icon

Zoznamovanie sa po štyridsiatke. Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch?

8. okt 2025

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Zoznamovanie sa v určitom veku, povedzme okolo 40r. Ak žena už má určité zázemie, určitú pozíciu a nezarába zle.
Povedzme, že nezarobím 10.000 a svoje financie si musím naozaj odmakať. Ani nebývam v dome s troma kúpelňami a nemám celý vozový park. Ale mám určitý štandard. Svoj.
A s mužmi, čo sú na okolí, čo prejavujú záujem, čo mi prípadne napíšu sa nestretávame. Ja dokážem mužovi pomôcť a aj ho finančne, keď to potrebuje potiahnuť. Ale čo robiť, keď väčšina mužov má príjem možno polovicu z môjho? Keď zaplatia svoje náklady a alimenty, tak im zostane niečo málo...

Úprimne, tí muži, čo sú finančne lepšie ako ja sa pozerajú po iných ženách. Mladších do 30r.

Ako by ste to brali vy dámy, nerobilo by vám to problém pri zoznamovaní sa v 40tke?

Strana
z8
titla
8. okt 2025

Robilo. To, ze mas 40 neznamena, ze sa musis ulakomit na hocikoho, kto prejavi zaujem. V tvojom veku ma vacsina zien na chlapa iste poziadavky a tie sa tykaju aj financii. Radsej sama ako podliezat standardy.
Ked chlap nie je zabezpeceny v 25, ale vidim tam potencial nemam problem, ale 40tnik s minimalnou mzdou - dakujem neprosim.

anonym_1b1a57
8. okt 2025

@anonym_autor ma to podla mna 2 roviny. Jedna je, ze samozrejme nemas dovod sa "zahadzovat" s uplnymi troskami. Na "leveli" s akym budes ok sa musis sama so sebou dohodnut...
Na druhu stranu (vo vseobecnosti) to funguje na principe, kazdy chce to najlepsie. Preto - ako pises - ak niekto ma prachy, tak cieli po mladsich... ak sa mu zadari, nepojde po 40tnicke... Proste je to nieco za nieco...
Videl som super video rozhovor s nejakym takym "couchom" od Stevena Bartletta... riesili tam, ze nejakych 80% zien chce len uplny top / zopar muzov (bohati, pekni, mladi)... Zvysok muzov je nezaujimavych... nevedia zohnat znamost... lebo zeny nechcu zlavit z narokov... A naopak, stale tych zopar uspesnych muzov si nevie vybrat z tych zien, lebo sa boja, ze idu po prachoch a tak... velmi zaujimavy pohlad to bol... ze su vlastne vsetci nestastni / neuspesni nakoniec...

anonym_b5bcd0
8. okt 2025

@anonym_autor mozno si ujasniť, čo od toho vzťahu očakávas. Ak ten muž zarobí na svoje bývanie, stravu, oblečenie, prevádzku auta, na to, aby ta občas pozval na výlet, večeru, na koncert, do kina, či divadla, na dovolenku s tebou, rozumeli by ste si po všetkých stránkach, nevidím problém. Nemusíš si ho sťahovať do bytu, alebo ísť ty do jeho. Alimenty sú jeho problémom a nebude ich platiť večne. A ty môžeš ísť na ďalšiu dovolenku, wellnes aj okrem toho, čo pôjdeš s ním. Ak by on bol s týmto ôk, nevidím problém. Ale ťahať muža po 40 z finančných sraciek, platiť za neho večeru, či dovolenku, tak to ti skutočne nie je treba. Nemusíš sa ulakomit na prvého, ani druhého, či tretieho, čo potrebujú od teba hlavne dotáciu. Hľadaj dákej, dá sa nájsť aj po 40. Nie je ich veľa, ale sú. Som toho dôkazom.

marsmykkok
8. okt 2025
@anonym_1b1a57

@anonym_autor ma to podla mna 2 roviny. Jedna je, ze samozrejme nemas dovod sa "zahadzovat" s uplnymi troskami. Na "leveli" s akym budes ok sa musis sama so sebou dohodnut...
Na druhu stranu (vo vseobecnosti) to funguje na principe, kazdy chce to najlepsie. Preto - ako pises - ak niekto ma prachy, tak cieli po mladsich... ak sa mu zadari, nepojde po 40tnicke... Proste je to nieco za nieco...
Videl som super video rozhovor s nejakym takym "couchom" od Stevena Bartletta... riesili tam, ze nejakych 80% zien chce len uplny top / zopar muzov (bohati, pekni, mladi)... Zvysok muzov je nezaujimavych... nevedia zohnat znamost... lebo zeny nechcu zlavit z narokov... A naopak, stale tych zopar uspesnych muzov si nevie vybrat z tych zien, lebo sa boja, ze idu po prachoch a tak... velmi zaujimavy pohlad to bol... ze su vlastne vsetci nestastni / neuspesni nakoniec...

@anonym_1b1a57 však napíš koľko zarábaš ak si anonym... Ale ak zarábaš napríklad v čistom 3 000eur asi ťažko by si fungovala s chlapom čo zarába v čistom 1200 eur a 500 eur platí alimenty na 2 deti a ostane mu 700 eur, to je proste strašný nepomer 3000 eur a 700 eur. Ale ak napríklad zarábaš 2500 eur a chlap 1500 eur a nemá nejaké záväzky ako úvery, výživné to sa dá ešte.

autor
8. okt 2025
@marsmykkok

@anonym_1b1a57 však napíš koľko zarábaš ak si anonym... Ale ak zarábaš napríklad v čistom 3 000eur asi ťažko by si fungovala s chlapom čo zarába v čistom 1200 eur a 500 eur platí alimenty na 2 deti a ostane mu 700 eur, to je proste strašný nepomer 3000 eur a 700 eur. Ale ak napríklad zarábaš 2500 eur a chlap 1500 eur a nemá nejaké záväzky ako úvery, výživné to sa dá ešte.

@marsmykkok zarobím viac ako 3.000 v čistom. U mňa je to asi nepomer v tom, že nemám žiadne záväzky - ani deti, ani leasingy, hypotéky apd. Na druhej strane konkrétny prípad rozvedeného muža - zarobí v čistom 2.500 eur. Má hypo, lebo po rozvode musel vyplatiť ženu. Okrem toho má dve deti, na ktoré platí výživné a okrem toho náklady na tie deti, lebo sa podieľa na výchove nielen výživným. Jednoducho už sa nachádzame niekde inde a je to cítiť pri dennom fungovaní.

tenerifka
8. okt 2025

@anonym_autor neviem, ale Slovensko je mala krajina, a do buducna to nevyzera ruzovo. Ak by som hladala zivotneho partnera, tak urcite v zahranici, ale ja som dobrodruh, nie kazdy ma taku naturu....

eeffka
8. okt 2025
@anonym_autor

@marsmykkok zarobím viac ako 3.000 v čistom. U mňa je to asi nepomer v tom, že nemám žiadne záväzky - ani deti, ani leasingy, hypotéky apd. Na druhej strane konkrétny prípad rozvedeného muža - zarobí v čistom 2.500 eur. Má hypo, lebo po rozvode musel vyplatiť ženu. Okrem toho má dve deti, na ktoré platí výživné a okrem toho náklady na tie deti, lebo sa podieľa na výchove nielen výživným. Jednoducho už sa nachádzame niekde inde a je to cítiť pri dennom fungovaní.

@anonym_autor a xo od rohto chlapa konkretne ocakavas? Kavu,kino ci 3x do roka ze pojdete na dovolenku?

autor
8. okt 2025
@eeffka

@anonym_autor a xo od rohto chlapa konkretne ocakavas? Kavu,kino ci 3x do roka ze pojdete na dovolenku?

@eeffka nie, normálne spoločné fungovanie, žitie spolu, domácnosť, občas nejaké výlety po Slovensku, predĺžený víkend na Liptove alebo v Tatrách, a raz do roka dovolenka by mohla byť. Skôr mi ide o to, aby bol samostatný, aby mal vlastné bývanie, slušné, nejakú normálnejšiu prácu, voľný čas. Ja som pomerne flexi a to očakávam aj muža, takú nejakú časovú, priestorovú a aj finančnú flexibilitu.

anonym_0a7262
8. okt 2025
@tenerifka

@anonym_autor neviem, ale Slovensko je mala krajina, a do buducna to nevyzera ruzovo. Ak by som hladala zivotneho partnera, tak urcite v zahranici, ale ja som dobrodruh, nie kazdy ma taku naturu....

@tenerifka a nema kazda naturu riskovat rozne handrkovacky v pripade deti a nevydareneho vztahu, vid posledny pripad a to nie je ojedinely, len tento je na ociach:
https://www.topky.sk/cl/100313/9220213/ROZVOD-S...

eeffka
8. okt 2025
@anonym_autor

@eeffka nie, normálne spoločné fungovanie, žitie spolu, domácnosť, občas nejaké výlety po Slovensku, predĺžený víkend na Liptove alebo v Tatrách, a raz do roka dovolenka by mohla byť. Skôr mi ide o to, aby bol samostatný, aby mal vlastné bývanie, slušné, nejakú normálnejšiu prácu, voľný čas. Ja som pomerne flexi a to očakávam aj muža, takú nejakú časovú, priestorovú a aj finančnú flexibilitu.

@anonym_autor no a sme doma, ty hladas "manzela" lenze v 40ke bud maju deti a s tym spojene zavazky financne aj casove a sama mas 40 a deti ziadne a asi ani nexhces alebo su to take vadnejsie kusy. 40tnik akeho chces ak je volny zhana zenu co mu da deti a tie maju tak -10r.

anonym_128ae6
8. okt 2025

A prečo tak veľmi chces chlapa, čo bude finančne rovnako na tom ako ty? Veď keď si už za vodou môžeš ísť po láske, stabilite a teplom domove a to ti môže vytvoriť aj chlap bez neviem akého príjmu.

marsmykkok
8. okt 2025
@eeffka

@anonym_autor no a sme doma, ty hladas "manzela" lenze v 40ke bud maju deti a s tym spojene zavazky financne aj casove a sama mas 40 a deti ziadne a asi ani nexhces alebo su to take vadnejsie kusy. 40tnik akeho chces ak je volny zhana zenu co mu da deti a tie maju tak -10r.

@eeffka Nechce autorka prezradiť príjem, ale vraj viac ako 3000 eur. No je to presne ako píšeš, muži okolo 40 čo nemajú záväzky a majú prachy sú nevyzreté večné deti a takí si radšej ulovia seberovné decko a nie vyzretú 40tničku a aj medzi mladými dievčatami je kvôli prachom o nich záujem. A zase čo zarábajú ako autorka napríklad 5000 eur a viac a majú deti tak takých sa ich manželky držia ako kliešť kvôli životnej úrovni a tomu že nemusia pracovať pri nich a sú s nimi aj keby ich každý týždeň podvádzali s inou. Teda čo sa týka Slovákov okolo 40 asi ťažko si nájde takého čo by dosť zarábal, chcel rovesníčku a zároveň nemal záväzky. Jediné teda ak by lovila v krajinách viac na západ kde sú tie zárobky vyššie. Ale tam je otázne či by autorka vedela sa presťahovať kedže napríklad niekto z Nemecka by sem asi bývať neprišiel na Slovensko k nej...

tenerifka
8. okt 2025
@anonym_0a7262

@tenerifka a nema kazda naturu riskovat rozne handrkovacky v pripade deti a nevydareneho vztahu, vid posledny pripad a to nie je ojedinely, len tento je na ociach:
https://www.topky.sk/cl/100313/9220213/ROZVOD-S...

@anonym_0a7262 no bobuzial, pise sa tam, ze dievca nema peniaze ani pracu.... A na Slovensku ju bude mat? Ked idem zit do zahranicia a mam gule na to, ze sa tam vydam a porodim dieta, tak sa najprv zabezpecim pre pripad, ze by sa manzelstvo rozpadlo.... A nemusim utekat na Slovensko, kedze sa uzivim aj v tom zahranici. Len to by zeny museli pouzivat aj mozog, nielen rozkrok...

autor
8. okt 2025
@eeffka

@eeffka nehladam manzela, toto mam uz v sebe vyriesene, hladam partnera na zivot. Pozeram sa po starsich muzoch okolo 50, kde je predpoklad, ze tie deti nie su male. Deti mi nevadia, mam ich rada, ale je fajn, ak su uz v puberte a viac.

niki35
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor
@anonym_autor tvoje požiadavky sú trošku také ako keď ideš hľadať ihlu v kope sena. Chápem že by si chcela asi platovo seberovneho ale keď k tomu pridáme aj tvoje ďalšie požiadavky tak je väčšia pravdepodobnosť že takého nenájdeš alebo veľmi ťažko. Tu treba zohľadniť aj ten vek a muži v tomto veku už majú aj deti čiže peniaze odchádzajú aj tam a kto vie kde ešte keď majú za sebou nejaké nevydarené manželstvo.. možno by si musela trošku znížiť nároky ale to asi neurobíš. Ešte by si mohla skúsiť niekoho staršieho čo má už odrastené deti ale to už je tiež diskutabilné lebo ešte aj dnes je dosť 50tnikov čo majú mladšie deti. Držím ti palce ale bude veľmi ťažké nájsť takého čo bude bez záväzkov a spĺňať tvoje nároky.

autor
8. okt 2025
@niki35

@anonym_autor
@anonym_autor tvoje požiadavky sú trošku také ako keď ideš hľadať ihlu v kope sena. Chápem že by si chcela asi platovo seberovneho ale keď k tomu pridáme aj tvoje ďalšie požiadavky tak je väčšia pravdepodobnosť že takého nenájdeš alebo veľmi ťažko. Tu treba zohľadniť aj ten vek a muži v tomto veku už majú aj deti čiže peniaze odchádzajú aj tam a kto vie kde ešte keď majú za sebou nejaké nevydarené manželstvo.. možno by si musela trošku znížiť nároky ale to asi neurobíš. Ešte by si mohla skúsiť niekoho staršieho čo má už odrastené deti ale to už je tiež diskutabilné lebo ešte aj dnes je dosť 50tnikov čo majú mladšie deti. Držím ti palce ale bude veľmi ťažké nájsť takého čo bude bez záväzkov a spĺňať tvoje nároky.

@niki35 to píšem, som skôr za mužov medi 48-55r.

alenka58
8. okt 2025
@tenerifka

@tenerifka povedzme si že si mala šťastie a isto si nehľadala v 40, ja mám v rodine 4 manželstvá inostrancov, španiel, belgičan, egypťan a keňa, tie dve posledné fungujú tie prvé už nie, všetci žijú v krajine manžela iba švagriná z Kene je v Londýne s bratrancom

telefon00
8. okt 2025

A kde sa podela láska??? Tu už je dosť cítiť €€€€. Dámy vypravate o štandarde, finančnóm. Chlap čo má hlboko do vrecka možno poskytne viac lásky a toho po čom bažíte...pozornosť, pochopenie, pokoj, podporu. Kam ste to došli, že tu bažíte len po peniazoch.
To sa už vytratilo to, že keďnsa s niekym stretnete, aj sympatického, tak musí prejsť finančnou previerkou???
Ale pozor, zase nie chlapa čo má dlžoby a je podvodník , aby ste ma zase za slovíčko nebrali...

anonym_c9ee22
8. okt 2025

@anonym_autor ako bolo písané chlap s príjmom nad 3000€ a zároveň emocionálne vyrovnaný, čo hľadá vekovo rovnakú partnerku, tak to je utopia. Buď tu máš chlapov s alimentami a hypotékami a platom 2000 a menej, alebo bohatých chlapov, ale tí nemajú záujem o 40, 35 ročne ženy. Tak jedine zahraničie

anonym_2550c8
8. okt 2025
@anonym_autor

@niki35 to píšem, som skôr za mužov medi 48-55r.

@anonym_autor pre mn starsi muz 48-55,hladaj mladsieho i ked nie tkeho financne zabezpecwneho ako ty,inak budes sama.55to uzdi dochodku vhodny adept.

dvoncb
8. okt 2025

Ach to peniaze sú najdôležitejšie? Daj sem foto a poviem Ti na akého máš

anonym_128ae6
8. okt 2025

A doteraz si mala aké vzťahy keď si stále single?

vladuska20
8. okt 2025

Ja ked citam tu niektore temy,som rada,ze som si vybrala toho spravneho muza 1dneho na cely zivot.V 40tke hladat slobodneho muza,no asi jedine workoholika ale ten cas mat tiez nebude,alebo teda rozvedenych.Drzim palce,uz moc ozaj neni na vyber.

autor
8. okt 2025
@anonym_128ae6

A doteraz si mala aké vzťahy keď si stále single?

@anonym_128ae6 mala som dva dlhodobé vzťahy, v jednom prípade partner tragicky zomrel.

anonym_7bdf68
8. okt 2025

Môj zarába okolo 1700, ja minimálku.Máme pekný byt, pekné auto, hypo áno,ale nie pálku. Chodíme sem tam na predĺžené víkedy,raz do roka dovolenka pri mori.No a nemám pocit, že by nám čokoĺvek chýbalo. Nikdy by som si nevyberala chlapa podĺa prachov.Úplne som spokojná, keď nepije,negemblí a nemá dlhy.

autor
8. okt 2025
@anonym_7bdf68

Môj zarába okolo 1700, ja minimálku.Máme pekný byt, pekné auto, hypo áno,ale nie pálku. Chodíme sem tam na predĺžené víkedy,raz do roka dovolenka pri mori.No a nemám pocit, že by nám čokoĺvek chýbalo. Nikdy by som si nevyberala chlapa podĺa prachov.Úplne som spokojná, keď nepije,negemblí a nemá dlhy.

@anonym_7bdf68 je iné keď chlap zarobí viac ako žena. Ale ak zarobí menej, dramaticky menej, pre mňa je to trochu zvláštne. A skúsila som niečo takéto, hovorím nemám problém pomôcť a potiahnuť, ale dlhodobo by som to nechcela.

anonym_3acf42
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_128ae6 mala som dva dlhodobé vzťahy, v jednom prípade partner tragicky zomrel.

V 40-50 tke najst partnera je pekna predstava ktora bude tazko dosiahnuteľna.Ale to už asi sama vies, mas co to za sebou.40-50 úspešní, dobre vyzerajuci muzi sa po tebe ani nepozru, tam sa aj mlade baby o nich pobijú.Stari mladenci je kapitola sama o sebe, kazdy z nich ma nejakú vadu, preto ostali na ocot.No a ostali priemernú muzi s x-detmi, niektori aj s viacerými zenami, alimenty, starosti atd Moc nieje z čoho vyberať.A 55 rocneho na tvojom mieste by som uz nechcela, to je o cca 15 rokov starší od teba,V tom veku to uz je moc, andropauza, chlapi sa rýchlo menia na dedov a budes robit opatrovateľku.Mozno sa ti ale zadari, drzim palce

lenka.25
8. okt 2025

Dobrevyzerajuci a dobre zarábajúcu štyridsiatnik si nebude hľadať styridsiatnicku . Tak ako ty máš nejaké nároky , tak aj chlap .

astrobot
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7bdf68 je iné keď chlap zarobí viac ako žena. Ale ak zarobí menej, dramaticky menej, pre mňa je to trochu zvláštne. A skúsila som niečo takéto, hovorím nemám problém pomôcť a potiahnuť, ale dlhodobo by som to nechcela.

@anonym_autor keď muž zarobí viac ako žena,je to v poriadku,vtedy to nevadí🙂ak zarobí žena viac ako muž ,to už v poriadku není...chorá doba toto,celé zle.Keby teraz nájdeš partnera,ktorý zarobí podobne ako ty,máte vzťah,po čase sa situácia zmení,stratí pracu,ochorie,príde k zmene a zarobí menej,tak ho pošleš k vode??Ísť do vzťahu, keď už vopred kalkulujes,tak ostan radšej sama.

autor
8. okt 2025
@lenka.25

Dobrevyzerajuci a dobre zarábajúcu štyridsiatnik si nebude hľadať styridsiatnicku . Tak ako ty máš nejaké nároky , tak aj chlap .

@lenka.25 preto hovorim, že hladam muza medzi 48-55r.

Strana
z8