Vzťah so Španielom. Prekonať strach a ozvať sa?
Ahojte, chcela by som sa opýtať Vás tie ktoré máte manželstva alebo vztahy s cudzincami (konkrétne európanmi- nakoľko iná mentalita). Mala som jeden dosť dlhý, vážny vztah zo slovakom, kopec písani so slovákmi, no vždy to nejako skončilo. Nemôžem povedať, že priťahujem rovnaké povahy, pretože každý z nich bol úplne iný. Ale k veci. Prednedávnom som si začala písať zo Španielom. Bol milý, kamarátsky, hlasný. Aj keď už dnes si nepíšeme, tak mi ten človek prirástol k srdcu. Svojou energiou a mnohým ďalším aspektom. Zároveň bol asi prvý, pri ktorom aj keď sa z toho nestal vztah alebo niečo citovejšie, som nebola smutná, nechodila som ako “bez duše”. Rozmýšlala som ešte, či sa mu mám ozvať, pretože sa bežne u neho stavalo že mi neodpisoval celý deň a napísal až večer a postupne sa z toho stalo nekontaktovanie. Kedže som nechcela tlačiť na kontakt a vypisovať ako prvá, pretože by som mala pocit že som otravná, tak sa to uzavrelo. No na druhej strane, by som bola rada ak by som ho mohla spoznať viac. Nie je to dlhá doba nekontaktovania sa, chodíme na rovnakú školu, len on študuje v anglickom jazyku v rovnakom ročníku.
Asi až teraz som si uvedomila, že ma viac priťahujú takéto južanské typy chlapov (nie nevyhnutne farbou pleti). Ak by bola možnosť, či už jemu alebo ktorému koľvek inému mužovi sa ozvať, mala by som prekonať strach a skúsiť sa prihovoriť prvá?
Kludne sa mozes prihovorit ako prva, najhorsie co sa ti moze stat ze ta odmietne. Ja mam Rakusana ale to neznamena ze sa mi vseobecne pacia Rakusania, len som si ho tu nahodou nasla. Mne sa pacia svetle typy s modrymi ocami a on taky je.
Ja sice svojho Spaniela mam uz 27 rokov, ale ak by som oñho prisla, zas a znova by som chcela len Spaniela. Su to MUZI, ozajstni, galantni, nezakomplexovani....necitia sa menejcenni ked musia zapnut pracku alebo vyglancovat, rovanko nemaju potrebu k.. vit sa, aby si museli nieco dokazovat. Maju velky respekt voci zeninym citom, a mozno prave to je ten tvoj pripad, ze nechce byt otravny a caka aj iniciativu od teba....
Ja sice svojho Spaniela mam uz 27 rokov, ale ak by som oñho prisla, zas a znova by som chcela len Spaniela. Su to MUZI, ozajstni, galantni, nezakomplexovani....necitia sa menejcenni ked musia zapnut pracku alebo vyglancovat, rovanko nemaju potrebu k.. vit sa, aby si museli nieco dokazovat. Maju velky respekt voci zeninym citom, a mozno prave to je ten tvoj pripad, ze nechce byt otravny a caka aj iniciativu od teba....
@tenerifka a zvyk, že chodia po práci sa s kamošmi odreagovat a domov prídu neskoro večer je pravda?
@tenerifka a zvyk, že chodia po práci sa s kamošmi odreagovat a domov prídu neskoro večer je pravda?
@anonym_7627d4 nevedela som ze vsetci sk zadani chlapi idu po robote rovno domov a nevystrcia nufak z baraku. Slovaci na dedine, chodia kazdy den do krcmy a po odchode z krcmy dojdu domov nacengani - to je tiez pravda? 😂😂😅
@anonym_7627d4 moj muz je domased, je velmi rodinne zalozeny. Ak niekam s kamaratmi, tak vymyslia vylet a idu aj s detmi. Ledva ho vyhodim 2krat do roka niekam na veceru s kamartmi, ked ma niektory z nich narodeniny.
A teda vacsina muzov v mojom okoli funguje podobne, alebo chodia po praci na padel, tenis, bike,..
Ale aj to vysedavanie v baroch do noci je casty jav, ale skor by som povedala, ze u tych socialne a inteligentne slabsich..
@anonym_7627d4 neviem, ja takych nepoznam, ale ak chodia muzi, tak urcite aj zeny, tu idu domace prace aj starostlivost o deti fifty fifty, materska je 4 mesiace a rodicovska neexistuje, tak chlapovi vacsinou po praci nastava druha sichta, na splatenie hypoteky musia pracovat obaja
@anonym_7627d4 moj muz je domased, je velmi rodinne zalozeny. Ak niekam s kamaratmi, tak vymyslia vylet a idu aj s detmi. Ledva ho vyhodim 2krat do roka niekam na veceru s kamartmi, ked ma niektory z nich narodeniny.
A teda vacsina muzov v mojom okoli funguje podobne, alebo chodia po praci na padel, tenis, bike,..
Ale aj to vysedavanie v baroch do noci je casty jav, ale skor by som povedala, ze u tych socialne a inteligentne slabsich..
@amelie2017 kto by pri tych cenach platil nocne vylety po praci? 😂
To bolo tak 50 rokov dozadu, ked pracovali vacsinou len muzi a z jedneho platu zvysilo na vsetko.... A to male % z kancelarii potom islo po praci niekam na drink. Neviem si to nijako predstavit v roku 2026
@anonym_7627d4 neviem, ja takych nepoznam, ale ak chodia muzi, tak urcite aj zeny, tu idu domace prace aj starostlivost o deti fifty fifty, materska je 4 mesiace a rodicovska neexistuje, tak chlapovi vacsinou po praci nastava druha sichta, na splatenie hypoteky musia pracovat obaja
@tenerifka odkial je tvoj muz? Ja mam skusenosti, ze aj vramci spanielska su trochu rozdiely(ked sa to tak vezme, aj vramci maleho slovenska su😅)
Ja mam skusenosti so severanmi, ti su viac menej taki ako hovoris, dve kamosky maju manzelov z okolia Leonu, a dalo ny sa povedat, ze su rovnaki, ako opisujes. Avsak kamarati zo Sevilly su trichu divokejsi, trochu viac si “dokazuju” muznost, radi sa bavia.
Co je dolezitejsie, pride mi, ze v spanielsku je viac vyrovnane rozdelenie muza a zeny v doˇacnosti/pri detoch, co je teda mega super
@tenerifka Škatuľkovanie, hádzanie ľudí do jedného vreca je nesprávne. Určite to nie je tak, ako Ty opisuješ, nemôžeš tvrdiť o všetkých španieloch, že sú dobrí muži.
@tenerifka Škatuľkovanie, hádzanie ľudí do jedného vreca je nesprávne. Určite to nie je tak, ako Ty opisuješ, nemôžeš tvrdiť o všetkých španieloch, že sú dobrí muži.
@anonym_0a4dd6 nie, netvrdim v ziadnom pripade, ale su odmalicka vedeni v rodine aj v skole k tomu, aby tymi dobrymi muzmi boli. Musia kmitat ak chcu mat manzelku a deti, a nemaju s tym problem....
@tenerifka odkial je tvoj muz? Ja mam skusenosti, ze aj vramci spanielska su trochu rozdiely(ked sa to tak vezme, aj vramci maleho slovenska su😅)
Ja mam skusenosti so severanmi, ti su viac menej taki ako hovoris, dve kamosky maju manzelov z okolia Leonu, a dalo ny sa povedat, ze su rovnaki, ako opisujes. Avsak kamarati zo Sevilly su trichu divokejsi, trochu viac si “dokazuju” muznost, radi sa bavia.
Co je dolezitejsie, pride mi, ze v spanielsku je viac vyrovnane rozdelenie muza a zeny v doˇacnosti/pri detoch, co je teda mega super
@majlo1234 moj z Andaluzie (Granada), zil dlho sam a musel sa o seba vediet postarat. Celkovo tym, ze sa zenia neskor, ziskavaju velmi cenne zrucnosti vo fungovani v domacnosti
@anonym_autor moja sestra ma manžela zo Španielska a aj tam žiju sú spolu no veru dlho a manželia 8 rokov.Často chodia domov a Luis je velmi priatelaky naozaj s neho ide velka charizma pohoda.Určite by som sa vztahu nebala.Bála by skm sa mať niekoho z oblastí Irak a podobne a veru aj Anglicania su pre mna dost divný ale tak zas nemozeme škatulkovať🙂 rozhodne daj tomu šancu ved detj hned mať nemusite 🙂randičkuj
Tak ale mladi chlapi tak ako aj sk chlapi si vyrazia a idu si sadnut a dat si caña y tapa. A ano, casto v piatok ked mas pekne pokaslany tyzden alebo len tak vyda aj na nejaky office drink v blizkom pube. Dokonca sa spontanne organizuju spolocne vyjazdy - raz za 2-3 mesiace aj vacsie, ze sa stretneme aj v sobotu a ide kto chce a moze. Aj starsi aj mladsi. Zarucene mladeznici chodia vonku castejsie a vydrzia aj do rana. Alw to robia aj chlapi na slovensku. Ale tu je to tak, ze ak muz ide jeden den so svojimi, na dalsi den alebo tyzden ide zena so svojou skupinkou a na dalsi tyzden pojdu von obaja spolu so spolocnymi kamosmi a na ten dalsi pojdu s dalsimi na soolocny vikend aj s detmi. Proste nekonci sa zivot tym, ze ste rodina a mate deti a tym padom chlap nemoze ist von, alebo zena nepojde von lebo muz sa o deti nepostara - to som uz dlho nevidela.
A mali sme kolegov s malymi detmi co ked sme organizovali nejaky spolocny obed alebo veceru tak prve bolo - pockajte musim sa opytat doma, lebo piatky vyzdvihujem deti zo skoly ja a musim sa opytat zeny ci by ich nemohla vyzdvihnut ona aby som ja mohol ist s vami na obed, pripadne dobehnem az okolo 15:30 ked dojde zena z roboty a preberie deti 😅
Mala som ako priateľa portugalca, teraz mám taliana , kamarátka španiela už 20rokov. Áno sú iná mentalita ako Slováci ale zas nie je to extrém. Kľudne mu napíš prvá, zrejme ale on nemá o viac záujem o teba ako o kamarátku resp známu, preto sa ti aj celý deň neozve
A mali sme kolegov s malymi detmi co ked sme organizovali nejaky spolocny obed alebo veceru tak prve bolo - pockajte musim sa opytat doma, lebo piatky vyzdvihujem deti zo skoly ja a musim sa opytat zeny ci by ich nemohla vyzdvihnut ona aby som ja mohol ist s vami na obed, pripadne dobehnem az okolo 15:30 ked dojde zena z roboty a preberie deti 😅
@prasiatko30 ja síce s mojím nemám spoločné dieťa ale tiež sa pýta či môže ísť, tam či onam alebo či treba niečo s mojou dcérou. A robí to aj ten lamaratkin majú spolu dve deti,rozdelené povinnosti a tiež majú jeden víkend v mesiaci spolu ako rodina , jeden víkend aj s bankou, jeden víkend pre seba a jeden ona reso nie celý víkend len nedeľu, keďže ona v sobotu doobeda robi
@anonym_autor Ja som síce Španiela nikdy nemala, ale za to môj vzťah s Talianom -Rimanom - bola divočina…Teraz mám Rakúšana a oproti tomu z Ríma to je “ nuda”;)

@anonym_autor ano netreba sa bat prihovorit prva. celkovo je typickejsie kulturou, ze chlapi (aj zeny) z krajin ako spanielsko, taliansko ale aj argentina,
to beru vsetku velmi veselo a nie hned vazne - radi si srdecne nezavazne pokecaju a neberu to hned ako dozivotne osudove spojenie.