Je dentálna hygiena bolestivá?
Ahojte tie čo chodíte na dentálnu hygienu, je to bolestivé? Chystám sa prvý krat a trochu mám strach.
je to vyslovene o šikovnosti toho kto to robí
bola som u jednej mäsiarina , stopla som ju hned a ani nezaplatila
druha je perfketna, ak maš citlivejšie krčky nemusi ti robit ultrazvukom alebo napr ručne , aj pieskovat sa da jemne ,,,
ked ta niečo bude boliet alebo to bude neprijemne proste stopni a je vždy možnost to urobit inak a bezbolestne
ale rozhodne chod
Je to o cloveku ja roky chodim k Mddr na dentalnu a som maximalne spokojna. Raz som bola u dentalnej hygienicky a katastrofa nikdy viac.
Ja mam odhalene krcky a mna to naposledy extra bolelo. Ultrazvukom mi ani nerobila, len rucne. Uz som 2 roky nebola.
vie ti pichnut aj injekciu.alebo su take kremy znecitlivujuce.ved sa porozpravaj na zaciatku povedz svoje obavy. ja by som skusila bez, a keby to bolo velmi bolestive, dala pichnut. (ja mam citlive krcky, ale nedavam si pichat, sem tam zaboli, ale pre mna nic neznesitelne...ale kazda ma iny prah bolestivosti)
Dentalna hygiena nema byt bolestiva.Ja som teraz velmi spokojna kam chodi uz 5 rokov, je to precizne ale nic ma neboli. Je to taky za mna neprijemny pocit na tych zuboch, ale bolest to nie je. Predtym mi "smirgloval" zubny kamen zubar, to bolo vzdy u mna krv, pot, slzy.
Ja to neznášam, je mi to nepríjemné a bolí ma to.
Bývalá zubárka mi to robila s takým háčikom vyškrabávala zubný kameň , ked som to spomenula terajšej zubárke povedala že to sa tak už dávno nerobí 🤔
Bola som pred 2 týždňami. Jeden zub mám citlivý celý život, tam to bolo dosť nepríjemné, ale nie bolestivé. Zvyšok v pohode.
(Mne pomáha mať niečo v rukách, čo môžem stláčať a sa na to sústrediť. Zväčša mobil, ale už som sedela aj s plyšákom, ktorého som si požičala od syna z kočíka 😂)

@denka97 ja chodím pravidelne a povedala by som, že je to skôr nepríjemné, bolestivé nie