Je potrebné zubné röntgenové vyšetrenie na preventívkach?
Je za vás ok robiť rtg zubov v rámci každej preventívnej prehliadky? Už som sa viackrát stretla s tým, že zubári, ktorí majú vo svojej ambulancii RTG, ho používajú v rámci každej preventívnej prehliadky. Zamýšľam sa nad tým či je to ok… nejak mi to začína vadiť, hlavne pri mojich deťoch, keďže tie majú preventívku 2x ročne. Predsa len to RTG žiarenie je škodlivé. Mám právo to v rámci preventívnej prehliadky odmietnuť?
@anonym_autor lietas kazdy rok na dovolenku? hm ? ;) ludia vy ste hlupi
@anonym_f81f7c nie, nelietam 🙂 a moja otázka znela inak
nas zubar robi RTG len raz za 2 roky
@anonym_f81f7c nie, nelietam 🙂 a moja otázka znela inak
@anonym_autor poviem ti ze to je tak nizka hladina a lepsie mat rtg a podchyteny zapal nez neskor ozaj problem, pomohla som ti?
aktualne tym prechadzam
nas zubar robi RTG len raz za 2 roky
@anonym_c6317e Debilina
@anonym_autor aj moj zubar ma RTG a pri prehliadke ho este ani raz nepouzil, chodim na prehliadku kazdy rok.
@anonym_autor to be complet and honest
moja mi v zivote nerobila rtg v ramci prevencie, ozaj je to dolezite a obzvlast ked mas mrtvy zub, preto mam z toho ozaj problemy..ak nemas, nevadi mat rtg, to je nizka hladina ziarenia..
a ked ides na redodonciu - vyberaj a vyplnaj kanaliky len pod mikroskopom, pretoze mne to nerobili a vsetky take mrtve zuby mi tahaju teraz , mam hnisave vacky plne streptokoka v tom..silne bolesti v tele
.drzim palce...
Mne musis a som za to vdacna, minule to zachranilo 4 zuby, pro prehliadke to nevideli a boli to mini lazy v medzipriestore a skoro pod dasnom. Nechapem, ale proste tam boli a riesilo sa
@anonym_autor ano aj u nas, pravidelne odmietam, este aj panoramaticky ze je tam dieta 5 minut 🙄. Raz nam povedali na "my smile" ze bez rtg neosetruju. Tak dovi dopo. Dovolila som maly snimok kde bolo treba vediet ci je tam hnis
Nasa robi kazde 2 roky, nemavam kazy, tak nie je dovod platit 50e za komplet snimok
@anonym_autor je to uplne normalne mne tiez robi na kazdej precentivnej prehliadke okrem tehotenstva uz od zakladnej skoly. Do 18r robil 2x rocne. Nemam z toho ziadne neziaduce ucinky. Od minuleho roku mne robi zadarmo (zevraj preplaca moja poistovna), predtym som platila 15€, co je pre mna prijatelna suma.
@anonym_autor dufam ze to mylne povedomie o miere "skodlivosti" bezneho rtg uz fakt raz ustupi a ludia nebudu hlupo odmietat sebe alebo detom prinosne vysetrenie s minimalnou radiacnou zatazou.
zvláštne . A ja som zas nespokojná že mojim deťom ešte NIKDY nebolo robené RTG. A mne asi 2 x za 10 rokov.
@anonym_autor aj moj zubar ma RTG a pri prehliadke ho este ani raz nepouzil, chodim na prehliadku kazdy rok.
@domkakvet vacsinou ked mas mrtvy zub lebo to je nebezpecne
@anonym_f81f7c aj taky mam.
@domkakvet pokial ti dobre nerobili kanaliky po rokoch pride taka bolest ze az...mozem hovorit.ale kazde mrtve ma ist von a to je praVDA..oni chcu len zarabat
@anonym_autor dufam ze to mylne povedomie o miere "skodlivosti" bezneho rtg uz fakt raz ustupi a ludia nebudu hlupo odmietat sebe alebo detom prinosne vysetrenie s minimalnou radiacnou zatazou.
@vler obavam sa, ze je to nekonecny pribeh v pripade niektorych ludi. A hlavne sa cudujem, ze v dobe dnesneho internetu, si uz rovno ta matka nepozrie relevantne zdroje, aby zistila, ake strasidelne je to riziko.
Ale kludne - ako to tu citam - ludia, dalej odmietajte. Vasa volba. Tak isto ako so vsetkym, ci uz ockovaniami, domacimi porodmi a mozeme pokracovat...
@anonym_autor ta skodlivost bola pred 30r, nie dnes, toto je zly argument.
Nerobi snimky, naco. Este panoramaticky by som mala platit 2xrok 3detom a sebe? Posle na panoramaticky, ked je nejaky dovod...kaz, postavenie trvalych zubov za mliecnymi. Ja som mala asi 2x za 5r a deti asi 1-2x za 10-15r.

@anonym_autor lietas kazdy rok na dovolenku? hm ? ;) ludia vy ste hlupi