icon

Čo jesť po vytrhnutí zuba?

14. sep 2026

baby co ste jedli? Viem ze sa neodporuca mliecne..

anonym_cb3862
14. sep 2026

@anonym_autor o tom som teda nepočula, 2 hodiny po som jedla všetko

anonym_79f244
14. sep 2026

Prvý deň vývar, druhý deň normálne všetko

maca1984
14. sep 2026

Nejesť mliečne mi zubár povedal že to je mýtus. Kľudne jogurt, krupicovú kašu. Jediné čo mi povedal - nechrúmať orechy, lebo úlomky sa môžu dostať do rany a zapáli sa to .

denisa_deniska
14. sep 2026

Nejedla som mliečne, neodporúča sa to. Snáď viem jeden, dva dni bez mliečneho vydržať, ako potom hasiť problém. Vývar, alebo teda rôzne polievky, detskú výživu, keď bolo ozaj zle. Keď to bolo bezproblémové vytrhnutie, tak som jedla aj mäso, cestovinu, všetko na opačnej strane. 🙂

anonym_9cff4b
14. sep 2026

kašu zemiakovu prvy den. potom druhy nic mliecne a vsetko makke, potom vsetko

anonym_f47a5f
14. sep 2026

Mlieko moze rozkrvacat ranu.. nieco kasovite.. polievka/vyziva.. ved 1poobedie vydrzis, ci? 🙉

anonym_581119
14. sep 2026

Nikdy mi zubar nepovedal, ze nemam jest nic mliecne. Povedal, ze prvy den nieco kasovite, dalsie dni sa vyhybat tvrdemu ako rezen. Rezen spominal zakazdym

anonym_c43279
14. sep 2026

@anonym_autor Kašovité a vlažné jedlá. Určite nie horúce, aby nevznikol zápal.

kristina2412
14. sep 2026

Detskú výživu s nastrúhaným piškótom( nechať zmäknúť), ja som jedla aj jogurty, mixované polievky, lievance, praženicu, palacinky atď. Hlavne aby sa jedlo nedrobilo na malé tvrdé kúsky...

sisska96
14. sep 2026

@anonym_autor Kľudne aj mliečne. Len nie tvrde a nie s malými kúskami ako ryžu

sisska96
14. sep 2026
@maca1984

Nejesť mliečne mi zubár povedal že to je mýtus. Kľudne jogurt, krupicovú kašu. Jediné čo mi povedal - nechrúmať orechy, lebo úlomky sa môžu dostať do rany a zapáli sa to .

@maca1984 presne tak. Neviem odkiaľ berú že nie mliečne. Aj chirurg mi povedal že kľudne aj mliečne

maca1984
14. sep 2026
@sisska96

@maca1984 presne tak. Neviem odkiaľ berú že nie mliečne. Aj chirurg mi povedal že kľudne aj mliečne

@sisska96 to je tak už "100 rokov " tu zaužívané. Že potom to kvasí lebo kyselina mliečna.
Ja som to mala dlho v hlave tiež tak, priznávam.
Ale aj zubár, aj zubný chirurg - nezávisle od seba ma napravili 😄

osky
14. sep 2026

@anonym_autor tak to mi nikto nepovedal
Ja som prave ako prve jedla smotanovo-piskotovu tortu.to bolo mäkke a zaroven prijemne chladive...

Jednoznacne len nieco kasovite,mäkke....co ti nebude prekazat.musis vyskusat
Hlavne mi kazal davat pozor na rozne srnka a semiacka,aby sa nedoatali do rany.
Takze nic take nejedz

anonym_867259
14. sep 2026

Všetko som jedla normalne

anonym_8ae977
14. sep 2026

@anonym_autor také kase na zarobenie s horúcou vodou, výživy, alpro meal to go a také tie pitia čo akože nahrádzajú jedlo už bežne majú v obchodoch. A iné teraz nepamätám.

anonym_6e1a64
14. sep 2026

@anonym_autor mliecne kvoli mliecnym bakteriam, prve 72hodin sa odporuca nic mliecne, kriticke je prve dni, tam ozaj len mixovane, kedze mne teraz trhali kopec zubov, tak viem, mne trhali zadne stolicky...jedla som zemiakove pyre bez mlieka, jedla som cisty vyvar bez korenia a cestovin , detsku vyzivu uplne hladku, taku pre babatka, takze toto som jedla asi prve 3 dni od vytrhnutia...Jemne prevalovanie vody v ustach uplne po kazdom jedle, ale nie silne vypluvanie, lebo si vyplujes aj krvny kolac a vznikne ti suche bolestive lozko, to my nechceme..po 3 dnoch som zaradila mliecne - jogurty pudingy aj humus aj argeta pastyky ( uplne mixnute) a toast chleba nepeceny , po tyzdni som uz jedla ja parok do makka, na malinke kusky babovku vianocku a samozrejme som zula vsetko na ipacnej strane, teraz mam 3 tyzdne po trhani zuba, a stale jem na druhej strane...
co sleduj je bolest, ci netecie hnis, ci nemas teplotu, ci nemas opuch lebo toto su znaky zleho hojenia...
nic horuce, nic studene, len VLAZNE.
cigarety alkohol vylucit minimalne na 10 dni !
Kava prve dni nie, lebo kofein rozsiruje cievy, moze ti to zacat krvacat
zuby si umyvat velmi jemnou kefkou a prvy den neumyvaj vobec, len prevaluj tu vodu ( vlaznu) a nie surovo, a ziadna slamka

ziadne bublinky'
ziaden sport
vyvysenie spanie
nezohybaj sa moc, aby ti nevznikal tlak v hlave

po otom po takych 10 dnoch som uz zacala jest skoro vsetko, samozrejme nie chipsy a orechy, ale vsetko ine cestovina ryza uplne rozvarena ryba kuracie masko do makka ci fasirka....proste pomaly vsetko ale to sama budes vediet aka rana je

a sili ti ? lebo ak zasivali, to sa hoji rychlejsie
o ktory zub ide

anonym_6e1a64
14. sep 2026
@sisska96

@sisska96 ano kvoli kyselinam a mliecnym bakteriam..a aj ze kopec ludi berie po vybrati zuba aj ATB tak mozno preto...Ale moja dalsia zubarka vravela ze len prvy den nejest mliecne, inac AI tvrdi po 72hodinach

sisska96
14. sep 2026
@anonym_6e1a64

@sisska96 ano kvoli kyselinam a mliecnym bakteriam..a aj ze kopec ludi berie po vybrati zuba aj ATB tak mozno preto...Ale moja dalsia zubarka vravela ze len prvy den nejest mliecne, inac AI tvrdi po 72hodinach

@anonym_6e1a64 Ja som už bola aj u chirurga aj u zubára a každý vravel že je to blbosť

d_ivana
15. sep 2026

@anonym_autor Podľa toho, či ti vytrhli prerezaný zub, alebo museli rezať ďasná. Mne trhali neprerezané osmičky a týždeň som si musela dávať pozor na stravu. Pred mliečnym ma nevystríhali, zakazáli mi všetko malé a tvrdé (orechy, čipsy a pod.). Prvé dva dni som jedla mixovanú stravu, potom postupne mäkkú tuhú, až som nabehla na normálnu.

anonym_6e1a64
15. sep 2026
@d_ivana

@anonym_autor Podľa toho, či ti vytrhli prerezaný zub, alebo museli rezať ďasná. Mne trhali neprerezané osmičky a týždeň som si musela dávať pozor na stravu. Pred mliečnym ma nevystríhali, zakazáli mi všetko malé a tvrdé (orechy, čipsy a pod.). Prvé dva dni som jedla mixovanú stravu, potom postupne mäkkú tuhú, až som nabehla na normálnu.

@d_ivana a vela zavisi ci zasivaju a ci bola komplikovana extrakcia, mne totizto vacsinu zubov museli sekat po korenoch a to mas jamu

anonym_6580da
15. sep 2026

@anonym_autor sucháre... 🙃

katka13katka
15. sep 2026

Jedla som len makku stravu, kase, popuceny banan, jogurty. Na druhy den uz normalne ale skor vlazne nez teple jedla.

autor
16. sep 2026

dakujem zeny❤️