Ako zvládnuť bolesť zubov a strach zo zubárov?
Ahojte,
chcela by som vás poprosiť o radu. Bola som u zubára a povedal mi, že mám prasknutú 7mičku a že by mala ísť von. Zároveň mi rastie aj 8mička, takže už vôbec neviem presne určiť, ktorý zub ma vlastne bolí. Problém je, že mám silný panický strach zo zubárov.
Bolesť mám hlavne v noci, niekedy cítim aj tlak do ucha a lieky pomáhajú len na chvíľu. Máte niektorá skúsenosť s vytrhnutím 7mičky alebo s rastúcou 8mičkou? Ako ste to zvládli, hlavne ak ste mali strach? Už naozaj neviem, ako to riešiť.
Ďakujem za každú radu 🤍
@andrejka_2007 zaťala som sa a šla som
@andrejka_2007 vydržať, spýtaj sa samej seba ci je lepšie mať bolest alebo chvíľku vydržíš a bude po bolesti... Viem co to je paničky strach mam ho z lekárov všeobecne... Tiež mi trhali zub a teda bolelo menej ako vŕtanie... Véd ti to úmrtia nič nebudeš cítiť..... Neviem ci máš deti alebo nie.... Ale ja som si po pôrode povedala ze keď som dala pôrod tak zubár je malina 😃
...mám panický strach ked tam idem, no vždy si vypýtam injekciu a uplná pohoda...zubar sa niekedy smeje, že mi ju ani netreba, no mňa nepresvedčí😀
@andrejka_2007 nie je sa čoho báť, dá ti anestézu
ako to riešiť? uvedom si že tak či tak tam budeš musieť ísť - či skôr či neskôr … naozať ťa to neminie, zub sa sám nevylieči… podľa mňa je jednoduchšie čím skôr to mať za sebou.. takže k tomu musíš pristúpiť čisto pragmaticky…
@andrejka_2007 Ja sa nechystám ísť zubárovi dokým mi zuby nevypadnu, potom si dam umelé .... Nemám rada návštevy zubárov, už pár rokov som nebola ... Ty sa buď prekonaj alebo tiež počkaj až ti rokmi odídu zuby a potom to budeš riešiť ...
@andrejka_2007 Ja sa nechystám ísť zubárovi dokým mi zuby nevypadnu, potom si dam umelé .... Nemám rada návštevy zubárov, už pár rokov som nebola ... Ty sa buď prekonaj alebo tiež počkaj až ti rokmi odídu zuby a potom to budeš riešiť ...
@anonym_719c60 lenvies,že sa ty umelých zubov nemusis dožiť
Ja si vždy poviem, že sú bolesti, co trvajú roky a nelepsia sa a sú bolesti ako u zubara, co trvajú 15 minut a je pokoj.
Extrakcia, tam sa mi jasné že klepali kolená, keď som si predstavila, co ide robiť, ale druhýkrát mi dal viac toho oblbovaku a ani som nevedela čo robí a už bolo hotovo. Takže určite si pýtať riadnu dávku.
@anonym_719c60 Muz mojej sesternice mi rozprával, že mal takýto prístup a dal si potom umelé a hovoril mi také horory, ako mu trhali 7 zubov naraz... aby teda mal protézu... to je pre silné žalúdky
Najlepsi liek je čas …….. musíš počkať až ta to bude tak bolieť že zabudnes co je strach zo zubára
Jedina bolest ktoru budes citit u zubara je vpich injekcie s umrtvovakom a aj to len prvy. Potom uz nic, az doma ta to mozno bude pobolievat prvy den, dva. To je vsetko.
btw, este dodam ak to nechas zajst tak daleko, ze sa ti spravi zapal, alebo nebodaj cysta v kosti, tak ti umrtvovak nezaberie. Popripade sa vie zapal fajne rozsirit inde do tela a neviem ci chces zrovna riesit napr taky zapal na srdci kvoli sprostym zubom. Mne by sa teda nechcelo... Ries to kym je cas.
Len mne je zle z toho tlaku ras som dala trhat zub a us odvtedy som si povedala nikdy viac.
Len mne je zle z toho tlaku ras som dala trhat zub a us odvtedy som si povedala nikdy viac.
@andrejka_2007 mozno potrebujes najst zubara ktoremu doverujes, ori ktorom sa budes citit bezpecne. Skus pozriet sukromne kliniky podla recenzii, ak mas na to financie.
Ja som mavala panicky strach zo zubara ale po prvom porode ma to preslo. Zistila som, ze zvladnem ovela viac.
@andrejka_2007 ja som zuby vždy riešila len v celkovej anestéze. Strach bol neskutočný. Až raz som náhodne stretla zubárka ktorá mi ako človek neuveriteľne vyhovovala. Dokázala som sa tak uvoľniť že celý strach prešiel. U mňa to bolo prístupe. Bolest ak niekedy je sa vždy da zvládnuť ak mi pekne vysvetlí čo ma čaká
@andrejka_2007 ja som zuby vždy riešila len v celkovej anestéze. Strach bol neskutočný. Až raz som náhodne stretla zubárka ktorá mi ako človek neuveriteľne vyhovovala. Dokázala som sa tak uvoľniť že celý strach prešiel. U mňa to bolo prístupe. Bolest ak niekedy je sa vždy da zvládnuť ak mi pekne vysvetlí čo ma čaká
@danielad9 ako si to mozem vibavit tu celkovu anesteziu ?
Ja som tiež z toho úplne hotová. To sa ani nedá racionalizovať "veď to trvá iba chvíľku a máš pokoj 🙂 ", ten strach je nepopísateľný. A to ja mám sakra silný žalúdok. Na šijacom stroji som si prešila xkrát prst, nohu som si prepichla na kadečom, zlomila sa mi panvica a asi pol litra vriaceho oleja mi oblialo ruku a nohu. Ani ma nehlo ísť lekárovi, iba som mávla rukou. Komplet z celého vrchu ruky a prstov mi zliezla koža. Radšej by som si zase ponorila ruku do vriaceho oleja, ako ísť zubárovi. Bola som raz pred rokmi a zážitok to bol tak zlý, že do dnešného dňa nad tým rozmýšľam a preklínam tú ženskú. Určite je to najhorší záźitok, čo sa mi v živote stal. Mohla som si ten zub vytĺcť kladivom a urobila by som si lepšiu službu.
Rok dozadu som mala mukokéliu (vnútri, na sliznici úst sa urobí taký opuch veľký ako hrášok. Po prepichnutí sa to zase naplní ako cysta. Je to neškodné, ale vadí to. Odstraňuje sa to chirurgicky), vzala som novú čepeľ do zalamovacieho nožíka a v kúpeľni pred zrkadlom som to pekne krásne celé vyrezala. Rekreačná, nedeľná aktivita oproti zubárke. Kľudne by som si nožíkom zo seba každý deň ufikla kúsok mäsa, ako ísť zubárke....
Ak tam pôjdem (ak na to vôbec budem mať peniaze, že áno), tak si fakt asi vypýtam neurol alebo niečo. Ináč to vážne asi nepôjde.

daj si predpísať oblbbovák - neurol - a pôjdeš k zubárovi s úsmevom na perách.
jedna kočka to rozoberá o troška nižšie. prečítaj si .