Bolesti po trhaní zuba: Mám navštíviť lekára?
Ahojte
Vo stvrtok mi trhali stolicku pravu dolnu, mal som kaz, strasne bolel uz dva dni pred. Mal som to aj zapalene.
Trhanie bolo za 1minutu a lekar miesto zasil a povedal aby som nevyplachoval 24h. Vsetko som robil ako hovoril avsak teraz je sobota a mam stale bolesti, bolia ma okolite zuby, opuch uz konecne ustupil. Berem flector 3x denne, zatial pomaha.
Je toto normalne, co dalej ocakavat alebo mam ist za doktorom?? Vdaka za kazde rady.
@vikzinho Mne sa to nezdá v poriadku. Trhali mi 4 osmičky naraz a nemala som také bolesti, že by som musela brať trikrát denne analgetiká. Prikladáš ľad? Môžeš aj viac, ako ti odporučil zubár. Mne lekári povedali max. 3x denne na 20 min, ja som ľadovala okrem noci skoro neustále.
Ved su to iba 2dni. Jasne ze moze boliet. Obzvlast ak tam bol aj zapal.
zapálený zub vytrhol? nebola náhodou potrebná endodoncia?
zapálený zub vytrhol? nebola náhodou potrebná endodoncia?
@anonym_9a568d niektori zubari radsej rovno trhaju, no na to sa maju robit tie 3D RTG snimky, kde sa presne vidi rozsah zapalu ale mnohi lekari nepoznaju tuto techniku a radsej rovno trhaju.
Autor, uplne kludne aj tyzden mozes mat bolesti, ale nemali by sa stupnovat, opuch by mal ustupovat, ziaden hnis ani suche lozko, mal by sa ti tam tvorit ten fibrin..biely povlak, to je akoby chrasta v mokrom prostredi, to si nedavaj prec.
@vikzinho Mne sa to nezdá v poriadku. Trhali mi 4 osmičky naraz a nemala som také bolesti, že by som musela brať trikrát denne analgetiká. Prikladáš ľad? Môžeš aj viac, ako ti odporučil zubár. Mne lekári povedali max. 3x denne na 20 min, ja som ľadovala okrem noci skoro neustále.
@d_ivana akoze klobuk dole, bola si v narkoze? kedy si zacala normalne jest...
@vikzinho zavidim to trhanie za minutu, mne trhaju vzdy minimalne 10-15minut :( , na pohotovosti aj polhodinu a tam mi este aj koren zalomili
@anonym_9a568d niektori zubari radsej rovno trhaju, no na to sa maju robit tie 3D RTG snimky, kde sa presne vidi rozsah zapalu ale mnohi lekari nepoznaju tuto techniku a radsej rovno trhaju.
Autor, uplne kludne aj tyzden mozes mat bolesti, ale nemali by sa stupnovat, opuch by mal ustupovat, ziaden hnis ani suche lozko, mal by sa ti tam tvorit ten fibrin..biely povlak, to je akoby chrasta v mokrom prostredi, to si nedavaj prec.
@anonym_e8adb1 dakujem, mal som ano avsak ked som si vcera vyplachoval usta opatrne tak sa mi tam nieco odstranilo a ten povlak som nevidel. Ono to narastie naspat?
@anonym_e8adb1 dakujem, mal som ano avsak ked som si vcera vyplachoval usta opatrne tak sa mi tam nieco odstranilo a ten povlak som nevidel. Ono to narastie naspat?
@vikzinho No mne ťahali pred dvoma týždňami zapálený zub, ale vpredu, Vytrhol, vyčistil a nasadili antibiotiká. Ja som nevaplachovala asi 3 dni. Zuby som si umývala ale to miesto som obchádzala. Môže byt, že sa ti vytvorilo suché lôžko. Mňa ten zub bolel len jeden deň a potom už iba na dotyk. Určite nie na toľko liekov. Stolička je síce iné, ale mala som ťahané aj 8cky a toľko dni to nebolelo, resp. Určite nie tka silno. Na tvojom mieste v pondelok by som to šla skontrolovať. Ak nevydržis tak aj cez vikend
@d_ivana v tomto teple sa iné ani robiť nedá, len ľad davat
To na najviac stve ze ta bolest vystreluje na vedlajsie zuby aj na horne + ja to mam zasite a aj ti mi robi nekomfort. Uz toho zacinam mat dost😀

Áno je to to normálne, dolné stoličky vedia dlho bolieť. Ak to neprejde ani v utorok, môžeš mu zavolať pre ďalšie inštrukcie.