icon

Jedálniček po extrakcii zuba: čo jesť bez rizika?

6. aug 2026

Ahojte, prosím tie, ktorým niekedy trhali zub, čo varené ste jedli prvé dni? Mne trhali včera, myslela som, že tri dni vydržím len na výživach, krupici a nutridrinkoch, ale som neskutočne hladná. Uvarila som si zemiakovú kašu, ale veľmi má nezasýtila. ChatGPT je v tomto dosť rozporuplný. V jednej otázke mi odporučí rizoto, v ďalšej ako prílohu k rybe napíše, že nech si k tomu v žiadnom prípade nedávam ryžu. Tak už fakt neviem, čo mám jesť, aby som si nepoškodila ranu a zároveň bola sýta.

minenkaa
6. aug 2026

Normálne môžeš jesť ,nič extra tvrde a nezuj na tej strane kde ti trhali zub

brrunetkaa
6. aug 2026

Ja som jedla to čo bežne. Robila som cestoviny hneď prvý večer. Vyhybala som sa potravinám, ktoré bolo treba viac žuť a samozrejme jedla som veľmi pomaly a na druhej strane. Všetko bolo ok

anonym_e1a672
6. aug 2026

roumixovane huste zeleninove polievky obsahuju prirodzene vela vlakniny ktora zasyti alebo cestoviny - spagety su tiez v pohode ja som tie mala na veceru po extrakcii.

anonym_d6cd08
6. aug 2026

Jedla som mixnutu zeleninovu polievku v ten den a na druhy den a potom uz normalne

motylik2559
6. aug 2026

@anonym_autor Ahoj, jedla som normalne takmer vsetko, akurat som sa vyhybala tvrdym potravinam. Ale kludne si uvar napr. polievku, s tym nic nepokazis. A kludne aj tu zemiakovu kasu a mozes aj uplne do mäkka mäsko k tomu🙂 Jedla som aj chlieb bez korky, so syrom, sunkou...Kludne sa najedz len nejaky cas nejedz tvrde a bude to ok.

domka222
6. aug 2026

Ryža sa neodporúča, aby sa ti nedostala do rany. Jedla som prvé dva dni zemiakovú kašu s omáčkou, presnedávky,krémovú polievku. Potom už normálne skoro všetko a žula som na jednej strane 😀

kacena4
6. aug 2026

mne trhali pred 2 tyzdnami jedla som vsetko doradu okrem mliecneho a "ostre" ako rezen, co by mi vedel doskriabat ranu

marca12
6. aug 2026

@anonym_autor Normalne som jedla to,co vzdy.

euka210
6. aug 2026

@anonym_autor zajtra uz normalne nieco makke mozes jest, uz nemusis kasicky

anonym_cbaca6
6. aug 2026

Prvy den absolutne nic.
Druhy den len kasu. Polievku. Puding.
Treti den uz normalne.

anonym_9abfb9
7. aug 2026

@anonym_autor normalne som jedla, na druhej strane, uz na druhy den. Zeleninovu polievku so zemiakmi, vsetko viac uvarene. Makku prazenicu, mozes aj hrachovu kasu ak chces vyslovene kasovite, hummus. Jogurty. Alebo si kup proteinovy napoj.
Ryza nie je dobra lebo sa ti moze dostat zrnko do rany.