icon

Čas sa posunúť pri zoznamovaní: Ako na to?

30. mar 2026

Zdravím,
Rád si vypočujem Váš názor na moju situáciu, prípadne som otvorený aj nejakej rade alebo odporúčaniu.
V minulosti som mal vzťahy, ktoré neskončili veľmi príjemne, a dosť ma to poznačilo. Myslím, že každý, kto do toho niečo dá, to tak má. Preto som na čas vzťahy odsunul bokom a viac som sa sústredil na seba a svoje okolie.

Momentálne mám 30 a mám pocit, že mi tak trochu utiekol čas a uvedomil som si že by bolo aj fajn sa posunúť dalej a najsť niekoho s kým by som mohol tráviť spoločné chvíle. Hoci je tam aj menší tlak zo strany rodiny a známych, ale snažím sa na to príliš nesústrediť.

Problém je, že na online zoznamkách mám pocit, že sa ľudia veľmi nechcú reálne zoznamovať a osloviť niekoho len tak naživo mi príde trochu ako obťažovanie.

Máte niekto podobnú skúsenosť?
Ako by ste to riešili vy?

catherin4
30. mar 2026

Tak oslovit niekoho na ulici, to sa nerobi, to je fakt obtazovanie. Mozes skusit zoznamit sa cez nejake kluby, napr. turisticky, proste ake mas zaluby. Alebo potom skusat cez zoznamku, ale tam musis dlhsie hladat. Ja som sa s mojim zoznamila cez zoznamku, ale dlho som ho hladala, predtym som mala nejake nepodarene pokusy.

anonym_5dc1d9
30. mar 2026

niekto zaujimavy v praci? spolocni znami - nemaju ta kamosi s kym zoznamit? otrepana kaviaren? speed dating?
akurat to, ze sa o sebe vyjadrujes ako o poznacenom vztahmi by mna hned odradilo :D

anonym_8daf48
30. mar 2026

K online zoznamkám, fungujú, ale len pri aktívnom a selektívnom prístupe. Za mňa oslovenie na verejnosti nie je obťažovanie, ak je to prirodzené, ale hlavne s rešpektom.

lentakyterapeut
30. mar 2026

Musis medzi ludi. A chodit casto a pravidelne tak sa nadviazu nove kamaratstva a jedna z toho bude ta s ktorou to das dalej. Sportky, kluby, vsade kam chodia ludia.

autor
30. mar 2026
@anonym_5dc1d9

niekto zaujimavy v praci? spolocni znami - nemaju ta kamosi s kym zoznamit? otrepana kaviaren? speed dating?
akurat to, ze sa o sebe vyjadrujes ako o poznacenom vztahmi by mna hned odradilo :D

@anonym_5dc1d9 Chápem, ako to vyznelo 😄
Skôr som tým myslel, že keď človek dá do vzťahu niečo zo seba, tak ho to pri konci prirodzene ovplyvní. Asi každý, kto má city, si myslím to tak má. V kaviarnach nerád vysedávam a v tom v okolí a v práci nemám nikoho na zoznámenie aj keď okruh známych mám celkom dobrý. Ale chápem pointu vašej myšlienky o socializáciu