icon

Chcú muži po štyridsiatke ešte vzťah?

20. jún 2026

Myslíte že muzi po 40tke chcú ešte vzťah? Lebo na zoznamke mi ponukaju iba sex, kamosenie, stretávanie. Samozrejme sa s nimi ďalej nebavím, ale zamýšľam sa či ešte niekto chce vzťah. Osobne by som teraz ani nechcela spoločné bývanie, keď tak iba prespať spolu, čiže stačilo by mi stretávanie, ale chcem to ako vzťah, s tým že druhému na mne záleží a nie že som iba "kamoška" na to... Chcem aj iné aktivity, dovolenky, môcť sa spoľahnúť, že mi pomôže keď treba.
Tak neviem ako to myslia oni, či by mali aj city alebo nie.

Strana
z2
sara07
21. jún 2026
@anonym_891e9b

No ja som muž 40+ a vzťah nechcem . Po dlhej úvahe som dospel názoru že vzťahy nie sú dnešnej dobe rentabilne a strašne nevyvážené neprospech mužov

@anonym_891e9b a nemôžeš niečo urobiť len tak alebo mať len tak vztah , musi byt rentabilný ?
možno máš zlý typ žien , otázne je na kolko berieš rentabilitu ? ked si pri nej oddychneš je to ešte rentabilné ?

anonym_bf6d5e
21. jún 2026

@anonym_autor aj ten môj 40tnik chcel len písmenká, občasné stretnutie, kamošku s výhodami...a nakoniec som jeho kamoška, aj manželka so všetkým, čo k tomu patrí už 15rokov 😄

katkazatka
21. jún 2026

Samozrejme, že aj 40nici chcú vzťah. Je to ešte mladý vek na to, aby zostal niekto po zbytok života sám. Ved najkrajší pocit co môže človek zažiť, je pocit zamilovanosti,milovať a byť milovaný. V 40-tke sa ide na to trošku opatrnejšie a triezvejšie, ale keď si s niekým sadnete, už je na vás, ako to bude pokračovať. Ci chcete spoločné bývanie, alebo každý sám, ako budete tráviť voľný čas, ako budete fungovať. Ja v tomto veku by som určite nechcela spoločné bývanie ( ak by som bola single).

klotildabazarik
21. jún 2026

@anonym_autor kazdy normalny chlap chce vzťah, za mna po az 40ke by sa mohli zenit zakladat rodiny teda myslim muzov😂 lebo po 40 uz by mal mat nejaku kariéru ak to neni uplna luza, 😂 cize tak.

sylvian1111
21. jún 2026

Este jedna vec ma k tejto teme napada. Casto sa spomina, ze kvalitni muzi su uz "rozobrati" v manzelstvach. Zaujimave ale je, ze ked sa takyto muz po 15–20 rokoch rozvedie a ocitne sa na trhu, mnohé zeny mu okamzite nalepia nalepku "nespolahlivy", "problemovy", alebo "chce len sex"... atd.

Chápem, ze mnohi ludia maju za sebou bolestive skusenosti so stretavanim sa s rozvedenymi a ich nedovera je pochopitelna. Je ale tato osobna frustracia dostatocnym meritkom objektivity? Je spravodlive zovseobecnovat zlyhanie jedneho vztahu na vsetkych rozvedenych muzov? Nie je paradox, ze prave takyto muz ma za sebou "vztahovu skolu", teda ze vie, co znamena zavazok a ako riesit krizy? Nemalo by sa miesto skatulkovania podla sklamani skusit pozerat na kazdeho cloveka sko ako na cisty list, hoci s bohatou minulostou? Napokon, smart ladies neseriozneho chlapa rozpoznaju relativne rychlo.

anonym_3de3d5
Autor odpoveď zmazal
anonym_12ba4a
22. jún 2026
@sylvian1111

Este jedna vec ma k tejto teme napada. Casto sa spomina, ze kvalitni muzi su uz "rozobrati" v manzelstvach. Zaujimave ale je, ze ked sa takyto muz po 15–20 rokoch rozvedie a ocitne sa na trhu, mnohé zeny mu okamzite nalepia nalepku "nespolahlivy", "problemovy", alebo "chce len sex"... atd.

Chápem, ze mnohi ludia maju za sebou bolestive skusenosti so stretavanim sa s rozvedenymi a ich nedovera je pochopitelna. Je ale tato osobna frustracia dostatocnym meritkom objektivity? Je spravodlive zovseobecnovat zlyhanie jedneho vztahu na vsetkych rozvedenych muzov? Nie je paradox, ze prave takyto muz ma za sebou "vztahovu skolu", teda ze vie, co znamena zavazok a ako riesit krizy? Nemalo by sa miesto skatulkovania podla sklamani skusit pozerat na kazdeho cloveka sko ako na cisty list, hoci s bohatou minulostou? Napokon, smart ladies neseriozneho chlapa rozpoznaju relativne rychlo.

@sylvian1111 "Casto sa spomina, ze kvalitni muzi su uz "rozobrati" v manzelstvach. Zaujimave ale je, ze ked sa takyto muz po 15–20 rokoch rozvedie a ocitne sa na trhu, mnohé zeny mu okamzite nalepia nalepku "nespolahlivy", "problemovy", alebo "chce len sex"... atd."
Z mojho pohladu sa chlap chce rozvadzat az vtedy, ked uz ma druhu a presuva sa "z postele do postele".
Chlap, ktory je po 15-20 rokoch manzelstva rozvedeny a je sam, toho nechala manzelka, lebo s nim bol tazky zivot a zhodnotila, ze bez neho jej bude lepsie. Zial tieto typy su "problemove".
Urcite su vynimky, ale nebude ich vela.

sylvian1111
22. jún 2026
@anonym_12ba4a

@sylvian1111 "Casto sa spomina, ze kvalitni muzi su uz "rozobrati" v manzelstvach. Zaujimave ale je, ze ked sa takyto muz po 15–20 rokoch rozvedie a ocitne sa na trhu, mnohé zeny mu okamzite nalepia nalepku "nespolahlivy", "problemovy", alebo "chce len sex"... atd."
Z mojho pohladu sa chlap chce rozvadzat az vtedy, ked uz ma druhu a presuva sa "z postele do postele".
Chlap, ktory je po 15-20 rokoch manzelstva rozvedeny a je sam, toho nechala manzelka, lebo s nim bol tazky zivot a zhodnotila, ze bez neho jej bude lepsie. Zial tieto typy su "problemove".
Urcite su vynimky, ale nebude ich vela.

@anonym_12ba4a Znie to jednoducho, ale realita byva trochu ina. Statistiky Ministerstva spravodlivosti ukazuju, ze v 70 % pripadov nie je za rozvodom nevera, ale to ze sa ludia po 20 rokoch jednoducho nazorovo a zaujmovo roisli. Po odchode deti sa casto ukaze, ze partneri sa vyvinuli inym smerom a po tolkych rokoch si priznali, ze uz spolu dalej kracat nechcu (nehovorim o extremoch kde je alkohol, drogy a pod.). Proste nie vzdy je za tym niekto treti, alebo nejaky "problemovy" charakter. A ked tam je ten "treti/tretia", tak to je casto len dosledok o com pisem. Preto pripisovat kazdemu rozvedenemu muzovi nalepku problemoveho, je podla mna zovseobecnovanie. Ale necudujem sa ani tomuto stereotypu, lebo v mediach a na socialnych mediach je (prirodzene) castejsie pocut kritika a stazovanie sa na muzov ako zeny, co ma dopad na podobne cierno-biele vnimanie reality.

anonym_12ba4a
22. jún 2026
@sylvian1111

@anonym_12ba4a Znie to jednoducho, ale realita byva trochu ina. Statistiky Ministerstva spravodlivosti ukazuju, ze v 70 % pripadov nie je za rozvodom nevera, ale to ze sa ludia po 20 rokoch jednoducho nazorovo a zaujmovo roisli. Po odchode deti sa casto ukaze, ze partneri sa vyvinuli inym smerom a po tolkych rokoch si priznali, ze uz spolu dalej kracat nechcu (nehovorim o extremoch kde je alkohol, drogy a pod.). Proste nie vzdy je za tym niekto treti, alebo nejaky "problemovy" charakter. A ked tam je ten "treti/tretia", tak to je casto len dosledok o com pisem. Preto pripisovat kazdemu rozvedenemu muzovi nalepku problemoveho, je podla mna zovseobecnovanie. Ale necudujem sa ani tomuto stereotypu, lebo v mediach a na socialnych mediach je (prirodzene) castejsie pocut kritika a stazovanie sa na muzov ako zeny, co ma dopad na podobne cierno-biele vnimanie reality.

@sylvian1111 nepisala som o dovodoch rozvodu. A do statistik mozu ludia uviest cokolvek, nemusia pravdu.
Na konci predosleho prispevku som napisala, ze URCITE su aj vynimky. Mozno si jeden z nich. Dobry muz, hoci starsi, neostane dlho sam, pokial nechce byt sam.

neviete
22. jún 2026
@anonym_12ba4a

@sylvian1111 nepisala som o dovodoch rozvodu. A do statistik mozu ludia uviest cokolvek, nemusia pravdu.
Na konci predosleho prispevku som napisala, ze URCITE su aj vynimky. Mozno si jeden z nich. Dobry muz, hoci starsi, neostane dlho sam, pokial nechce byt sam.

@anonym_12ba4a A toto máš odkiaľ? "Dobry muz, hoci starsi, neostane dlho sam, pokial nechce byt sam" ... kde si nájde ten dobrý muž partnerku? Len tak padne z neba? ... neni to také, ako si vy ženy myslíte ... napríklad tu o tom píšem: https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/zoznamovanie-starsich-paradny-blog-o-vztahoch/

sylvian1111
22. jún 2026
@anonym_12ba4a

@anonym_12ba4a Kazdy z nas vnimame svet cez vlastne skusenosti a tie su pre kazdeho vzdy najsilnejsim dokazom. Chcel som len poukazat na to, ze svet je casto farebnejsi a rozmanitejsi, nez nam vravia nase skusenosti. Kazdopadne, vzdy si cenim ked je vymena aj odlisnych nazorov kultivovana. To nas nuti sa zamysliet a lepsie pochopit druhu stranu.

midka
23. jún 2026
@sylvian1111

@sylvian1111 vies ono co sa tyka tej statistiky,,, tak ono to vzdy lepsie vyzera v papieroch aj pre okolim, ked sa povie, nazorovo sme sa odlisili,, ako ked by sa povedalo,, mam uz druhu, druheho, beham za zenami a pod,,,, rozdielne nazory - to fakt vyzera lepsie,,,

Strana
z2