Krvácanie ďasien pri čistení zubov: Ako to riešiť?
Posledné týždne som si všimla, že mi pri čistení zubov občas začnú krvácať ďasná. Nejde o nič výrazné, ale predtým sa mi to nestávalo. Riešili ste niečo podobné? Pomohla zmena kefky alebo zubnej pasty?
Smer dentalna hygiena. Tu Ti nepomoze zmena kefky alebo pasty. Tam treba poriadne zuby ocistit, zubny kamen, pouzivat medzizubne kefky, nite. Toto Ti vysvetlia na dentalne hygiene a doporucia aj vhodne velkosti medzizubnej kefky.
@anonym_autor kazdy vecer pouzivat medzizubne pomocky ( dent.nit alebo medzizubne kefky), 2x rocne absolvovat dent.hygienu a pravidelne kontroly u stomatologa.
ak píšu ostatné, dentálna hygiena, ja mám problémy s ďasnami roky a toto je jediné čo ma zbaví problému na dlhšiu dobu.
pridat vitamin c, viac citronovej vody alebo citrusy ,
dentalna hygiena, pripadne pasta lacalut, len pozor nezlakni sa ak môžu trošku strpnut dasna aku v horšom stave na chvilku ale neskôr to prejde pravidelnejšim použivanim
pridat vitamin c, viac citronovej vody alebo citrusy ,
dentalna hygiena, pripadne pasta lacalut, len pozor nezlakni sa ak môžu trošku strpnut dasna aku v horšom stave na chvilku ale neskôr to prejde pravidelnejšim použivanim
@sara07 tak toto je geniálna rada 🤦♀️ Ak niekto pije pravidelne citrónovú vodu tak si môže zuby akurát tak zničiť. Citrón pri vysokých koncentráciách leptá sklovinu. Citrónovú vodu piť jedine so slamkou aby sa voda nedotýkala zubov.
Takže autorka jedine ísť na hygienu. Môže sa jednať kľudne len o zlú techniku čistenia a aj s tým pomôžu. Ak nie tak budú určite riešiť príčinu a pomôžu.
@sara07 tak toto je geniálna rada 🤦♀️ Ak niekto pije pravidelne citrónovú vodu tak si môže zuby akurát tak zničiť. Citrón pri vysokých koncentráciách leptá sklovinu. Citrónovú vodu piť jedine so slamkou aby sa voda nedotýkala zubov.
Takže autorka jedine ísť na hygienu. Môže sa jednať kľudne len o zlú techniku čistenia a aj s tým pomôžu. Ak nie tak budú určite riešiť príčinu a pomôžu.
@kkovacovak spôsob pitia si zvol sama
jednym z prvych pričin krvacania dasien je aj nedostatok vitaminu c
vysoká koncetrácia to ako vypiješ pol litra citnoronovej štavy ? zase to nehrot
citronovu vodu len slamkou 😂 ale sladky radlej z pohara 😂😂😂
@kkovacovak spôsob pitia si zvol sama
jednym z prvych pričin krvacania dasien je aj nedostatok vitaminu c
vysoká koncetrácia to ako vypiješ pol litra citnoronovej štavy ? zase to nehrot
citronovu vodu len slamkou 😂 ale sladky radlej z pohara 😂😂😂
@sara07 áno, urcite to bude skorbutom a nie zlou dentálnou hygienou 🤦♀️😃 krvácanie ďasien z nedostatku vitamínu C riešili napriklad námorníci, dnes má človek dostatok vitamínu C zo stravy (citrusy nie sú najbohatejší zdroj mimocjodom). Krvácanie spôsobujú zapálené ďasná - napr zlá dentálna hygiena.
@sara07 áno, urcite to bude skorbutom a nie zlou dentálnou hygienou 🤦♀️😃 krvácanie ďasien z nedostatku vitamínu C riešili napriklad námorníci, dnes má človek dostatok vitamínu C zo stravy (citrusy nie sú najbohatejší zdroj mimocjodom). Krvácanie spôsobujú zapálené ďasná - napr zlá dentálna hygiena.
@petracandle môžeš sa ukludnit, zhlboka nadychnut a skusit čitat s porozumenim
píšem jedna z možností, vytrhávaš z kontextu
vidím že máš čiastočny duševny orgazmus, blahoželám 😂😂😂😂😂 alebo proste potrebuješ sa vyhadat s niekym , skus inde 😂😂😂😂 alebo beh je ešte dobry na toto

Nemas zubny kamen a zapal dasien? Chodis na dentalku?