icon

Aký typ muža mám hľadať?

22. feb 2026

Ahojte, som stratená a neviem aký typ muža vlastne by som mala hľadať. Mám 41r, deti mať žiaľ už nemôžem zo zdravotných dôvodov, čiže nie muža, čo si chce zakladať rodinu. Na druhej strane naozaj neviem, ako by som prijala muža, čo má malé deti. Ak by mal už väčšie, asi by to nebol problém. Som skôr introvert, nevyhľadávam párty, diskotéky, žúrky. Nepijem alkohol a nefajčím. Ráno skoro vstávam, večer chodím skôr spať, teda okolo 22.00, nočná sova by pri mne asi nevydržala. Cvičím, doma sama s vlastnou váhou, s činkami, s gumami. Mám skôr rada pokojné prechádzky po rovine. Som typ na hrady, zámky, rôzne bane, jaskyne, múzeá, do divadla, do kina, na vernisáž. Pozriem si (doma aj na štadióne) futbalový zápas, hokejový zápas, aj basketbal, MMA, aj formulu. Mám rada autá a všetko okolo nich, mám rada aj štvorkolky, motokáry apd. Celkom ma baví escape room, laser game prípadne paintball. Mám rada tripy, výlety, spoznávačky, ochutnávanie dobrého jedla. Ale nie som typ na 8-10 dňové dovolenky pri mori alebo na jednom mieste. Neznášam wellness a vírivky. Tu narážam na to, že veľmi veľa mužov si takto predstavuje rande. Naozaj neviem ktorým smerom sa vydať, strácam sa. Mám hľadať mladšieho muža, staršieho, rovesníka? Dvaja introverti vedľa seba nie sú bohviečo. Ale ani človek, čo má vrtuľu v zadku by pri mne nevydržal. S mnohými budeme mať úplne odlišné hobby. Narážam všade na veľmi aktívnych mužov, čo by som ich tempu nestačila a nudili by sa pri mne.

autor
22. feb 2026
@marca12

@anonym_autor Podla par muzov nemozes vsetkych hadzat do jedneho vreca.

@marca12 mladší muži všetci okolo mňa chceli rodinu a deti. Jeden si so mnou ešte len písal (nevedel o mojej situácii) a už mi písal, že do roka by chcel mať dieťa. Akože čo? To mužom tikajú okolo 40 viac biologické hodiny ako ženám.

majlo1234
22. feb 2026
@lanka999

@anonym_359e58 preco by sa mu musela ozvat, toto mi pride ako nejaky natlak, k nicomu to nevedie, osobne poznam niekolko pripadov, kedy sa nenutene ludia zoznamili po 40tke, kto chce mat deti tak ma, kto nie tak ziju iba takto, ja som tiez single a po poslednom hlupom vztahu sa do nicoho neponahlam, mam 39 rokov a co, takto si najde iba dalsieho debila pri ktorom moze stratit dalsie roky, ja som stretavala iba typy ktore nesu perspektivne na vazny vztah, treba hladat ale nie to silit, nepozerat na to ze boze ved mam uz 40 tak rychlo si volakoho splasit len aby bolo alebo preto ze samota je tak desna alebo ze ma vela rokov atd, ale kukat na to co je dostupne a podla vzajomnych sympatii, rozumnych preferencii si vybrat.. mat 40 rokov to teraz neznamena ze netreba mat nejake naroky, je dobre z nich nieco ubrat, ale nie uplne

@lanka999 pretoze splna vsetky jej naroky okrem par rokov, ktore su podla mna irelevantne, lebo sa daju “vymazat” dobrym zivotnym stylom. A pretoze sa tu pyta, kde jo ma najst

autor
22. feb 2026
@majlo1234

@lanka999 pretoze splna vsetky jej naroky okrem par rokov, ktore su podla mna irelevantne, lebo sa daju “vymazat” dobrym zivotnym stylom. A pretoze sa tu pyta, kde jo ma najst

@majlo1234 nesplna, ad1) vek je pre mňa už veľa. Nebicyklujem a on má rád cykloturistiku a nie som typ karaván. Ja mám rada dobre, kvalitné ubytovanie a na tom si potrpím. Premiestňujem sa pohodlným autom a spím v dobrom hoteli/penzióne. Tiež nie som typ na veterány, mám rada moderné dobré autá, starým autám som neprišla na chuť.

majlo1234
22. feb 2026
@anonym_autor

@majlo1234 nesplna, ad1) vek je pre mňa už veľa. Nebicyklujem a on má rád cykloturistiku a nie som typ karaván. Ja mám rada dobre, kvalitné ubytovanie a na tom si potrpím. Premiestňujem sa pohodlným autom a spím v dobrom hoteli/penzióne. Tiež nie som typ na veterány, mám rada moderné dobré autá, starým autám som neprišla na chuť.

@anonym_autor fiha. Z mojho pohladu si moc narocna. Zamerala si sa na somariny, ktore podla mna na buducu kvalitu vztahu nebudu mat ziadny vplyv, kedze nebudu deti. Uplne v pohode moze chodit na bajk sam, ty mat svoje konicky, dovolenky striedat, aby ste boli obaja spokojni. Ale teda hladaj dalej no

autor
22. feb 2026
@majlo1234

@anonym_autor fiha. Z mojho pohladu si moc narocna. Zamerala si sa na somariny, ktore podla mna na buducu kvalitu vztahu nebudu mat ziadny vplyv, kedze nebudu deti. Uplne v pohode moze chodit na bajk sam, ty mat svoje konicky, dovolenky striedat, aby ste boli obaja spokojni. Ale teda hladaj dalej no

@majlo1234 s karavanom chodit nebudem, skusila som to a bola to najhorsia moja dovolenka/vylet, a to bolo len 5 dni. Rovnako nie som ten typ na Discovery channel a sledovanie levikov v dzungli. Ja mam radsej akciu v lese, rada chodim na polovacku, na rybacku, chodim strielat obcas. na strelnicu. cize zeby som presedela pred telkou a sledovala ako levy lovia gazely, to asi nie.

anonym_10b8c1
22. feb 2026

Mas 4 roky do menopauzy, potom sa estrogen vypne, nahle zostarnes a napadnici sa stratia. Pricom nestaci zacat hladat v 45, ked uz je zle, zacnes priberat, nabehnu vrasky. Partner na starobu sa hlada o par rokov skor, ked este vyzeras dobre. Zatial zabijas cas, posledne pekne roky preberanim, tym, ze ako tento nevyhovuje, tamto,... Radia mladsieho? Mladsi si da povedat, v 41 este vyzeras dobre a o par rokov si logicky najde niekoho mladsieho, s kym este moze mat deti.

ivicatolic
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

Mas 4 roky do menopauzy, potom sa estrogen vypne, nahle zostarnes a napadnici sa stratia. Pricom nestaci zacat hladat v 45, ked uz je zle, zacnes priberat, nabehnu vrasky. Partner na starobu sa hlada o par rokov skor, ked este vyzeras dobre. Zatial zabijas cas, posledne pekne roky preberanim, tym, ze ako tento nevyhovuje, tamto,... Radia mladsieho? Mladsi si da povedat, v 41 este vyzeras dobre a o par rokov si logicky najde niekoho mladsieho, s kym este moze mat deti.

@anonym_10b8c1 má 4 roky do menopauzy?....menopauza má svoj rok na začiatok? Niečo mi ušlo na Google? 👉👉👉

autor
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_10b8c1 poznám kopec žien v mojom okolí, ktoré vyzerajú aj pred 50kou luxusne. Neviem, či vieš, ale dnes je už iná doba a žena vie vyzerať dobre... a existuje aj HSL a cvičím aktívne doma 5x týždenne. Aj keď priberiem 5 kg, stále nebudem mať nad 60, čo pri výške 172 cm je stále ok. Prestaň démonizovať ženy po 45tke. Ani nevieš, ako sú chcené "na trhu".

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@ivicatolic

@anonym_10b8c1 má 4 roky do menopauzy?....menopauza má svoj rok na začiatok? Niečo mi ušlo na Google? 👉👉👉

@ivicatolic Kto ma stastie, u nej to zacne neskor, kto smolu na genetiku, skor. Pozri na diskusiu o menopauze, naco sa tam zeny stazuju. Vypnu sa estrogeny, priberanie, vrasky,... Vyznam prispevku nie je sa tahat o presny rok. Ale ze neda sa cakat 30 rokov, kym je zena pekna, ignorovat slusnych chlapov a nepracovat na vztahu, ktory vydrzi aj po 50tke. A spamatat sa medzi 45-50r, ked pride druha skareda polovica zivota, staroba a vtedy zacat nahanat normalneho muza. A chciet po nom, aby s nou bol, ked je stara, ked ho mala na haku, ked bola mlada a pekna. Muzi su casto blbi, ale nie su slepi.

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_10b8c1 poznám kopec žien v mojom okolí, ktoré vyzerajú aj pred 50kou luxusne. Neviem, či vieš, ale dnes je už iná doba a žena vie vyzerať dobre... a existuje aj HSL a cvičím aktívne doma 5x týždenne. Aj keď priberiem 5 kg, stále nebudem mať nad 60, čo pri výške 172 cm je stále ok. Prestaň démonizovať ženy po 45tke. Ani nevieš, ako sú chcené "na trhu".

@anonym_autor Nedemonizujem. Hovorim racionalne, 25-30 rokov (co je brutalne dlha doba) ste mlade, pekne a potom pride uplne normalne staroba. Preco zacinate hladat a myslite si, ze najdete normalnych muzov presne na hranici staroby (45-50) a nie skor? A kvoli comu by sa mal najst normalny, slusny dobre vyzerajuci,... (ktorych si davno rozchytali tie rozumnejsie) pre zenu, ktora doterajsich 30 rokov o neho nezakopla? Lebo jej to vesmir dlhuje? Vesmir nedlhuje nic.

autor
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_autor Nedemonizujem. Hovorim racionalne, 25-30 rokov (co je brutalne dlha doba) ste mlade, pekne a potom pride uplne normalne staroba. Preco zacinate hladat a myslite si, ze najdete normalnych muzov presne na hranici staroby (45-50) a nie skor? A kvoli comu by sa mal najst normalny, slusny dobre vyzerajuci,... (ktorych si davno rozchytali tie rozumnejsie) pre zenu, ktora doterajsich 30 rokov o neho nezakopla? Lebo jej to vesmir dlhuje? Vesmir nedlhuje nic.

@anonym_10b8c1 ja som nezačala hľadať teraz. Ja som ešte minulý rok mala dlhoročného partnera, s ktorým som bola od mojej mladosti.

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_10b8c1 ja som nezačala hľadať teraz. Ja som ešte minulý rok mala dlhoročného partnera, s ktorým som bola od mojej mladosti.

@anonym_autor V tom pripade si spravila chybny vyber partnera. Celu mladost si vlozila do nespravneho chlapa, ktory si uzil, kym si bola mladsia a miesto toho, aby ti tvoju loajalitu vratil, ked zostarnes, odisiel. Pricom, este mas par rokov, tak ich nestrav dalsim zabitym casom na zoznamkach, ze raz to urcite pride.

autor
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_autor V tom pripade si spravila chybny vyber partnera. Celu mladost si vlozila do nespravneho chlapa, ktory si uzil, kym si bola mladsia a miesto toho, aby ti tvoju loajalitu vratil, ked zostarnes, odisiel. Pricom, este mas par rokov, tak ich nestrav dalsim zabitym casom na zoznamkach, ze raz to urcite pride.

@anonym_10b8c1 Vybrala som si veľmi dobrého partnera. Bol moja životná láska.

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_10b8c1 Vybrala som si veľmi dobrého partnera. Bol moja životná láska.

@anonym_autor Tak bol. Ale dalsich muzov to nebude prilis zaujimat, ze bol k tebe zivot nespravodlivy ... Ich zaujima, ze si mladost stravila s niekym inym a nie s nimi.

autor
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_autor Tak bol. Ale dalsich muzov to nebude prilis zaujimat, ze bol k tebe zivot nespravodlivy ... Ich zaujima, ze si mladost stravila s niekym inym a nie s nimi.

@anonym_10b8c1 to mne je úplne jedno, som v tejto situácii a musím sa jej postaviť čelom. Čiže darmo tu teraz budem fabulovať, čo by bolo keby. Mám 41 a hľadám si rovnocenného adekvátneho partnera. To je všetko.

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_10b8c1 to mne je úplne jedno, som v tejto situácii a musím sa jej postaviť čelom. Čiže darmo tu teraz budem fabulovať, čo by bolo keby. Mám 41 a hľadám si rovnocenného adekvátneho partnera. To je všetko.

@anonym_autor Ved to je aj moja rada. Nestracaj dalsi cas. Necakaj dalsie 3-4 roky na nahodu. Otvor rodinny album. Pozri sa na fotky svojej mamy v 40, 45 a 50 a neskor, ako vypadala. Genetika nepusti, budes vypadat podobne ako ona. Ak dnes nevies, ako budes vypadat o par rokov, tak sa pozri na mamu. A v 41r si hladaj muza k vzhladu, ktory budes mat v 45 a 50r. Ten chlap, co ho najdes teraz, oceni, ze si si ho vybrala teraz a nenecha ta, ked budes starsia.

autor
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_autor Ved to je aj moja rada. Nestracaj dalsi cas. Necakaj dalsie 3-4 roky na nahodu. Otvor rodinny album. Pozri sa na fotky svojej mamy v 40, 45 a 50 a neskor, ako vypadala. Genetika nepusti, budes vypadat podobne ako ona. Ak dnes nevies, ako budes vypadat o par rokov, tak sa pozri na mamu. A v 41r si hladaj muza k vzhladu, ktory budes mat v 45 a 50r. Ten chlap, co ho najdes teraz, oceni, ze si si ho vybrala teraz a nenecha ta, ked budes starsia.

@anonym_10b8c1 potom som na tom velmi dobre. Mam dve podstatne starsie sestry o 10 a o 12r starsie a vyzeraju velmi dobre. Moja mamina okolo 50tky rozkvitla a snad chytila najlepsie roky svojho zivota - do 70tky nemala skoro ziadne vrasky, plet vyborna, postava v pohode. Cize si ma teraz ukludnila.

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_10b8c1 potom som na tom velmi dobre. Mam dve podstatne starsie sestry o 10 a o 12r starsie a vyzeraju velmi dobre. Moja mamina okolo 50tky rozkvitla a snad chytila najlepsie roky svojho zivota - do 70tky nemala skoro ziadne vrasky, plet vyborna, postava v pohode. Cize si ma teraz ukludnila.

@anonym_autor Tak sa nemusis ponahlat s partnerom, mas cas a mozes vyberat aj do 70 ...

domkakvet
22. feb 2026

@anonym_autor tvoje zaujmy su nepodstatne, mala si uviest preco si slobodna, lebo takto sa neda urcit kde je chyba, ze ty sa rada prechadzas, chodis skoro spat s tym nema suvis.

autor
22. feb 2026
@domkakvet

@anonym_autor tvoje zaujmy su nepodstatne, mala si uviest preco si slobodna, lebo takto sa neda urcit kde je chyba, ze ty sa rada prechadzas, chodis skoro spat s tym nema suvis.

@domkakvet žiadne podvádzanie, žiadne bitky, alkohol, žiadne finančné a existenčné problémy. Jednoducho sa naše cesty rozišli, v láske, rešpekte a úcte.

domkakvet
22. feb 2026
@anonym_autor

@domkakvet žiadne podvádzanie, žiadne bitky, alkohol, žiadne finančné a existenčné problémy. Jednoducho sa naše cesty rozišli, v láske, rešpekte a úcte.

@anonym_autor najskor riesenie toho ake mas konicky, odpoved na moju otazku, ze ste sa rozisli v dobrom a ziadne bitky, ale ja som sa pytala preco ste sa rozisli a nie preco ste sa nerozisli, cize jedna chyba bude asi aj v tvojej tazkej komunikacii, myslim, ze toho sa muzi moc nechytaju.

anonym_348e6d
22. feb 2026

A prečo vôbec hladáš? Uživaj si slobodu a aktualny stav
..pises ze si bola v dlhodobom vztahu...to nevies par rokov vydrzat sama?

autor
22. feb 2026
@domkakvet

@anonym_autor najskor riesenie toho ake mas konicky, odpoved na moju otazku, ze ste sa rozisli v dobrom a ziadne bitky, ale ja som sa pytala preco ste sa rozisli a nie preco ste sa nerozisli, cize jedna chyba bude asi aj v tvojej tazkej komunikacii, myslim, ze toho sa muzi moc nechytaju.

@domkakvet nebudem tu detailne rozoberať prečo sme sa rozišli. To bolo medzi nami a nebudem to tu písať.

autor
22. feb 2026
@anonym_348e6d

A prečo vôbec hladáš? Uživaj si slobodu a aktualny stav
..pises ze si bola v dlhodobom vztahu...to nevies par rokov vydrzat sama?

@anonym_348e6d koľko rokov? Keď budem mať 43 bude to lepšie? Alebo keď budem mať 45, či 50? Tu podľa niektorých si môžem už sypať hlinu na hruď, lebo budem stará, zošuverená, vráskavá žena v menopauze.

anonym_c4d6f8
22. feb 2026

Ale prosim ta to nejaky zakomplexovaný chlap píše, že zena po 45 je hodná už do hrobu lebo je stará a tučná, vraskava.Uz nemá sancu si najst normálneho muza.Poznam 55 ročnú kocku, mnohé 30-35 ročne by jej závideli, našla si 50 tnika, ktorý vyzerá ako model a mohol by mat aj 20 ročne baby.Teraz sa brali.Dalej poznam 50-nicku, krásna a stihla, ma toľko nápadníkov, že ich musi odháňať a napokon moja 47 ročná sestra si našla taktiež úspešného muza ktorého by nejedna doma chcela.

anonym_0ea361
22. feb 2026

Neustupuj v základných veciach ako sú napríklad deti. Ale naozaj veci ako karavan a cyklistika? Si myslíš, že ja aj muž máme na vlas rovnaké záujmy? Je dôležité byť rovnaký typ osoby. S mužom sa nevyžívame chodiť často do mesta na spoločenské akcie ale radšej sme doma alebo v prírode. To znamená, že sme rovnaký typ osoby. Ale konkrétne aktivity sme mali nejake odlišné, nejake spoločné, tak sme sa v niečom prispôsobili a v niečom nabrali nové záľuby od toho druhého. Ľudia sa vyvíjajú. Môže sa ti niečo nové zapáčiť. A ak nie, tak nemusíte spolu robiť všetko. Hlavné je si rozumieť a vedieť sa dlho rozprávať. Nevravím že máš zobrať prvého čo za rohom stretneš ale ak čakáš na dokonalého (čo podľa komentárov čakáš aj keď si to nemyslíš) tak môžeš byť sama naveky.

patrike
22. feb 2026
@tykat

@anonym_autor vies co, nejakeho starsieho slobodneho ITckara by som hladala. Roky som robila v IT firme a bolo tam dost takychto muzov. Prijali by zeny na pokec, turistiku, vylety, jednoduchy zivot vo dvojici, pripadne so psom. Chceli si zachovat svoj pohodlny zivot. Hlavne sa bali zien co chceli zakladat rodinu alebo uz nejake deti mali. Na druhej strane ich bolo treba "objavit" lebo radsej boli schovani a nehladali intenzivne.

@tykat " starsieho slobodneho ITckara" - chces jej urobit zle ? Ty ludia su sami z nejakeho dobreho dovodu. Sam takych zopar poznam, ale to naozaj len za trest.

anonym_2db91a
22. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_348e6d koľko rokov? Keď budem mať 43 bude to lepšie? Alebo keď budem mať 45, či 50? Tu podľa niektorých si môžem už sypať hlinu na hruď, lebo budem stará, zošuverená, vráskavá žena v menopauze.

@anonym_autor Táto téma sa tu objavuje minimálne raz mesačne, dookola to isté a preto mám pocit, že to zakladá vždy tá istá osoba. Osamelá, frustrovaná žena, ktorá si o sebe veľa myslí, má nereálne požiadavky a nikdy si neprizná, že dôvod, prečo je sama môže byť v nej. Koľko mesiacov/rokov už takto na tých zoznamkách hľadáš?

anonym_10b8c1
22. feb 2026
@anonym_c4d6f8

Ale prosim ta to nejaky zakomplexovaný chlap píše, že zena po 45 je hodná už do hrobu lebo je stará a tučná, vraskava.Uz nemá sancu si najst normálneho muza.Poznam 55 ročnú kocku, mnohé 30-35 ročne by jej závideli, našla si 50 tnika, ktorý vyzerá ako model a mohol by mat aj 20 ročne baby.Teraz sa brali.Dalej poznam 50-nicku, krásna a stihla, ma toľko nápadníkov, že ich musi odháňať a napokon moja 47 ročná sestra si našla taktiež úspešného muza ktorého by nejedna doma chcela.

@anonym_c4d6f8 Ved nikoho neurazam. Iba mi vysvetlite logiku, preco by mal slusny, dobre vyzerajuci, normalny, vzdelany muz cakat niekde na lavicke (benching), kym sa nejaka bambulka v 50, 60tke, (ci dokonca, ze v 70tke, ved nebude mat vrasky) nevyblazni s inymi a on bude zatial asi cakat, ci sa jej zachce s nim byt. Lebo je asi zhavy na staru babku. Pritom sa tu denno denne stazujete, ako si partner si nasiel inu a mladsiu ...

anonym_359e58
22. feb 2026
@anonym_10b8c1

@anonym_c4d6f8 Ved nikoho neurazam. Iba mi vysvetlite logiku, preco by mal slusny, dobre vyzerajuci, normalny, vzdelany muz cakat niekde na lavicke (benching), kym sa nejaka bambulka v 50, 60tke, (ci dokonca, ze v 70tke, ved nebude mat vrasky) nevyblazni s inymi a on bude zatial asi cakat, ci sa jej zachce s nim byt. Lebo je asi zhavy na staru babku. Pritom sa tu denno denne stazujete, ako si partner si nasiel inu a mladsiu ...

@anonym_10b8c1 a este aj mladsi bude cakat na bezhormonovu krasavicu😜