Ako riešiť zubné problémy bez financií?
ahojte
potrebovala by som poradiť
mám strašne vela zubnych kazov (7zubov) a 2-3 na vytrhnutie
bohužial nemám financie na ani jeden
bolesť je horšia a horšia
rodičov bohužial nemám ani nejakych znamych
a som studentka , bez prace , kedze mam socialne stipendium (240€) a nemohla by som pracovat ..
je tu nejaka moznost pozicky bez rucitela ?
dakujem
@anonym_84b4d9 ano , nevedela som o nej . az dokym som nebola na skole , vtedy som poprvi krat na dentalnej , a okrem toho v prvom rocniku sa riesi anatomia , nie taketo veci
mam vystudovane gymnazium parovske v nitre
a ano , taky je zakon , pokial rodic pracuje
pokial nie a neplati vyzivne , riesi sa to exekutorom , a vezenim ,
ale mozete si kludne vyhladat info o tom , ze je vela vela rodicov ktore neplatia vyzivne , pretoze nemaju na to peniaze alebo jednoducho nechcu
co sa tyka toho sudcu , kedze som mala predstavku od skoly , povinost platit vyzivne skoncila ked som dokoncila strednu skolu ,
znovunadobudanie sa riesi potom podanim ziadosti ktora musi byt schvalena a znovu prepocitana vyska vyzivneho , a teda pokial rodic ma minimalnu mdzu , pocita sa to uplne inak , a to su procesy na mesiace
to za tu dobu tie peniazky aj nasetrim
ja som sa pytala na urgent
nie , povedala som ze od 16 pracujem
ako brigadne , ale to sa pocita ako tpp , a kedze ja som mala vacsinou len brigadnicku zmluvu aby som sa zvladla pripravit na prijmacky neuznali mi ziadost
a veru nenajde , skuste si sami poslat ziadost uz len do lidla alebo tesca , pytaju si vyucny list alebo prax alebo nejake skusenosti , z uradu prace mi takysto posielali ziadosti este pred skolou , ale marne kedze nikde ma nevzali , mozte si vyskusat len tak zo srandy poslat na najviac jednoduche brigady a uvidite ze ani jedna vam neodpovie
kazdopadne ja sa tu nepotebujem obhajovat niekomu kto sa chce len sam vytahovat a povysovat
dakujem vsetkym ktory mi poradili
velmi si to vazim
u nas v ba tiez ponukaju moznost kde studenti robia zubky a za lacne peniazky
vyskusam to
dakujem
@rad_vin254 ahoj, na tvojom mieste posielam zivotopis uplne vsade, kludne aj 20-30 zivotopisov denne a nieco sa uz najde.
Co sa skoly tyka, prerusila by som na rok studium, ak by som bola v takej situacii a sla pracovat na trvaly pracovny pomer. Zuby sa ti mozu zhorsit tak, ze z toho mozes mat vazne zdravotne komplikacie. Takze zdravie je prednejsie.
Ak by bol problem byvanie, hladaj si prace aj s ubytovanim. Akurat si nebudes moct velmi vyberat, no na tvojom mieste idem robit aj za pas, aspon kym si nenasetrim na opravu zubov.
Pocas vikendov a po praci sa mozes ucit ucivo daneho rocnika, aspon budes mat lahsie skusky, ked sa vratis do skoly. Drzim ti palce.
@rad_vin254 ahoj, na tvojom mieste posielam zivotopis uplne vsade, kludne aj 20-30 zivotopisov denne a nieco sa uz najde.
Co sa skoly tyka, prerusila by som na rok studium, ak by som bola v takej situacii a sla pracovat na trvaly pracovny pomer. Zuby sa ti mozu zhorsit tak, ze z toho mozes mat vazne zdravotne komplikacie. Takze zdravie je prednejsie.
Ak by bol problem byvanie, hladaj si prace aj s ubytovanim. Akurat si nebudes moct velmi vyberat, no na tvojom mieste idem robit aj za pas, aspon kym si nenasetrim na opravu zubov.
Pocas vikendov a po praci sa mozes ucit ucivo daneho rocnika, aspon budes mat lahsie skusky, ked sa vratis do skoly. Drzim ti palce.
@anonym_39694b posielala som aj viac , bola som aj na pohovorov ale dalej som sa nikdy nedostala , bohuzial taka je realita , co sa tyka skoly , mala som 2 roky pauzu , a nechcem predlzit a potom posledny rok doplacat .. chcem sa uz vtedy usadit a mat rodinu nie riesit 5 rokov skoly
ale dakujem , velmi si vazim pomoc
@anonym_39694b posielala som aj viac , bola som aj na pohovorov ale dalej som sa nikdy nedostala , bohuzial taka je realita , co sa tyka skoly , mala som 2 roky pauzu , a nechcem predlzit a potom posledny rok doplacat .. chcem sa uz vtedy usadit a mat rodinu nie riesit 5 rokov skoly
ale dakujem , velmi si vazim pomoc
@rad_vin254 pri manualnych pracach vo vyrobe vezmu naozaj kazdeho, staci, ze mas viac ako 18 a cisty register trestov. Treba skusat. Mozes si rovno aj nasetrit na ten rok navyse. Nemas inak velmi na vyber, jedine trpiet a dufat, ze nedostanes nejaku otravu krvi alebo nieco z toho zuba. Ak sa ti to aj teraz zda byt znesitelne, o par mesiacov uz nemusi a potom aj vybavovat prerusenie nemusi byt mozne. Teraz su este prazdniny, este by si to mohla poriesit.
@rad_vin254 začnem asi najprv výživným, máš uvedeného otca v rodnom liste? Ak áno smer žiadosť o výživné a tak isto aj od matky. Ak by neplatili dostaneš náhradné výživné. Mne takto rodičia platili už počas strednej školy, dva roky na nadstavbe mi museli prispievať na štúdium.
A idem teraz k práci, ak študuješ na lekárskej fakulte, ak mám dobrú informáciu mohla si nastúpiť do nemocnice počas prázdnin. Keď už nemocnica nie, práce je v BA dosť a aj keby len do závodu niekde, či upratovanie, pomoc pri deťoch....

@anonym_84b4d9 ano , nevedela som o nej . az dokym som nebola na skole , vtedy som poprvi krat na dentalnej , a okrem toho v prvom rocniku sa riesi anatomia , nie taketo veci
mam vystudovane gymnazium parovske v nitre
a ano , taky je zakon , pokial rodic pracuje
pokial nie a neplati vyzivne , riesi sa to exekutorom , a vezenim ,
ale mozete si kludne vyhladat info o tom , ze je vela vela rodicov ktore neplatia vyzivne , pretoze nemaju na to peniaze alebo jednoducho nechcu
co sa tyka toho sudcu , kedze som mala predstavku od skoly , povinost platit vyzivne skoncila ked som dokoncila strednu skolu ,
znovunadobudanie sa riesi potom podanim ziadosti ktora musi byt schvalena a znovu prepocitana vyska vyzivneho , a teda pokial rodic ma minimalnu mdzu , pocita sa to uplne inak , a to su procesy na mesiace
to za tu dobu tie peniazky aj nasetrim
ja som sa pytala na urgent
nie , povedala som ze od 16 pracujem
ako brigadne , ale to sa pocita ako tpp , a kedze ja som mala vacsinou len brigadnicku zmluvu aby som sa zvladla pripravit na prijmacky neuznali mi ziadost
a veru nenajde , skuste si sami poslat ziadost uz len do lidla alebo tesca , pytaju si vyucny list alebo prax alebo nejake skusenosti , z uradu prace mi takysto posielali ziadosti este pred skolou , ale marne kedze nikde ma nevzali , mozte si vyskusat len tak zo srandy poslat na najviac jednoduche brigady a uvidite ze ani jedna vam neodpovie
kazdopadne ja sa tu nepotebujem obhajovat niekomu kto sa chce len sam vytahovat a povysovat
dakujem vsetkym ktory mi poradili
velmi si to vazim
u nas v ba tiez ponukaju moznost kde studenti robia zubky a za lacne peniazky
vyskusam to
dakujem
@rad_vin254 pozri minimálne výživne je 40 e a rodinné prídavky sú 60 e. To máš 100 e na vyše na mesiac. S potvrdením o štúdium chod na UPSVaR https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti/vzory-z...