icon

Kde stretnúť normálneho muža podľa svojich kritérií?

18. máj 2026

nedavno som mala 40, mam za sebou par nevydarenych vztahov som bezdetna, preto chcem bezdetneho chlapa. Zo zoznamiek mam traumu pretoze par rande co som mala v minulosti ti muzi chceli iba sex nechceli sa viazat mali deti boli uchylaci alebo o mna nemali zaujem. Na diskoteky nechodim ale co si vsimam tak kazdym rokom je to horsie s tym ze akeho muza stretnem bud je to otrasna povaha alebo sa nechce viazat. Poradte je nejaka sanca ze stretnem muza podla svojich kriterii, nejake som skresala alebo svojich standardov sa drzat budem pretoze mam co ponuknut.

anonym_fd6e0a
Autor odpoveď zmazal
princkrason
19. máj 2026
@earlgrey

@princkrason ticho tam ☝️😁🤣

@earlgrey drahá a táto autorka témy ak to nie je takée, by sa ku mne hodila? Veď ja predsa prostý Jano od vedľa...🫪

anonym_830bfb
19. máj 2026

Táto téma je vlastne perfektný mikroskop na dnešné vzťahy. Nie ani tak o kde nájsť normálneho chlapa, ale o tom, ako sa ľudia navzájom vnímajú ako produkty v zľave, ktoré zároveň musia byť perfektné. Pravda je, že normálni ľudia existujú. Veľa z nich je už obsadených a veľa slobodných ľudí je slobodných z nejakého dôvodu a to platí pre obe pohlavia. To je tá časť, ktorú nikto nechce počuť, lebo všetci chcú jednoduchého vinníka. Muži sú nanič a ženy majú vysoké nároky. Nie. Po štyridsiatke sa zoznamovací trh dramaticky mení. Ľudia už prichádzajú s traumami, deťmi, bývalými partnermi, rozbitou dôverou a aj s dosť rigidným životom. Každý chce normálneho človeka. Lenže každý si pod tým predstavuje niečo úplne iné.Autorka napríklad nechce sukničkára, chlapa čo chce len sex, chlapa s deťmi, niekoho bez ambície, ani niekoho pod úroveň, čo nie sú absurdné požiadavky. Niektorí sa tu tvárite, že chce jednorožca, ale v skutočnosti opisuje emočne stabilného dospelého chlapa. To by nemal byť luxusný tovar. Lenže potom prichádza druhá strana reality, taký muž má tiež kritériá a často veľmi tvrdé. Moderné zoznamovanie vytvorilo paradox, každý chce partnera na úrovni. Málokto chce robiť kompromisy, plus sociálne siete úplne odpálili vnímanie reality. Priemerný človek dnes scrolluje stovky tvárí, tiel, životov a možností. Mozog dostal ilúziu nekonečného výberu. A keď máš ilúziu nekonečného výberu, prestávaš investovať do reálneho človeka pred sebou. Čo je však zaujímavé na týchto diskusiách, ako strašne sa ľudia boja byť sami. Okamžite lieta - ostaneš stará dievka s mačkami. Ako keby alternatíva bola automaticky lepšia, žiť s človekom, ktorého neznášaš, mať doma emočný pieskovec, variť večere mužovi čo ťa podvádza, a zomrieť v manželstve kde ste 12 rokov spolubývajúci s hypotékou. To už zrazu spoločnosť berie ako výhru. A pritom polovica tých ľudí v úspešných vzťahoch by sa reálne rozišla, keby, nemali deti, hypotéku, strach, alebo ekonomickú závislosť. Čiže zhrniem, áno mať štandardy je správne. Len nesmú byť narcistický fantasy build typu CEO, 190 cm, emočne dostupný, bez detí, verný, bohatý, vtipný, svalnatý a úplne bez traumy. Lebo taký človek buď neexistuje, alebo si vyberá z úplne iného trhu. Ale mať požiadavku chcem slušného, stabilného, inteligentného človeka čo vie vytvoriť pokojný vzťah je úplne normálne. Len problém je, že dnes je emočná stabilita vzácnejšia než titul alebo peniaze.

anonym_d7ce8c
19. máj 2026

@anonym_autor čau, škoda toho veku. Ja mám 24r a tiež som sa na zoznamky vykašlal keďže sa tam nedá nájsť nič seriózne.

citronove_koliesko
19. máj 2026
@anonym_830bfb

Táto téma je vlastne perfektný mikroskop na dnešné vzťahy. Nie ani tak o kde nájsť normálneho chlapa, ale o tom, ako sa ľudia navzájom vnímajú ako produkty v zľave, ktoré zároveň musia byť perfektné. Pravda je, že normálni ľudia existujú. Veľa z nich je už obsadených a veľa slobodných ľudí je slobodných z nejakého dôvodu a to platí pre obe pohlavia. To je tá časť, ktorú nikto nechce počuť, lebo všetci chcú jednoduchého vinníka. Muži sú nanič a ženy majú vysoké nároky. Nie. Po štyridsiatke sa zoznamovací trh dramaticky mení. Ľudia už prichádzajú s traumami, deťmi, bývalými partnermi, rozbitou dôverou a aj s dosť rigidným životom. Každý chce normálneho človeka. Lenže každý si pod tým predstavuje niečo úplne iné.Autorka napríklad nechce sukničkára, chlapa čo chce len sex, chlapa s deťmi, niekoho bez ambície, ani niekoho pod úroveň, čo nie sú absurdné požiadavky. Niektorí sa tu tvárite, že chce jednorožca, ale v skutočnosti opisuje emočne stabilného dospelého chlapa. To by nemal byť luxusný tovar. Lenže potom prichádza druhá strana reality, taký muž má tiež kritériá a často veľmi tvrdé. Moderné zoznamovanie vytvorilo paradox, každý chce partnera na úrovni. Málokto chce robiť kompromisy, plus sociálne siete úplne odpálili vnímanie reality. Priemerný človek dnes scrolluje stovky tvárí, tiel, životov a možností. Mozog dostal ilúziu nekonečného výberu. A keď máš ilúziu nekonečného výberu, prestávaš investovať do reálneho človeka pred sebou. Čo je však zaujímavé na týchto diskusiách, ako strašne sa ľudia boja byť sami. Okamžite lieta - ostaneš stará dievka s mačkami. Ako keby alternatíva bola automaticky lepšia, žiť s človekom, ktorého neznášaš, mať doma emočný pieskovec, variť večere mužovi čo ťa podvádza, a zomrieť v manželstve kde ste 12 rokov spolubývajúci s hypotékou. To už zrazu spoločnosť berie ako výhru. A pritom polovica tých ľudí v úspešných vzťahoch by sa reálne rozišla, keby, nemali deti, hypotéku, strach, alebo ekonomickú závislosť. Čiže zhrniem, áno mať štandardy je správne. Len nesmú byť narcistický fantasy build typu CEO, 190 cm, emočne dostupný, bez detí, verný, bohatý, vtipný, svalnatý a úplne bez traumy. Lebo taký človek buď neexistuje, alebo si vyberá z úplne iného trhu. Ale mať požiadavku chcem slušného, stabilného, inteligentného človeka čo vie vytvoriť pokojný vzťah je úplne normálne. Len problém je, že dnes je emočná stabilita vzácnejšia než titul alebo peniaze.

@anonym_830bfb mam 50+, dve dospele deti, stabilny vztah, manzela co ma 33r miluje aka som a ja jeho tiez, v podstate sme spolu cely nas dospely zivot a dufam ze este dlho budeme.
A s dnesnymi skusenostami by som po 40tke hladala skor priatela s vyhodami ako nejakeho celozivotneho partnera. Vyhovovalo by mi oddelene byvanie, oddelene ucty a moznost zavriet dvere ak ma to prestane bavit. A ako autorka, samostatna bezdetna zena by som mala doma radsej tie macky ako cudzieho chlapa. Vylet, kino, divadlo, dovolenka, vecer pokec pri vinku, aj by som navarila domacu stravu, aj prespavacky by boli ale odtial potial. Uz by som chcela svoj klud.

anonym_d7ce8c
19. máj 2026
@anonym_b83cc1

Nuž čo ti poviem... ja som po dlhom čase spoznala muža, ktorý sa mi páči, je vtipný, inšpiratívny, vyšportovaný, samostatný, slušný, šikovný, pracujúci, no chémia neskutočná, keď som pri ňom... lenže je gay 😢

@dasa234 osobne som to skúšal a tiež to nezabralo, po pár týždňoch ghosting z jej strany ani neviem kvôli čomu.
@anonym_b83cc1 kde si ho spoznala ?

anonym_830bfb
19. máj 2026
@citronove_koliesko

@anonym_830bfb mam 50+, dve dospele deti, stabilny vztah, manzela co ma 33r miluje aka som a ja jeho tiez, v podstate sme spolu cely nas dospely zivot a dufam ze este dlho budeme.
A s dnesnymi skusenostami by som po 40tke hladala skor priatela s vyhodami ako nejakeho celozivotneho partnera. Vyhovovalo by mi oddelene byvanie, oddelene ucty a moznost zavriet dvere ak ma to prestane bavit. A ako autorka, samostatna bezdetna zena by som mala doma radsej tie macky ako cudzieho chlapa. Vylet, kino, divadlo, dovolenka, vecer pokec pri vinku, aj by som navarila domacu stravu, aj prespavacky by boli ale odtial potial. Uz by som chcela svoj klud.

@citronove_koliesko Toto je podľa mňa jedna z najrealistickejších odpovedí v celej téme. Veľa ľudí si stále myslí, že najväčšia životná výhra je mať niekoho, ale po určitom veku človek pochopí, že skutočný luxus je pokoj, sloboda a stabilita

mischy00
19. máj 2026

Treba si jednoducho položiť otázku: preco by schopný, šikovný a rodinne založený muz, co spĺňa kritériá bol este v 40tke sám? Snad nie preto, ze caka na nejakú zenu, co si prešla x vzťahmi a nevyšli jej.
Jednoducho ten výber je tak zúžený, ze aj z toho zuzeneho musí clovek robiť kompromis.
Vsetci sa v skutočnosti vieme popísať ako to najlepšie na trhu, aj ten uchyl na pokeci si myslí, ze je predsa úplne v pohode chlap.
Väčšina schopných mužov bud majú milenku popri manzelskemu životu, cize nehľadajú ďalšiu stabilitu alebo nechcú zenu, lebo nie su usposobeny na dlhodobý vzťah. Netvrdím, ze všetci ale naozaj to schopné uz svoju schopnú polovičku davno má 🙂

anonym_14e19b
19. máj 2026

Aj keď sa to zle číta, je možné že ti už odplávala loď. Muž s kvalitami , vekom a vzdelaním / zabezpečením v drvivej väčšine nebude mať záujem o ženu v tvojom veku, ktorá má za sebou len pár stroskotaných vzťahov.Navyše je takých minimum.Tí, čo za voĺačo stáli sa oženili a majú deti. Časť z nich je po rozvode- starosť s deťmi. Časť je ženatých a brali by ťa ako milenku- asi tiež ideálne mladšiu.Máš nároky, ale to má aj tých pár kusov, čo spĺňa tvoje predstavy. Takí akých chceš si nájdu radšej mladšiu. Skôr si snáď nájde slobodná matka, ako žena pred menopauzou. Možno to súdim podĺa seba.Mala som maličké dieťa a úplne v pohode. Nároky som mala tiež, ale mala som 25 rokov.

sisska96
19. máj 2026
@citronove_koliesko

@sisska96 no ano, lebo.co by povedali ludia ze? 😀

@citronove_koliesko tak ona bude mať osamelý život sama na starobu

anonym_a81c59
19. máj 2026

@anonym_autor vsak skus tu na konikovi zalozit zoznamku 😉. Mozno sa ti niekto normalny ozve

anonym_a81c59
19. máj 2026

Moj pribuzny ma 33 a nasiel si 40 rocnu nahodou cez fb, napisal jej a su spolu. Takze ak sa ti niekto pozdava na fb a ma podobne hodnoty ako ty mozes skusit

mischy00
19. máj 2026
@anonym_a81c59

@anonym_autor vsak skus tu na konikovi zalozit zoznamku 😉. Mozno sa ti niekto normalny ozve

Na fcb mi stále vyskakuje zoznamka ( neviem co mi tym chce algoritmus povedat 😀) a jeden známy tam vkuse pridáva inzerát, ze hľadá. Uz asi 2 roky....tak mi to minule nedalo a píšem mu, ved toľko komentov mávaš, lajkov to sa žiadna este suca nenašla?
Nie, lebo on so škaredou,pribratou nebude, deti tiez nie, ked tak dospelé ale to zas uz je ona potom stará , byva ďaleko alebo nema bývanie, ma krátke vlasy , je moc ambiciózna alebo zas moc o ničom.....atď atď
Hovorím mu chlape, ty budes este strašne dlho hľadať.
A ze co by chcel on, tie su všetky zadané.
No, asi tak....v skratke zhrnuté. To co je na trhu žiadané, je žiaľ ZADANE 🙂

anonym_a81c59
19. máj 2026
@mischy00

Na fcb mi stále vyskakuje zoznamka ( neviem co mi tym chce algoritmus povedat 😀) a jeden známy tam vkuse pridáva inzerát, ze hľadá. Uz asi 2 roky....tak mi to minule nedalo a píšem mu, ved toľko komentov mávaš, lajkov to sa žiadna este suca nenašla?
Nie, lebo on so škaredou,pribratou nebude, deti tiez nie, ked tak dospelé ale to zas uz je ona potom stará , byva ďaleko alebo nema bývanie, ma krátke vlasy , je moc ambiciózna alebo zas moc o ničom.....atď atď
Hovorím mu chlape, ty budes este strašne dlho hľadať.
A ze co by chcel on, tie su všetky zadané.
No, asi tak....v skratke zhrnuté. To co je na trhu žiadané, je žiaľ ZADANE 🙂

@mischy00 mne sa postastilo cez krestansku zoznamku 😄. A to som este nebola vo veku kedy by som mala panikarit, ale zabijala som cas so samymi vykvetmi, moznosti na zoznamenie som velmi nemala, tak som to riskla 😁

anonym_3b0c8b
19. máj 2026
@citronove_koliesko

@citronove_koliesko Ty radis z pozicie niekoho, co velmi dlho ma niekoho a velmi dlho je s niekym. Byt sama by bola po tych rokoch zmena pre teba.
Ti co hladaju, su sami a casto su dlho sami. Ti chcu inu zmenu, chcu byt s niekym.

patrike
19. máj 2026
@princkrason

@anabella000 jedného takého poznám, namiesto mačiek má dezinfoweby 🫣

@princkrason Ano, muzom a zenam prepina roznym, aj ked v principe podobnym sposobom. Zeny : ezoweby, macky, psy, lieciky na hlavicku, pekne stupa aj alkohol. Muzi : alkohol, rybacka, dezinfoweby,opravovanie vrakov aut.

patrike
19. máj 2026
@anonym_fd6e0a
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_fd6e0a Si ma s nikeym mylis, ja som ateista. Asi s PR85.

anonym_fd6e0a
19. máj 2026
@patrike

@anonym_fd6e0a Si ma s nikeym mylis, ja som ateista. Asi s PR85.

@patrike áno, prepáč, ospravedlňujem sa.

patrike
19. máj 2026
@citronove_koliesko

@citronove_koliesko Ides na to dobre a logicky. Ano, zatial si samostatna, zdravie sluzi. Plne chapem ten model priatelstva s vyhodami a vlastne samostatneho byvania. Vo vyssom veku sa ti to zase otoci, pribudnu choroby, ubudne sexu (alebo ziadny nebude) a ubudne sil a aj ked povedzme 1 - 2 deti mas, tie mozu byt tisice km v zahranici a zrazu nema kto pomoct. Na a z onkologie pojdes taxikom, doma potom budes v depke pozerat na steny prazdneho bytu.

katkazatka
19. máj 2026
@anonym_9d82d5

@martinmmartin milujem tieto tvoje povzbudivé komentáre...

@anonym_9d82d5 smejem sa, ale nahodou on ma take real komenty bez zbytocnych okras a romantiky. Proste realita 😁
@ martnmmartin

anonym_f63004
19. máj 2026

samota je zlá, hlavne vo vyššom veku, darmo sa tu oháňajú ako je to dobré, veď nemajú na výber

anonym_3b0c8b
19. máj 2026

Co sa tyka zoznamky. Raz som zoznamil. Ked sme po 6 mesiacoch spolu sli na dovolenku, bolo treba uviest udaje (letenka), tak priznala, ze ma o 5 rokov viac, nez pisala (o nieco viac ako ja). Dovtedy nevedela, ako to povedat. Tolko zeny a vek. :D

autor
19. máj 2026
@anonym_830bfb

@anonym_830bfb aspon niekto to pochopil 😀😀

citronove_koliesko
19. máj 2026
@patrike

@citronove_koliesko Ides na to dobre a logicky. Ano, zatial si samostatna, zdravie sluzi. Plne chapem ten model priatelstva s vyhodami a vlastne samostatneho byvania. Vo vyssom veku sa ti to zase otoci, pribudnu choroby, ubudne sexu (alebo ziadny nebude) a ubudne sil a aj ked povedzme 1 - 2 deti mas, tie mozu byt tisice km v zahranici a zrazu nema kto pomoct. Na a z onkologie pojdes taxikom, doma potom budes v depke pozerat na steny prazdneho bytu.

@patrike to je asi povahou a nastavenim, mne samota vyhovuje viac ako niekto pri mne "len aby som sama nebola". Toto mne nevyhovuje.

patrike
19. máj 2026
@citronove_koliesko

@patrike to je asi povahou a nastavenim, mne samota vyhovuje viac ako niekto pri mne "len aby som sama nebola". Toto mne nevyhovuje.

@citronove_koliesko Zivot je svina a dnes mas dlhorocneho partnera, zajtra je tu rakovina alebo dopravna nehoda. Prave po takom dlhom case je este horsie niekoho najst, ako ked si prebera slobodna 40-ka.

anonym_f56b7f
19. máj 2026

Ludia nie su spotrebice, ze si mozes stanovit kriteria a rozhodnut sa ci ho vezmes domov alebo nie. Chladnicke je jedno ci stoji v predajni alebo u teba doma. Presne tak je to aj s muzmi.

Muzi, ktori si vazia samych seba, nie su zufali a nemaju depresie z toho, ze sa im spolocnost snazi do hlavy vsugerovat, ze len vztah je naplnenim zivota je jedno ci zenu budu mat alebo nie.

Ak ju mat nebudu tak pojdu na turu, na bicykel, na motorku, s kamaratmi na pivo alebo zrelaxuju v zahrade ci pri inom hobby.

Tu sa ide stylom "bud bude po mojom alebo nebude vobec". Potom s 40-kou na krku tu s malou dusickou zeny vypisuju ci si este niekoho najdu.

Na tvojom mieste by som bol radsej realista a chystal tie macky. Netvrdim, ze si uz nikoho nenajdes, ale v 40-tke by som tie ruzove okuliare zlozil dolu.

Realita je, ze muzi co maju co ponuknut sa obzeraju po mladych, vitalnych zenach a 40-rocna zena tam patri len malokedy. Teda, ak ma chlap 50-55 tak v tom pripade ano.

princkrason
19. máj 2026
@anonym_3b0c8b

Co sa tyka zoznamky. Raz som zoznamil. Ked sme po 6 mesiacoch spolu sli na dovolenku, bolo treba uviest udaje (letenka), tak priznala, ze ma o 5 rokov viac, nez pisala (o nieco viac ako ja). Dovtedy nevedela, ako to povedat. Tolko zeny a vek. :D

@anonym_3b0c8b ale že si nezistil jej vek po pol roku , to si asi bol zúfalí a spokojní, či?

autor
19. máj 2026

mna normalne uraza ze po mne slintaju stari chlapi na ulici dedovia okolo 50 potom jeden cigan paradny ktory chodi okolo lebo byva vedla atd jasne ze vyberam noa vyberat budem chapem ze tu budu mladsie krajsie ale s mojim sebavedomim to nehne typuju mi bezne o 6 rokov menej mam pracu svoj byt bez hypoteky bez deti pekne sa obliekam som stihla sportujem mam kopec kamaratov znamych ucim sa cudzie jazyky.... nic zle neje na tom ze hladam chlapa k sebe tj chlapa na urovni nie kamarata s vyhodami, ak si tu niekde ozvi sa zn vychodne slovensko 😍

princkrason
19. máj 2026
@anonym_autor

mna normalne uraza ze po mne slintaju stari chlapi na ulici dedovia okolo 50 potom jeden cigan paradny ktory chodi okolo lebo byva vedla atd jasne ze vyberam noa vyberat budem chapem ze tu budu mladsie krajsie ale s mojim sebavedomim to nehne typuju mi bezne o 6 rokov menej mam pracu svoj byt bez hypoteky bez deti pekne sa obliekam som stihla sportujem mam kopec kamaratov znamych ucim sa cudzie jazyky.... nic zle neje na tom ze hladam chlapa k sebe tj chlapa na urovni nie kamarata s vyhodami, ak si tu niekde ozvi sa zn vychodne slovensko 😍

@anonym_autor smola,moja ja už mám na východe kamošku @earlgrey🥰😀

anonym_333e40
19. máj 2026

@anonym_autor Môjho muža som stretavala na vlakovej stanici a vzali sme sa keď som mala 40 a ešte sme stihli aj syna urobiť....ale už mám za sebou jedno manželstvo ale ten skutočný život mi začal až v 40... prisli sme skoro o všetko ale stojí to za to začinali sme od 0....