsie najst cloveka a striedate svoje konicky, ako hladat niekoho s uplne presnym nastavenim a neustupit zo svojich poziadaviek ani o krok. Lebo je mozne, ze takeho nenajdes. Alebo po dlhom case najdes ... a zistis, ze ti na nom zase vadia ine veci. Alebo jemu na tebe. Dovolenky mimo hlavnu sezonu, mimo horucavy su najlepsie, kto nema deti, ten s tym bude suhlasit.
Priklad: mam rad poznavacky. Cize ak idem do Mexika, 3 dni more a staci, potom cenoty, mayske pyramidy, dzungla ... Ale ak ty nemas rada ani teplo, ani more, ani turistiku, ani prirodu, tak co s tebou? Tak snad na tu turistiku po peknych miestach by si sa mohla obetovat bez toho, aby si sa tvarila otravene ... Lebo sportoveho chlapa nenalakas na kazdodenne divadlo, kino, kavu, vecere,... Tam pojde s tebou na tvoje, ak ty pojdes s nim na jeho.
Viem si predstaviť chlapa, ktorý ťa nebude nútiť chodiť ani do wellnessu, ani k moru, ani do Tatier ani nikde kde je veľa ľudí. Mám takého doma. Ale viem si predstaviť že by si povedala že je nudný domased. Takže ozaj nie je jednoduché nájsť taký dokonalý prienik hydrofóbneho cestovateľa v miernom pásme ako hľadáš ty.
A ako travis leto? Ja tiez nemam rada horucavy ale chodim sa schladit na kupko, jazero atd. City turistika je super, tiez ju mam rada ale v lete je to hrozne (ak sa nebavime o severe europy). To sa len tak zo zaujimavosti pytam, nerypem.

@anonym_autor ja to mám tak isto ako ty, neznesiem ležanie pri mori ani veľké horúčavy, sauny, wellnesy, nekúpem sa, a nedávam veľké kopce. Nie preto, že by som nevládala, ale bolia ma kolená. My sme sa s mužom nejako zladili ani neviem ako po rokoch, keď sme sa pred rokmi zoznámili, toto sme vôbec neriešili, stačilo, že preskočila iskra a ostatné sa vyriešilo samo.