Vyrovnávať zuby s Invisalign alebo nie?
Ako by ste sa rozhodli v mojom prípade? Mám 37rokov a posledné roky som snívala o rovných zuboch. Mám presne jednotky zahnute dovnútra a dvojky mi smerujú von. Začala som riešiť Invisalign, kde ma najskôr zubár potešil, že mi bude stačiť vrchný chrup, no dnes mi robil scan a zistil tam problémy. Moje možnosti: 1. Dať Invisaglin iba na vrchné zuby. No tu sa mi vytvorí mierny predkus. Zubár nevie povedať, či mi to bude vadiť alebo nie, ale že je tam veľká pravdepodobnosť že budem suslat na nejaké obdobie, kým si zvyknem. Lebo tie vrchné jednotky budú 3-4mm pred spodnymi zubami. Cena 2100€.
2. Dať Invisaglin na celý chrup. Tu by sa však musela trhať horná osmička, čo mi je osobne ľúto zdravého zuba a tiež tá cena ma bolí - 3900€.
3. Dať kovový strojček iba na šesť horných zubov. Že sa to robieva tak deťom, u dospelých to zatiaľ tak nerobil. Tiež teda vzniká predkus, tu by bol výsledok rýchly ,za cca 5mesiacov. Cena 500€.
4. Nevyrovnavat zuby. Podľa zubára je to na mne, sú tie zuby zdravé, že to mám zvážiť.
Netuším, ako sa rozhodnut. Vďaka za vaše názory. Do komentu pridám foto zubov.

neriesila by som vobec
Mas zuby ako tiktaky, nebabri do nich
Predpokladam ze ti vadia 2ky, ja mam tiez take ale symetricky krive cize vizualne nevadia, ani by mi nenqpadlo do nich babrat
No ja by som išla do tej druhej možnosti. Tiež by som z toho mala nízke sebavedomie.
Isla by som do hornej platne na noc- moja dcera tiez mala iba mierne nerovnosti a uplne to staci a zubky pekne vyrovnalo.. cca 150 eur stoji..