icon

Ako sa zvyknúť na zubnú náhradu?

Včera o 16:39

Máte prosím vás niekto zubnú náhradu ale len zopár zubov? ( Ja mám 3)
Ako s tym vlastne žiť? Ako často si to umývate? Spíte v tom? Alebo na noc vyberiete?
Kedy ste si na nu zvykli? Mne sa to pri jedení hýbe 🥺
Ja som od zubára odišla a na nič sa nespýtala, tak rýchlo som z tade utekala 😬

Strana
z2
anonym_13a0f3
Včera o 16:45

mas na mysli protezu? aj mna to caka :( mas aky typ protezy

sisska96
Včera o 16:45

treba sa vrátiť aby nastavil ti. Tie sa nemôžu hýbať

anonym_13a0f3
Včera o 16:52

@anonym_autor ty mas ktory typ, mne najlepsie pride ta flexi proteza plastova...ty mas taky ten z drotikmi o dalsie vedlajsie zuby?

anonym_bd3acd
Včera o 17:07

Mám medzernik (len jeden zub) z termoplastu, nevnímam to, nehýbe sa, nezachádza mi tam jedlo, cistim z krémom z dm a kefkou, nedávam dole len pri čistení (kvoli medzeram sa
Ani neodporúča dávať na dlho dole) keď ti behá daj si ho prerobiť. Mne kym ,,sadol” tak prvý musel úplne prerobit s novými otlackami lebo za pána nechcel držať, druhý krát už bol top.

minenkaa
Včera o 17:51

Mám jeden predný zub ,dva roky a nie nezvykla sim si ,nosím len do prace a na nákup ,inak to hneď vyberám von a keď nemám náladu nenosim to ani do obchodu

anonym_009bcb
Včera o 19:45

@anonym_autor existuje niekoľko druhov zubných náhrad. Ja mám 2fixné náhrady tridsať rokov a tretie cca rok. Zvyknúť si trvalo asi tri týždne

autor
Včera o 20:05
@anonym_13a0f3

mas na mysli protezu? aj mna to caka :( mas aky typ protezy

@anonym_13a0f3 kedy ťa to čaká? Ja mám klasiku vyberatelnu ale je to des.

anonym_13a0f3
Včera o 20:06
@anonym_autor

@anonym_13a0f3 kedy ťa to čaká? Ja mám klasiku vyberatelnu ale je to des.

@anonym_autor ale mas tu flexiplastovu ci mas taku s hacikmi o vedlajsie zuby? mozem sa opytat kolko mas rokov? ja mam len 40 a uz ma caka proteza :(

autor
Včera o 20:07
@anonym_13a0f3

@anonym_autor ty mas ktory typ, mne najlepsie pride ta flexi proteza plastova...ty mas taky ten z drotikmi o dalsie vedlajsie zuby?

@anonym_13a0f3 nie, žiadne drotiky. Taký plast tvrdý alebo čo to je.

autor
Včera o 20:08
@sisska96

treba sa vrátiť aby nastavil ti. Tie sa nemôžu hýbať

@sisska96 len neviem ako to má byť tak aby som neotravovala. Ci si len treba zvyknúť alebo to hneď ma byť príjemné na nosenie.

autor
Včera o 20:09
@minenkaa

Mám jeden predný zub ,dva roky a nie nezvykla sim si ,nosím len do prace a na nákup ,inak to hneď vyberám von a keď nemám náladu nenosim to ani do obchodu

@minenkaa to ti chyba v predu zub a nevadí ti tak ísť von? Ja som tak bola pár dní v práci kym mi to zubár urobil a strašne som sa hanbila v práci

autor
Včera o 20:10
@anonym_13a0f3

@anonym_autor ale mas tu flexiplastovu ci mas taku s hacikmi o vedlajsie zuby? mozem sa opytat kolko mas rokov? ja mam len 40 a uz ma caka proteza :(

@anonym_13a0f3 za mesiac 40🙄🥺

autor
Včera o 20:11
@anonym_bd3acd

Mám medzernik (len jeden zub) z termoplastu, nevnímam to, nehýbe sa, nezachádza mi tam jedlo, cistim z krémom z dm a kefkou, nedávam dole len pri čistení (kvoli medzeram sa
Ani neodporúča dávať na dlho dole) keď ti behá daj si ho prerobiť. Mne kym ,,sadol” tak prvý musel úplne prerobit s novými otlackami lebo za pána nechcel držať, druhý krát už bol top.

@anonym_bd3acd takže v tom aj spis?

anonym_bd3acd
Včera o 20:11
@anonym_autor

@anonym_bd3acd takže v tom aj spis?

@anonym_autor jasne.

autor
Včera o 20:12
@anonym_009bcb

@anonym_autor existuje niekoľko druhov zubných náhrad. Ja mám 2fixné náhrady tridsať rokov a tretie cca rok. Zvyknúť si trvalo asi tri týždne

@anonym_009bcb tie fixné znejú oveľa lepšie. Nechcem vyberatelne 😢
To máš všetke či iba zopár?

autor
Včera o 20:14
@anonym_bd3acd

@anonym_autor jasne.

@anonym_bd3acd super, ja som ju zakaždým vybrala, bala som sa, ze sa s ňou v noci zadusim 😆

anonym_009bcb
Včera o 20:28
@anonym_autor

@anonym_009bcb tie fixné znejú oveľa lepšie. Nechcem vyberatelne 😢
To máš všetke či iba zopár?

@anonym_autor staré sú 2-3-4-5 na oboch stranách a nové dvoje prrdu medzi nimi . Určite existujú a novšie lepšie ako to čo mi robili pred 30 rokmi napr implantáty a pod.ake to zubár vidí stav a musí zhodnotiť ja sama som naposledy pred rokom dostala tri možnosti zubnej náhrady v troch cenových kategóriách. Neverím že pred vyhotovením tvojich vyberatelnúch ti bola ponúknutá iba jedna jediná alternatíva

minenkaa
Včera o 20:41
@anonym_autor

@minenkaa to ti chyba v predu zub a nevadí ti tak ísť von? Ja som tak bola pár dní v práci kym mi to zubár urobil a strašne som sa hanbila v práci

@anonym_autor už to neriesim ,neskutočne mi vadí ta náhrada ,naštastie už pár týždňov budem mať zub a nebude mi to zavadzať

anonym_13a0f3
Včera o 20:47
@anonym_autor

@anonym_13a0f3 za mesiac 40🙄🥺

@anonym_autor tak vidim ze nie som sama, co ma 40 a kopec vytiahnutych asi nam teho moc neprospelo...

autor
Dnes o 04:40
@anonym_009bcb

@anonym_autor staré sú 2-3-4-5 na oboch stranách a nové dvoje prrdu medzi nimi . Určite existujú a novšie lepšie ako to čo mi robili pred 30 rokmi napr implantáty a pod.ake to zubár vidí stav a musí zhodnotiť ja sama som naposledy pred rokom dostala tri možnosti zubnej náhrady v troch cenových kategóriách. Neverím že pred vyhotovením tvojich vyberatelnúch ti bola ponúknutá iba jedna jediná alternatíva

@anonym_009bcb moj zubár je potom divný, žiadnu inú možnosť som nedostala,ale ked neveríš, nebudem ta presviedčať 😀

autor
Dnes o 04:41
@minenkaa

@anonym_autor už to neriesim ,neskutočne mi vadí ta náhrada ,naštastie už pár týždňov budem mať zub a nebude mi to zavadzať

@minenkaa da ti nejaký trvalý?

autor
Dnes o 04:42
@anonym_13a0f3

@anonym_autor tak vidim ze nie som sama, co ma 40 a kopec vytiahnutych asi nam teho moc neprospelo...

@anonym_13a0f3 mne sa začali kaziť tehotenstvom a teda po pôrode to išlo dole vodou.
Žiaľ následná nestarostlivost a stály strach zo zubárov som tam kde som. 🤷‍♀️

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 05:17
@minenkaa
Odpoveď bola zmazaná

@minenkaa to s tým srobom? Budeš to mať určite lepšie 🤗

sisska96
Dnes o 06:18
@anonym_autor

@anonym_autor Keď máš dosť financie, išla by som do implantátu, je oveľa lepšie ako vyberateľné

minenkaa
Dnes o 06:19
@anonym_autor

@anonym_autor vsak samozrejme ,je to lepšie

autor
Dnes o 06:55
@minenkaa

@anonym_autor vsak samozrejme ,je to lepšie

@minenkaa aka je cena?

autor
Dnes o 06:56
@sisska96

@anonym_autor Keď máš dosť financie, išla by som do implantátu, je oveľa lepšie ako vyberateľné

@sisska96 nemám tušenie co to môže stáť

minenkaa
Dnes o 07:03
@anonym_autor

@minenkaa aka je cena?

@anonym_autor ja sim platila skoro 9000€ za štyri ,pozistuj si u vás
Plus korunka

sisska96
Dnes o 07:08
@anonym_autor

@sisska96 nemám tušenie co to môže stáť

@anonym_autor veľa. Ja nemám ale v rodine majú a celý horný stál 16 000. Po jednom neviem

Strana
z2