icon

Je dentálna hygiena bolestivá?

denka97
5. máj 2026

Ahojte tie čo chodíte na dentálnu hygienu, je to bolestivé? Chystám sa prvý krat a trochu mám strach.

anonym_27458d
•
5. máj 2026

@denka97 ja chodím pravidelne a povedala by som, že je to skôr nepríjemné, bolestivé nie

sara07
•
5. máj 2026

je to vyslovene o šikovnosti toho kto to robí
bola som u jednej mäsiarina , stopla som ju hned a ani nezaplatila
druha je perfketna, ak maš citlivejšie krčky nemusi ti robit ultrazvukom alebo napr ručne , aj pieskovat sa da jemne ,,,
ked ta niečo bude boliet alebo to bude neprijemne proste stopni a je vždy možnost to urobit inak a bezbolestne
ale rozhodne chod

anonym_94781b
•
5. máj 2026

Je to o cloveku ja roky chodim k Mddr na dentalnu a som maximalne spokojna. Raz som bola u dentalnej hygienicky a katastrofa nikdy viac.

anonym_43b73e
•
5. máj 2026

Ja mam odhalene krcky a mna to naposledy extra bolelo. Ultrazvukom mi ani nerobila, len rucne. Uz som 2 roky nebola.

cina1
•
5. máj 2026

vie ti pichnut aj injekciu.alebo su take kremy znecitlivujuce.ved sa porozpravaj na zaciatku povedz svoje obavy. ja by som skusila bez, a keby to bolo velmi bolestive, dala pichnut. (ja mam citlive krcky, ale nedavam si pichat, sem tam zaboli, ale pre mna nic neznesitelne...ale kazda ma iny prah bolestivosti)

terus00
•
5. máj 2026

Mňa to nebolelo vobec

muchotrafka298
•
5. máj 2026

Dentalna hygiena nema byt bolestiva.Ja som teraz velmi spokojna kam chodi uz 5 rokov, je to precizne ale nic ma neboli. Je to taky za mna neprijemny pocit na tych zuboch, ale bolest to nie je. Predtym mi "smirgloval" zubny kamen zubar, to bolo vzdy u mna krv, pot, slzy.

aviemja
•
5. máj 2026

Podla stavu chrupu, čo bude robit záleží, a hej aj o citlivosti

anonym_b78028
•
5. máj 2026

Ja to neznášam, je mi to nepríjemné a bolí ma to.

maryetta
•
5. máj 2026

Bola som asi pred mesiacom. Bolelo lenmiesto kde mam kaz. Inac len neprijemne.

raffaella
•
5. máj 2026

Závisí od stavu tvojej vlastnej DH. Ja pri DH v kresle aj takmer zadriemem 😊

denka97
autor
•
5. máj 2026

Bývalá zubárka mi to robila s takým háčikom vyškrabávala zubný kameň , ked som to spomenula terajšej zubárke povedala že to sa tak už dávno nerobí 🤔

vkatush
•
5. máj 2026

Bola som pred 2 týždňami. Jeden zub mám citlivý celý život, tam to bolo dosť nepríjemné, ale nie bolestivé. Zvyšok v pohode.
(Mne pomáha mať niečo v rukách, čo môžem stláčať a sa na to sústrediť. Zväčša mobil, ale už som sedela aj s plyšákom, ktorého som si požičala od syna z kočíka 😂)

wandaw
•
5. máj 2026

Asi bud v klude. Pokial neriesis vaznejsie problemy s chrupom, nema to boliet.

sara07
•
6. máj 2026
@denka97

Bývalá zubárka mi to robila s takým háčikom vyškrabávala zubný kameň , ked som to spomenula terajšej zubárke povedala že to sa tak už dávno nerobí 🤔

@denka97 ale robi
ak máš citlive dasna pri ultrazvuku robi
hačikom po starom mi to robila minuly tyžden, je to o ochote nič viac ...

anonym_89941e
•
6. máj 2026

@denka97 Ak nemáš veľa kameňa tak nie. Ono to bolí hlavne okolo dasien. S toho dôvodu, že sú zapálené. Môžu aj trochu krvácať.

windblue
•
7. máj 2026

Záleží v akom stave máš ďasná a kameň, ak je to zle bude to viac nepríjemné možno trochu bolestivé. Ale ak budeš chodiť pravidelnejsie a včas tak to nebude také, možno len trochu neprijemne, predsa len sú to zuby a tie sú citlivé všeobecne

bezmena001
•
7. máj 2026

@denka97 ahoj. Na začiatku, 1. krát keď som bola mňa to bolelo, dala mi anestéziu (+15€), na druhý krát už bez anestézie. Zuby a ďasná si na to postupne zvyknú.