icon

Ako zlepšiť dentálnu hygienu: rady a tipy

19. apr 2026

Ahojte, čo sa týka dentálnej hygieny chcem sa spýtať, medzizubne kefky, niť to je asi samozrejmosť, záleži aj na paste? Mate odporučanie? A obyčajná alebo elektronická kefka radšej? A čo Zubná sprcha(taká vecička kde sa napustí voda a taký trysk to má prúd vody to strieka) je to dobré?

anonym_e7a6d8
19. apr 2026

Kefka je lepšia sonická a zubná sprcha viac menej zbytočnosť, zuby si s tým nevyčistíš, je to fajn po chirurgickom zákroku v ústach.

anonym_28c22a
19. apr 2026

za mna je jedno co pouzivas, dolezite je aby si to pouzival spravne a pravidlene

anonym_74376a
19. apr 2026

Dolezitejsia ako pasta je spravna technika cistenia. Ak je technika spravna zuby budu ciste aj bez pasty a ziadna pasta nezachrani zlu techniku

maickamf
19. apr 2026

@anonym_autor 2x rocne absolvovat dent.hygienu, kde by vam aj mali odporucit, co je vo vasom pripade vhodne pouzivat ( dent.nit, medziz.kefky, spravna technika atd)

gabrielkamajeckka
20. apr 2026

Mne osobne pomáha riadne elektrická kefka, dá mi pocit fakt vyleštených zubov. Za mňa je dôležité mať pastu bez fluoridov a kefku bez mikroplatov (napríklad bambusovú).

otobotka
Odpoveď bola odstránená
lenja1
13. máj 2026

Za mna sonicka kefka potom medzizubné kefky. Sprchu používam iba občas ja do nej dávam ústnu vodu 😂 pastu skôr taku lepšiu. No zubná pasta robi svoje tie lacné nebrať. Hlavne 2-3 krát denne umyť zuby 😂