icon

Zoznamovanie sa po štyridsiatke. Ako zvládnuť rozdiely v príjmoch?

8. okt 2025

Ahojte, potrebujem názor nezainteresovaných ľudí. Zoznamovanie sa v určitom veku, povedzme okolo 40r. Ak žena už má určité zázemie, určitú pozíciu a nezarába zle.
Povedzme, že nezarobím 10.000 a svoje financie si musím naozaj odmakať. Ani nebývam v dome s troma kúpelňami a nemám celý vozový park. Ale mám určitý štandard. Svoj.
A s mužmi, čo sú na okolí, čo prejavujú záujem, čo mi prípadne napíšu sa nestretávame. Ja dokážem mužovi pomôcť a aj ho finančne, keď to potrebuje potiahnuť. Ale čo robiť, keď väčšina mužov má príjem možno polovicu z môjho? Keď zaplatia svoje náklady a alimenty, tak im zostane niečo málo...

Úprimne, tí muži, čo sú finančne lepšie ako ja sa pozerajú po iných ženách. Mladších do 30r.

Ako by ste to brali vy dámy, nerobilo by vám to problém pri zoznamovaní sa v 40tke?

autor
8. okt 2025
@astrobot

@anonym_autor keď muž zarobí viac ako žena,je to v poriadku,vtedy to nevadí🙂ak zarobí žena viac ako muž ,to už v poriadku není...chorá doba toto,celé zle.Keby teraz nájdeš partnera,ktorý zarobí podobne ako ty,máte vzťah,po čase sa situácia zmení,stratí pracu,ochorie,príde k zmene a zarobí menej,tak ho pošleš k vode??Ísť do vzťahu, keď už vopred kalkulujes,tak ostan radšej sama.

@astrobot nie, to je ina situacia. Budem pri nom stat. Nehovorim, ze ma zarobit viac, ale porovnatelne.

anonym_7bdf68
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7bdf68 je iné keď chlap zarobí viac ako žena. Ale ak zarobí menej, dramaticky menej, pre mňa je to trochu zvláštne. A skúsila som niečo takéto, hovorím nemám problém pomôcť a potiahnuť, ale dlhodobo by som to nechcela.

@anonym_autor Ja si ťa pamätám,písala si už o svojej situácii ak sa nemýlim. Buď sa stane zázrak a nájdeš čo hĺadáš,alebo je načase uvedomiť si,že bez kompromisov to nebude.Buď dáš šancu chlapovi,čo zarába menej- tam nie je dôvod ho potiahnuť.Určite vieš peknú časť príjmu odložiť- pre istotu a napr.na hospodárenie si necháš toĺko,čo zarobí partner a budete si rovní.Alebo si nájdeš starouša,alebo problémistu po rozvode,s deťmi-to je najpravdepodobnejšie. Prípadne občasní kamaráti s výhodami. Tak to proste je,ak sa nestane ten zázrak.

autor
8. okt 2025
@anonym_7bdf68

@anonym_autor Ja si ťa pamätám,písala si už o svojej situácii ak sa nemýlim. Buď sa stane zázrak a nájdeš čo hĺadáš,alebo je načase uvedomiť si,že bez kompromisov to nebude.Buď dáš šancu chlapovi,čo zarába menej- tam nie je dôvod ho potiahnuť.Určite vieš peknú časť príjmu odložiť- pre istotu a napr.na hospodárenie si necháš toĺko,čo zarobí partner a budete si rovní.Alebo si nájdeš starouša,alebo problémistu po rozvode,s deťmi-to je najpravdepodobnejšie. Prípadne občasní kamaráti s výhodami. Tak to proste je,ak sa nestane ten zázrak.

@anonym_7bdf68 čiže slušne zarábajúca, relatívne dobre vyzerajúca 40tnička nemá šancu stretnúť muža okolo 50tky v podobnom nastavení?

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@vladuska20

Ja ked citam tu niektore temy,som rada,ze som si vybrala toho spravneho muza 1dneho na cely zivot.V 40tke hladat slobodneho muza,no asi jedine workoholika ale ten cas mat tiez nebude,alebo teda rozvedenych.Drzim palce,uz moc ozaj neni na vyber.

@vladuska20 ved nehľadá slobodného, nemá problém s rozvedenym, ani s deťmi, len by uvítala, keby boli vacsie
A prepáč, ale život často prinesie to, čo by sme nečakali ani vo sne. Keď som mala 35, tak som ani náhodou nečakala, že po 40. budem rozvedená.

anonym_7bdf68
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_7bdf68 čiže slušne zarábajúca, relatívne dobre vyzerajúca 40tnička nemá šancu stretnúť muža okolo 50tky v podobnom nastavení?

@anonym_autor Ale čoby nie, si šikovná, zabezpečená , dobrá partia, len či je tých úspešných a slobodných 50- nikov dosť.To je vlastne ten kritický vek, kedy si buď kúpia motorku,alebo nájdu milenku a pod.-vraj kríza stredného veku.

autor
8. okt 2025
@anonym_b5bcd0

@vladuska20 ved nehľadá slobodného, nemá problém s rozvedenym, ani s deťmi, len by uvítala, keby boli vacsie
A prepáč, ale život často prinesie to, čo by sme nečakali ani vo sne. Keď som mala 35, tak som ani náhodou nečakala, že po 40. budem rozvedená.

@anonym_b5bcd0 presne tak. Rozvedený, vdovec, kľudne do 55r, deti sú ok, aj vítané, ale trošku väčšie. S ex manželkou počítam.

petronelag
8. okt 2025

Najväčší problém vzťahu ženy 40+ a muža 50+ by mohlo byť, že ak nebudú mať spoločné dieťa, nič ich nebude silnejšie spájať. Mohla by ich spájať aj podobná práca alebo záujmy, záujem si pomáhať, doplňať sa. Možno by to bolo len priateľstvo. Ale nedá sa vedieť koho stretne, niekedy to vyjde a niekedy by to mohlo byť z jednej strany využívanie, aj keď peniaze nie sú najdôležitejšie, ale zase sa nemôže nechať využívať.
Záleží najviac na tom ako si sadnú, to sa dá už vycítiť aj z prvých stretnutí.
Záleží aj na tom, či je ten muž šikovný napr. že by niečo pomáhal, vedel opraviť, vylepšiť, aby bol užitočný. Nie je to ľahké v tom veku hľadať muža, ale treba skúšať.

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b5bcd0 presne tak. Rozvedený, vdovec, kľudne do 55r, deti sú ok, aj vítané, ale trošku väčšie. S ex manželkou počítam.

@anonym_autor nad 50 sa mi zdá už veľký vekovy rozdiel. A ja pri príjme 2500 nevidím problém, aj keď ma hypo a plati výživné, ved mu ešte stále zostane dost

autor
8. okt 2025
@petronelag

Najväčší problém vzťahu ženy 40+ a muža 50+ by mohlo byť, že ak nebudú mať spoločné dieťa, nič ich nebude silnejšie spájať. Mohla by ich spájať aj podobná práca alebo záujmy, záujem si pomáhať, doplňať sa. Možno by to bolo len priateľstvo. Ale nedá sa vedieť koho stretne, niekedy to vyjde a niekedy by to mohlo byť z jednej strany využívanie, aj keď peniaze nie sú najdôležitejšie, ale zase sa nemôže nechať využívať.
Záleží najviac na tom ako si sadnú, to sa dá už vycítiť aj z prvých stretnutí.
Záleží aj na tom, či je ten muž šikovný napr. že by niečo pomáhal, vedel opraviť, vylepšiť, aby bol užitočný. Nie je to ľahké v tom veku hľadať muža, ale treba skúšať.

@petronelag môj partner bol výrazne starší a fungovalo to, čiže práve muži okolo 50 -55r mi imponujú najviac.

petronelag
8. okt 2025
@anonym_autor

@petronelag môj partner bol výrazne starší a fungovalo to, čiže práve muži okolo 50 -55r mi imponujú najviac.

@anonym_autor Tí muži sú v súčasnej dobe celkom prijateľní, lenže staršieho ako 50 rokov by som nedoporučovala, lebo roky idú rýchlo a ten vekový rozdiel sa skoro prejaví, keď budete mať napr. vy 50 a on 65, nehovoriac vy 60 a on 75.

anonym_3acf42
8. okt 2025

@anonym_b5bcd0 Presne aj mne sa zdá velky vekovy rozdiel, nad 50 len nevieme kolko ma autorka, pise okolo 40, to môže byt i 48
Autorka mas bližšie k 50-tke?

autor
8. okt 2025
@anonym_3acf42

@anonym_b5bcd0 Presne aj mne sa zdá velky vekovy rozdiel, nad 50 len nevieme kolko ma autorka, pise okolo 40, to môže byt i 48
Autorka mas bližšie k 50-tke?

@anonym_3acf42 nemám bližšie k 50.

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak každá ten vekový rozdiel vníma jnac, pre mňa je už 7 rokov maximum. A je aj značný rozdiel medzi mužmi toho istého veku. Ja som poznala muža staršieho odo mňa len o dva roky, ale fyzicky vyzeral o desať a zmyslanim, životným štýlom aj o viac. Takže to je rozne

anonym_b66b1a
8. okt 2025

@anonym_autor táto diskusia ilustruje, ako nám nadpriemerné príjmy, blahobyt krivia charakter, posúvajú hodnotový rebríček od podstatných vecí smerom ku konzumu, márnivosti. Zaujímavé je aj to, že pri nadpriemerne zarábajúcom mužovi sa menej, alebo oveľa menej zarábajúca žena už tak nehodnotí, že ide o využívanie.

alickapusinka
8. okt 2025

50 roční sa určite úlakomi bohatý s domom, prachami autami na 40 ročnu taký si nájde mladu babu študentku a nie 40 ročnu ženu.

anonym_3acf42
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak potom nad 50 je uz vela.Po 50 tke vacsina chlapov rychlo zostarne, andropauza, tam dole začínajú mat problemy, stavaju sa ufrflaní domasedi, bez konickov a len prežívajú.A ti aktívni 50+ plný zivota a fešáci nebudu mat o 40-45 ročnú zaujem.Treba byt realista.Osobne by som hľadala do 50-ky.Ale ty tu uz pravidelne pises diskusie, nie raz som to tu uz citala, zrejme budes ešte aj o 10 rokov tu zakladat diskusie ako si nevies nikoho najst.Zrejme budes musieť zľaviť s nárokov alebo ostat sama

lauriik
8. okt 2025

Ja si teda nemyslim, ze by dobre vyzerajuca 40 rocna zena mala mat problem najist si 50 rocneho chlapa s odrastenymi detmi a dobrym platom. Su chlapi , co hladaju mlade partnerky ale urcite su aj chlapi co uz mladu partnerku nechcu (lebo po nich bude chcet dieta). Ja by som to nevidela tak tragicky. A kde tych chlapov hladas?

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@alickapusinka

50 roční sa určite úlakomi bohatý s domom, prachami autami na 40 ročnu taký si nájde mladu babu študentku a nie 40 ročnu ženu.

@alickapusinka jasne a tej veľmi rýchlo zlyhá antikoncepcia a zabezpečí sa vysokým výživným

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@lauriik

Ja si teda nemyslim, ze by dobre vyzerajuca 40 rocna zena mala mat problem najist si 50 rocneho chlapa s odrastenymi detmi a dobrym platom. Su chlapi , co hladaju mlade partnerky ale urcite su aj chlapi co uz mladu partnerku nechcu (lebo po nich bude chcet dieta). Ja by som to nevidela tak tragicky. A kde tych chlapov hladas?

@lauriik presne toto bol dôvod, prečo si môj muž nehľadal mladé žaby. Deti miluje, ale ďalšie svoje už nechcel, jeho boli už odrastene, nehodlal v 50 písať s dieťaťom úlohy a v 60.riesit strednú školu.

alickapusinka
8. okt 2025
@anonym_b5bcd0

@alickapusinka jasne a tej veľmi rýchlo zlyhá antikoncepcia a zabezpečí sa vysokým výživným

@anonym_b5bcd0 no ved máš pravdu a nie je to tak su aj zlatokopky čo ich opeľuju starši chlapi.

amdornik
Odpoveď bola odstránená
anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@anonym_3acf42

@anonym_autor Tak potom nad 50 je uz vela.Po 50 tke vacsina chlapov rychlo zostarne, andropauza, tam dole začínajú mat problemy, stavaju sa ufrflaní domasedi, bez konickov a len prežívajú.A ti aktívni 50+ plný zivota a fešáci nebudu mat o 40-45 ročnú zaujem.Treba byt realista.Osobne by som hľadala do 50-ky.Ale ty tu uz pravidelne pises diskusie, nie raz som to tu uz citala, zrejme budes ešte aj o 10 rokov tu zakladat diskusie ako si nevies nikoho najst.Zrejme budes musieť zľaviť s nárokov alebo ostat sama

@anonym_3acf42 nie je to tak u všetkých muzov

anonym_3acf42
8. okt 2025
@anonym_b5bcd0

@anonym_3acf42 nie je to tak u všetkých muzov

@anonym_b5bcd0 Čítaj s porozumením -VACSINA nie su VSETCI
A ta mensina, ti co sa o seba starajú, su úspešní, zabezpečení maju tiež vyššie naroky a nepotrebuju 40nicku.Aj ked nie mladú tak hľadajú max.32-35 ročnú
Mám v okoli aj v praci dost muzov v tom veku, takze viem ako zmyslaju

abbey1
8. okt 2025

Prosím vás, ako vy ihneď viete koľko kto zarába? To padne otázka na prvom, druhom, treťom rande? Ak je mi s tým človekom fajn, tak sa s ním rozídsn, lebo po mesiaci zistím jeho plat?
Úprimne ja vôbec netuším, koľko zarábajú najbližší členovia rodiny či najbližšie kamarátky

sevrin
8. okt 2025

@anonym_autor úplne ťa chápem a keď sa budeš na to pozerať tak ako sa pozeráš, tak si bez šance niekoho spoznať. Poviem to inak a možno trochu drsne: chlap ktorý by mal spĺňať tvoje kritériá, záujem o teba mať nebude. Lebo chlap spĺňajúci tvoje kritériá môže mať lusknutím prsta 30tničku s pevnými prsiami a blond vlasmi až po riť.

anonym_1b1a57
8. okt 2025
@anonym_autor

@astrobot nie, to je ina situacia. Budem pri nom stat. Nehovorim, ze ma zarobit viac, ale porovnatelne.

@anonym_autor zase ja som.cakal, ze napises, ze ta balili chlapi s minimalkou... akoze 2500 mi pride porovnatelny prijem... z nadpriemernej kategorie... zase tolko by som nepreberal asi...

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@anonym_3acf42

@anonym_b5bcd0 Čítaj s porozumením -VACSINA nie su VSETCI
A ta mensina, ti co sa o seba starajú, su úspešní, zabezpečení maju tiež vyššie naroky a nepotrebuju 40nicku.Aj ked nie mladú tak hľadajú max.32-35 ročnú
Mám v okoli aj v praci dost muzov v tom veku, takze viem ako zmyslaju

@anonym_3acf42 som v partii asi 30 ľudí, 4 zeny, zbytok muži, venujeme sa športu, uristike, vekové rozpätie 40- 68 rokov, rôznych profesii, väčšina s VS, ich zmýšľanie tiež dôverne poznám. Niektorí ženatí, niektorí rozvedeni, s partnerkou, aj bez. Poznáme sa dlhé roky, takže viem aj v akých vodách lovili po rozvode

eeffka
8. okt 2025
@sevrin

@anonym_autor úplne ťa chápem a keď sa budeš na to pozerať tak ako sa pozeráš, tak si bez šance niekoho spoznať. Poviem to inak a možno trochu drsne: chlap ktorý by mal spĺňať tvoje kritériá, záujem o teba mať nebude. Lebo chlap spĺňajúci tvoje kritériá môže mať lusknutím prsta 30tničku s pevnými prsiami a blond vlasmi až po riť.

@sevrin mozno mam pre nu fesaka 😁 ina diskusia 3ti stupen Vš 😁

anonym_b5bcd0
8. okt 2025
@sevrin

@sevrin na čo by bol tridsiatnicke s pevnými prsami a blond vlasmi po rit muž 50-55 ročný?

autor
8. okt 2025
@sevrin

@sevrin btw, toto presne mám, čiže tu by nebol problém 🙂 A to nemám silikóny bratu.