icon

Ako riešiť zubné problémy bez financií?

rad_vin254
19. aug 2026

ahojte
potrebovala by som poradiť
mám strašne vela zubnych kazov (7zubov) a 2-3 na vytrhnutie
bohužial nemám financie na ani jeden
bolesť je horšia a horšia
rodičov bohužial nemám ani nejakych znamych
a som studentka , bez prace , kedze mam socialne stipendium (240€) a nemohla by som pracovat ..
je tu nejaka moznost pozicky bez rucitela ?
dakujem

Strana
z2
anonym_6eb4d8
19. aug 2026

Môžeš sa na to popýtať...Študenti zubného lekárstva (napr. v Bratislave, Košiciach či Martine) ošetrujú pacientov pod dohľadom profesorov. Toto ošetrenie býva pre ľudí v núdzi alebo študentov zadarmo alebo za zlomok bežnej ceny (platí sa len za materiál). Pôžičku ti nikto nedá. Podľa slovenskej legislatívy o zodpovednom úverovaní žiadna banka ani licencovaná nebanková spoločnosť nesmie poskytnúť pôžičku človeku, ktorého jediným príjmom je sociálne štipendium vo výške 240 €. Nespĺňaš podmienku minimálneho akceptovateľného príjmu a schopnosti splácať.

anonym_993030
19. aug 2026
@anonym_6eb4d8

Môžeš sa na to popýtať...Študenti zubného lekárstva (napr. v Bratislave, Košiciach či Martine) ošetrujú pacientov pod dohľadom profesorov. Toto ošetrenie býva pre ľudí v núdzi alebo študentov zadarmo alebo za zlomok bežnej ceny (platí sa len za materiál). Pôžičku ti nikto nedá. Podľa slovenskej legislatívy o zodpovednom úverovaní žiadna banka ani licencovaná nebanková spoločnosť nesmie poskytnúť pôžičku človeku, ktorého jediným príjmom je sociálne štipendium vo výške 240 €. Nespĺňaš podmienku minimálneho akceptovateľného príjmu a schopnosti splácať.

@anonym_6eb4d8 zadarmo? To som ešte nepočula

anonym_6eb4d8
19. aug 2026
@anonym_993030

@anonym_6eb4d8 zadarmo? To som ešte nepočula

@anonym_993030 Áno, býva zdarma, alebo za zlomok ceny. Je to pre ľudí v núdzi.

domkakvet
19. aug 2026

@rad_vin254 brigadovat mozes a mozes dostudovat aj externe a ist do prace ak si na tom tak zle.

anonym_993030
19. aug 2026
@anonym_6eb4d8

@anonym_993030 Áno, býva zdarma, alebo za zlomok ceny. Je to pre ľudí v núdzi.

@anonym_6eb4d8 nie za zlomok ceny, ja sa pýtam na zdarma. Robím dobrovoľnícku pre jednu neziskovku a naši klienti služby študentov využívajú hojne, ale nikdy som nepočula, že by to bolo ošetrenie zdarma

anonym_bc23a1
19. aug 2026

@rad_vin254 a co takto porozmýšľať o individuálnom študijnom plane a nájsť si prácu? Ja som bola v určitej životnej situácii, že keby mi nedali individuálny študijný plán, tak by som proste musela odísť zo školy. Normálne som bola na študijnom, aj za garantom, vysvetlila situáciu a dali mi ho. Vďaka tomu som doštudovala. Alebo si daj odklad. Lebo toto nie je sranda, nechať sa v bolestiach, to dlho nevydržis. Zdravie je prvoradé.

anonym_993030
19. aug 2026

Ja neviem, ale na brigáde by si zarobila viac ako 240 eur.
Tebe by bolo
Lepšie normálne brigádovať ako poberať stipko

Si si istá, že nemôžeš robiť aspoň do nejakej výšky?
A čo sirotské? A rodinne prídavky?
Sa mi nechce veriť že máš len stipko

kvietok1233
19. aug 2026

@rad_vin254 trošku mimo témy ale je to svinstvo toto asi zubami nehorázne treba platiť zubarom a keď nemáš tak v bolestiach tro. Kaz a vytrhnutie zuba by mali byť zdarma resp. na zdravotnú poistovnu

anonym_6eb4d8
19. aug 2026
@anonym_993030

@anonym_6eb4d8 nie za zlomok ceny, ja sa pýtam na zdarma. Robím dobrovoľnícku pre jednu neziskovku a naši klienti služby študentov využívajú hojne, ale nikdy som nepočula, že by to bolo ošetrenie zdarma

@anonym_993030 Ak táto študentka skutočne nemá ani jediného eura na doplatok za materiál, existujú špecifické legislatívne a systémové cesty, ako mať ošetrenie stopercentne zadarmo.
Úplne zadarmo a bez akýchkoľvek doplatkov za materiál je u zmluvného zubára iba akútne trhanie boľavých zubov, ktoré kompletne prepláca zdravotná poisťovňa. Ošetrenie zvyšných kazov na nulu sa nedá dosiahnuť priamo na klinike, ale iba tak, že účet za materiál študentke spätne preplatí mesto cez sociálnu dávku alebo jej škola cez mimoriadne štipendium.

anonym_b74a89
20. aug 2026

@rad_vin254 to za jeden rok pri pravidelnych prehliadksh sa ti tak pokazili zuby? Preventivky mas zadarmo. Takze ja by som to rozdelila najdolezitejsie urobit hned a ostatne tak ako si nasporis postupne a hlavne sa zacat starat o zuby. A aj dentalnu hygienu urcige by som dala aspon raz rocne VsZP, Dovera aj Union preplacaju aspon ciastocne, kazda poistovna inak vszp 2x40€ takze s tym benefitom ta vyjde mozno na taku polovicu hygiena, dovera a union 2x30€ co je o nieco menej.

anonym_d283c6
20. aug 2026

Si studentka, to znamena mlade dievca. Kedy ti stihli takto odhnit zuby? Nehovor mi, ze genetika. Ak by si sa starala, tak by si nemala take vydavky. Samozrejme, z celej rodiny nikto nažive. Zvlastne.

thirstymonk
20. aug 2026

Pozri sa... ja som 7 rokov nebol u zubára... potom ma bolel zub. Šiel som do popradu na pohotovosť. Dostal som zdrba, že prečo nemam zubara. Opravil mi zub a platil som 2€. V roku 2024!!!

Ja už sa asi vybodnem na normalnych doktorov a budem chodiť len na pohotovosti twl

anonym_6b35fe
20. aug 2026

@rad_vin254 dobre ti tu poradili, vyhladaj študentov zubného lekárstva, majú aj skupinu na FB, vždy postupne po 1 zube si daj do poriadku, nie je to zadarmo, ale platíš len za materiál...bola som aj ja už viackrát a som nadmieru spokojná

anonym_55ccfe
20. aug 2026

Najprv som poberala sociálne štipendium, ale to bolo máličko. Od druhého ročníka som mala individuálny študijný plán a pracovala som na plný úväzok. Pondelok - streda som sa venovala škole a štvrtok, piatok, sobota, nedeľa som bola v práci. 8-12h denne, podľa potreby. A mala som aj na bývanie, aj na zuby, aj na paušál, na jedlo, na drogériu, aj na nechty dokonca 🙂

anonym_84b4d9
20. aug 2026

Zasa pokus o podvod a vylákanie peňazí od nejakého ľútostivého človeka. Študenti so sociálnym štipendiom môžu normálne pracovať, navyše, ak nemá rodičov, tak poberá sirotský dôchodok do skoncenia štúdia, plus poberá na seba rodinné prídavky, takže takýto študent má dosť peňazí aj možnosti, ako si našetriť na opravu zubov.

rachel36a
20. aug 2026
@anonym_6eb4d8

@anonym_6eb4d8 no neviem ako inde, ale v Martine sa za osetrwnie studentmi zubneho lekarstva normalne plati. A nie je to žiadna symbolická suma, je to taky stredný priemer ceny zubného osetrenia

bielasovicka
20. aug 2026

A ako sa ti takto zrazu pokazilo toľko zubov, to si nechodila zubárovi?
@rad_vin254

anonym_1626b5
20. aug 2026

Ja by som sa necudovala, keby je toto real, nemusi byt podvodnicka. Holt, nie vsetci su uz z domu vedeni k hygiene, nejakym navykom a cistote, potom si to vyberie svoju dan. Pracujem v zdravotnictve, takze denne vidim podobne… Tym nikoho nenabadam k nicomu, len vravim, ze aj ked tazko uverit, ludia su rozni.

kvietok1233
20. aug 2026
@anonym_6eb4d8

@anonym_993030 Ak táto študentka skutočne nemá ani jediného eura na doplatok za materiál, existujú špecifické legislatívne a systémové cesty, ako mať ošetrenie stopercentne zadarmo.
Úplne zadarmo a bez akýchkoľvek doplatkov za materiál je u zmluvného zubára iba akútne trhanie boľavých zubov, ktoré kompletne prepláca zdravotná poisťovňa. Ošetrenie zvyšných kazov na nulu sa nedá dosiahnuť priamo na klinike, ale iba tak, že účet za materiál študentke spätne preplatí mesto cez sociálnu dávku alebo jej škola cez mimoriadne štipendium.

@anonym_6eb4d8 mne za vytrhnutie zubu , po spackanej endodencii ešte nauctovali 60€ a bolel ma

anonym_c26437
20. aug 2026

je velmi zaujimave, ze kazdy, kto tu popisuje nejaku situaciu, ze nema peniaze, zaroven nema rodinu, ani znamych, proste vzdy je to clovek, co zije sam opusteny bez ludi

anonym_e5823c
20. aug 2026

@rad_vin254 a kde bývaš? Ubytovanie ti platí kto? Osirela si kedy? Do 18tky sa o teba staral kto?Bola si v decáku? Prečo si nechodila na preventívky?
Toto je tak zle vymyslené.....

anonym_8e377d
20. aug 2026

@rad_vin254 pôžičku ti pri štipendiu nikto nedá. Navyše jeden zub stojí min. 50€ takže aj s tým trhaním počítam minimálne 500€. To si schopná zarobiť na brigáde za mesiac.

mk1111111111
20. aug 2026

Treba Ti pozicku? Nikto Ti neda. Je jedno, ci na zuby, i na telefon

rad_vin254
autor
20. aug 2026
@anonym_bc23a1

@rad_vin254 a co takto porozmýšľať o individuálnom študijnom plane a nájsť si prácu? Ja som bola v určitej životnej situácii, že keby mi nedali individuálny študijný plán, tak by som proste musela odísť zo školy. Normálne som bola na študijnom, aj za garantom, vysvetlila situáciu a dali mi ho. Vďaka tomu som doštudovala. Alebo si daj odklad. Lebo toto nie je sranda, nechať sa v bolestiach, to dlho nevydržis. Zdravie je prvoradé.

@anonym_bc23a1
tak aby som odpovedala celkovo
rodičov mam rozvedenych, od 16 chodim na brigady od 18 byvam sama a nemam nikoho kto by mi dal peniaze , po strednej som sla hned na tpp ale najom a vydavky boli vela kedze som zarobila len okolo 800€
plus som sa pripravovala na skolu , teraz som na vyske a nevladzem sa ucit a popri tom pracovat
a keby idem externe musim aj skolu platit aj najom aj stravu , a stipendium by som uz nemala ,
a co sa tyka zubkov , bohuzial nikto mi nepovedal co je to dentalna nikdy som tam nebola ani som nevedela ze nieco take existuje
a zubar ,aj ked som bola na preventivke ( ked som mala 17) nemali sme peniaze na to ich spravit
od vtedy som prestala chodit a twraz mam 23 a neviem co dalej
bohuzial som nemala nikoho zodpovedneho v rodine kto by sa o mna postaral

rad_vin254
autor
20. aug 2026
@anonym_e5823c

@rad_vin254 a kde bývaš? Ubytovanie ti platí kto? Osirela si kedy? Do 18tky sa o teba staral kto?Bola si v decáku? Prečo si nechodila na preventívky?
Toto je tak zle vymyslené.....

@anonym_84b4d9
@anonym_e5823c byvam v bratislave , ubytovanie mi plati priatel ale on tiez zaraba len peniaze na to aby sme len tak tak prezili , u zubara som bola na kontrole , a vsetky su akutne nie jeden , a nechvem tu od nikoho pytat peniaze
ja sa pytam na racionalne riesenie , ci niekto nepozna nejaku organizaciu alebo podobne

anonym_84b4d9
20. aug 2026
@rad_vin254

@anonym_84b4d9
@anonym_e5823c byvam v bratislave , ubytovanie mi plati priatel ale on tiez zaraba len peniaze na to aby sme len tak tak prezili , u zubara som bola na kontrole , a vsetky su akutne nie jeden , a nechvem tu od nikoho pytat peniaze
ja sa pytam na racionalne riesenie , ci niekto nepozna nejaku organizaciu alebo podobne

@rad_vin254 A preco teraz, ked máš v škole niekoľko mesiacov voľna, nebrigáduješ? Už di mohla mať zarobené. A mimochodom, môžeš súdne žiadať peniaze od svojich nezodpovedných rodičov.
Nezdá sa ti absurdné, ze mladý človek chce, aby mu zuby platila nejaká organizácia? Alebo brať si na to pôžičku? Keď nedokážeš zarábať, ani šetriť, nedokážeš ani nič splácať. Akurát sa dostaneš do dlhov a už sa z nich nevyhrabeš nikdy. A ty máš v sebe genetickú predispozíciu na nezodpovedné správanie. Dúfam, že študuješ aspoň niečo zmysluplné a oplatí sa ti to, nie nejakú hlúposť.
To je úplne racionálny pohľad na Teba a Tvoju situáciu.

rad_vin254
autor
20. aug 2026
@anonym_84b4d9

@rad_vin254 A preco teraz, ked máš v škole niekoľko mesiacov voľna, nebrigáduješ? Už di mohla mať zarobené. A mimochodom, môžeš súdne žiadať peniaze od svojich nezodpovedných rodičov.
Nezdá sa ti absurdné, ze mladý človek chce, aby mu zuby platila nejaká organizácia? Alebo brať si na to pôžičku? Keď nedokážeš zarábať, ani šetriť, nedokážeš ani nič splácať. Akurát sa dostaneš do dlhov a už sa z nich nevyhrabeš nikdy. A ty máš v sebe genetickú predispozíciu na nezodpovedné správanie. Dúfam, že študuješ aspoň niečo zmysluplné a oplatí sa ti to, nie nejakú hlúposť.
To je úplne racionálny pohľad na Teba a Tvoju situáciu.

@anonym_84b4d9
snazim sa nieco najst , ale bohuzial vzdy uprednostnili niekoho ineho
aj som prihlasena na urade prace , ale nemam odpracovanych 730 dni takze peniaze nedostanem
nemozem , pretoze otca nepoznam neviem ani jeho meno a adresu , a patranie by bolo dlhsie nez riesenie
a od mojej matky som si pytala niekolko krat , ale bohuzial nic , a kedze uz mam nad 18 nema povinost ma zivit
mam aj pravnicku kamaratku a zakony su take ze aj ked studujem tak moze zaplatit len od dalsieho semestra a to s rozhodnutim sudom , a to trva aj mesiace roky ..
nemam ziadnu predispoziciu . setrim peniaze ako sa len da , kupujem najlacnejsie potraviny nechodim na vylety a kazdy cent co mam som si vzdy odlozila
mrzi ma ze to ludia takto vidia , ja som potrebovala len nejaku radu , nie urazky a vyhovorky o nezodpovednosti , pokial sa chcete len stazovat kludne mozete aj niekde inde , ja som len hladala pomoc .. nie utok
a keby ste boli v takej situaciii ako ja pozerali by ste sa na to uplne inak ..
je tazke v dnesnej dobe existovat ak nemate odrazovy mostik . a nikoho vo svojom zivote
studujem lekarsku fakultu
aktualne pojdem do 2 rocnika
cize popri medicine je naozaj tazke pracovat a este riesit vsetky tieto veci okolo toho

anonym_c0c12a
20. aug 2026
@rad_vin254

@anonym_84b4d9
aj som prihlasena na urade prace , ale nemam odpracovanych 730 dni takze peniaze nedostanem
nemozem , pretoze otca nepoznam neviem ani jeho meno a adresu , a patranie by bolo dlhsie nez riesenie
a od mojej matky som si pytala niekolko krat , ale bohuzial nic , a kedze uz mam nad 18 nema povinost ma zivit
mam aj pravnicku kamaratku a zakony su take ze aj ked studujem tak moze zaplatit len od dalsieho semestra a to s rozhodnutim sudom , a to trva aj mesiace roky ..
nemam ziadnu predispoziciu . setrim peniaze ako sa len da , kupujem najlacnejsie potraviny nechodim na vylety a kazdy cent co mam som si vzdy odlozila
mrzi ma ze to ludia takto vidia , ja som potrebovala len nejaku radu , nie urazky a vyhovorky o nezodpovednosti , pokial sa chcete len stazovat kludne mozete aj niekde inde , ja som len hladala pomoc .. nie utok
je tazke v dnesnej dobe existovat ak nemate odrazovy mostik . a nikoho vo svojom zivote
cize popri medicine je naozaj tazke pracovat a este riesit vsetky tieto veci okolo toho

@rad_vin254 ja som bola v fakultnej nemocnici v Košiciach na stomatochirurgi a platila som iba injekcie Tak sa poinformuj u vás v Ba. A máš divnú kamarátku právničku, keď študuješ denne štúdium máš nárok na výživne. Od kedy podáš na sud od vtedy ti musí mama doplatiť výživne. Podáš zajtra o výživne sud bude o pol roka, tak od dátumu podania ti bude musieť doplatiť, čiže pol roka dozadu.

anonym_84b4d9
20. aug 2026
@rad_vin254

@anonym_84b4d9

@rad_vin254 S tou medicínou si prestrelila. Už sa to zdalo uveriteľné. Ako uchádzač o túto školu by si však musela vedieť niečo o zuboch a že existuje aj dentálna hygiena, že študenti zubného lekárstva opravujú zuby, ako ti tu radili a chodiť na gymnázium. A gymnazista vie, ze vyživovacia povinnosť rodičov trvá do ukončenia štúdia. A povedala by ti to aj právnička. A poradila ti to riešiť súdne, neexistuje, ze otca nenájdu, ze by platil len do najbližšieho semestra. To sú totálne hlúposti, ktoré priemerne vzdelaný človek ani neuverí. A časovo to tiež nesedí. Najprv od 18 pracuješ, do školy si šla v 22 a zrazu nemáš odpracované dva roky. A ak už v Bratislave nenájde medik brigádu, no neviem, to musí byť strašná smola. Proste klameš a zamotávaš sa v tom.

rad_vin254
autor
20. aug 2026
@anonym_84b4d9

@rad_vin254 S tou medicínou si prestrelila. Už sa to zdalo uveriteľné. Ako uchádzač o túto školu by si však musela vedieť niečo o zuboch a že existuje aj dentálna hygiena, že študenti zubného lekárstva opravujú zuby, ako ti tu radili a chodiť na gymnázium. A gymnazista vie, ze vyživovacia povinnosť rodičov trvá do ukončenia štúdia. A povedala by ti to aj právnička. A poradila ti to riešiť súdne, neexistuje, ze otca nenájdu, ze by platil len do najbližšieho semestra. To sú totálne hlúposti, ktoré priemerne vzdelaný človek ani neuverí. A časovo to tiež nesedí. Najprv od 18 pracuješ, do školy si šla v 22 a zrazu nemáš odpracované dva roky. A ak už v Bratislave nenájde medik brigádu, no neviem, to musí byť strašná smola. Proste klameš a zamotávaš sa v tom.

@anonym_84b4d9 ano , nevedela som o nej . az dokym som nebola na skole , vtedy som poprvi krat na dentalnej , a okrem toho v prvom rocniku sa riesi anatomia , nie taketo veci
mam vystudovane gymnazium parovske v nitre
a ano , taky je zakon , pokial rodic pracuje
pokial nie a neplati vyzivne , riesi sa to exekutorom , a vezenim ,
ale mozete si kludne vyhladat info o tom , ze je vela vela rodicov ktore neplatia vyzivne , pretoze nemaju na to peniaze alebo jednoducho nechcu
co sa tyka toho sudcu , kedze som mala predstavku od skoly , povinost platit vyzivne skoncila ked som dokoncila strednu skolu ,
znovunadobudanie sa riesi potom podanim ziadosti ktora musi byt schvalena a znovu prepocitana vyska vyzivneho , a teda pokial rodic ma minimalnu mdzu , pocita sa to uplne inak , a to su procesy na mesiace
to za tu dobu tie peniazky aj nasetrim
ja som sa pytala na urgent
nie , povedala som ze od 16 pracujem
ako brigadne , ale to sa pocita ako tpp , a kedze ja som mala vacsinou len brigadnicku zmluvu aby som sa zvladla pripravit na prijmacky neuznali mi ziadost
a veru nenajde , skuste si sami poslat ziadost uz len do lidla alebo tesca , pytaju si vyucny list alebo prax alebo nejake skusenosti , z uradu prace mi takysto posielali ziadosti este pred skolou , ale marne kedze nikde ma nevzali , mozte si vyskusat len tak zo srandy poslat na najviac jednoduche brigady a uvidite ze ani jedna vam neodpovie
kazdopadne ja sa tu nepotebujem obhajovat niekomu kto sa chce len sam vytahovat a povysovat
dakujem vsetkym ktory mi poradili
velmi si to vazim
u nas v ba tiez ponukaju moznost kde studenti robia zubky a za lacne peniazky
vyskusam to
dakujem

Strana
z2