Invisalign po 40-tke: Stojí to za to?
Ahojte
Dali ste si niekto invisalgin po 40tke? Nelutujete to? Pomohlo vám to vyrovnať zuby? A ste ok s tým, že budete doživotné nosiť Trainer, aby sa zuby nevrátili?
Ja sa k tomuto veku už blizim. Mám krivé zuby a hanbím sa usmievať. Na druhej strane, som vďačná za to, že sú zdravé a neviem si nejako pred sebou zdôvodniť, že mám minút toľko peňazí kvôli estetike. Bola som sa konzultácii a nie som úplne bežný prípad, mám výrazný predkus a malu sánku, takže možno len strojček nebude stačiť a bude to treba riešiť aj operačne. Dali by ste si to aj v tomto prípade?
Aj ja som to nosila po 40-tke. Vzdy som bola chudobna a nemala na strojcek peniaze, ked som zacala pracovat v Nemecku, konecne som na to mala. Mala som vyraznu medzeru medzi zubami ktora mi vadila. Nelutujem a isla by som do toho zas. Aj ked som rada, ze to uz mam za sebou, bolo to aj bolestive a nepohodlne. Retainer takisto ani nevnimam, vobec nevadi.
Ja len - poznas tu komcku Evelyn? Najdi si jej instagram a polistuj spat trosku, ona mala operaciu na skratenie sanky, tipujem cca 2 roky dozadu, strasne leti cas, nepamatam si to. Ona mala nie kvoli zubom, myslim, ze nejaky iny dovod mala, apnnoe alebo take cosi, ale to je presne ten druh operacie, co by ta cakal. Velmi dlho sa liecila a dlho podla mna aj suslala po operacii. Pretoze cele usta si potrebovali na novu situaciu zvyknut. Ja som si vtedy hovorila, ze ktovie ci ju niekto na to upozornil, ze to liecenie bude tak dlhe a pre nu ako cloveka, co pouziva hlas/rec ako "pracovny nastroj" je to dolezite aby fungoval. Schvalne som si nasla jej instagram, lebo nesledujem. jua. nepozervam telku, tak neviem ako je teraz na tom, a ja tam to suslanie este stale trosilinku pocujem. Najdi si nejake jej velmi stare videa na nete a uvidis, ze stale uplne inak rozprava.
Ak ide len o krive zubky, tie by som si kludne dala strojcekom vyrovnat, ale ta sanka - zvaz, ze to uplne moze zmenit tvoju rec.
Zuby by som si na tvojom mieste dala vyrovnat, ale do operacie by som nesla, aj keby ten vysledok nebol uplne dokonaly. Ale je to na tebe.
Ja mam 46, akurat som donosila strojcek, uz mam len ritainery a vobec nelutujem. Strojcek som nosila uz aj pred tym, ale dala som sa na to znova. Nelutujem. Tiez som mala vyraznu predkus a krive zuby, predkus sa uplne nezasunul, ale zuby uz nie su krive, som spokojna. Do operacie by som asi nesla.
@anonym_autor mala som viac ako 40 ,keď som to začala riesit ,a nebola to len jedna operacia
Chod do toho
Ja len - poznas tu komcku Evelyn? Najdi si jej instagram a polistuj spat trosku, ona mala operaciu na skratenie sanky, tipujem cca 2 roky dozadu, strasne leti cas, nepamatam si to. Ona mala nie kvoli zubom, myslim, ze nejaky iny dovod mala, apnnoe alebo take cosi, ale to je presne ten druh operacie, co by ta cakal. Velmi dlho sa liecila a dlho podla mna aj suslala po operacii. Pretoze cele usta si potrebovali na novu situaciu zvyknut. Ja som si vtedy hovorila, ze ktovie ci ju niekto na to upozornil, ze to liecenie bude tak dlhe a pre nu ako cloveka, co pouziva hlas/rec ako "pracovny nastroj" je to dolezite aby fungoval. Schvalne som si nasla jej instagram, lebo nesledujem. jua. nepozervam telku, tak neviem ako je teraz na tom, a ja tam to suslanie este stale trosilinku pocujem. Najdi si nejake jej velmi stare videa na nete a uvidis, ze stale uplne inak rozprava.
Ak ide len o krive zubky, tie by som si kludne dala strojcekom vyrovnat, ale ta sanka - zvaz, ze to uplne moze zmenit tvoju rec.
@anonym_68b37b operacia absolutne nezmení reč
Strojček na starobu??
Píšeš, že máš predkus a malú sánku. Tým si odporuješ, že je to "len kvôli estetike" 😉

Áno, ako 43 ročná. Neľutujem absolútne. Retainery absolútne nevnímam. Mala som podobný prípad ako Ty. Aj keď teda predkus len velmi mierny. Operáciu som v tomto veku už odmietla. A vysledkom som veľmi spokojná