icon

Mám nárok na preplatenie zuba pri zmeškanej preventívke?

12. feb 2026

Ahojte, u zubára som v roku 2025 nemala preventivku. Zubára mám ďaleko od domu a proste som sa nato vykašľala. V decembri ma ošetril zlomil sa mi zub ale preventivku nerobil čo chápem.
Tento mesiac už rok 2026 mi spravil preventivku a lieči mi zub. Moja otázka za rok 2026 aj keď mám preventivku na tento rok nemam asi nárok na preplatenie bločkov však ?
Ďakujem za normálne slusne odpovede ❤️

klarissa25
12. feb 2026

Nemas

domka222
12. feb 2026

Preplatenie blokov? Však sa prepláca len dentálna hygiena.

sara07
12. feb 2026
@domka222

@domka222 nie ako ktora poistovna treba si zistit

sara07
12. feb 2026

@anonym_autor ked si tam bola mala si trvat na prevntivke, smutne že to aj mudr odflakol
ja ked idem ako bolestiva, už ked ma tam má a mám narok hned spavi prevenitku nech máme obaja pokoj

autor
12. feb 2026
@sara07

@anonym_autor ked si tam bola mala si trvat na prevntivke, smutne že to aj mudr odflakol
ja ked idem ako bolestiva, už ked ma tam má a mám narok hned spavi prevenitku nech máme obaja pokoj

@sara07 ja som sa mu aj potom ozvala že či by sa nedalo ale tak chápem, moja chýba keď som nezodpovedná a nebola som v minulom roku na preventívnke

autor
12. feb 2026
@domka222

@domka222 nie aj úkony

joesvk
12. feb 2026

Aj keby si mala preventívnu,tak na preplatenie blokov/okrem dentálnej/,nemáš nárok.
Tento rok by si mala platiť aj bežné výkony bez spoluúčasti poisťovne. Teda trochu drahšie ako keď máš preventívnu.

anonym_d887aa
12. feb 2026

A ked bola preventivka u sukromneho, co nema zmluvu s poistovnou, tak potom je to ako?

klarissa25
12. feb 2026
@anonym_d887aa

A ked bola preventivka u sukromneho, co nema zmluvu s poistovnou, tak potom je to ako?

@anonym_d887aa vtedy ti vie ten sukromnik dat potvrdenie o preventivke ktore nahras do poistovne

tilly
12. feb 2026

Žiaľ nie, ani ošetrenie, ani dentalku. Mne sa tak podarilo presvihnut synovu preventivku. Chodí sa strojček každú chvíľu, plus hygienu a nejak mi pomedzi to ušla preventívna. Moja chyba

simca06022011
12. feb 2026
@tilly

Žiaľ nie, ani ošetrenie, ani dentalku. Mne sa tak podarilo presvihnut synovu preventivku. Chodí sa strojček každú chvíľu, plus hygienu a nejak mi pomedzi to ušla preventívna. Moja chyba

@tilly toto ma zaujalo, kolko ma syn rokov? lebo s dcerou chodim 2x rocne na preventivku (14rocna) a posledne sa na nas vykaslala zubarka a teraz som na vazkach :D co bude...

tilly
12. feb 2026
@simca06022011

@tilly toto ma zaujalo, kolko ma syn rokov? lebo s dcerou chodim 2x rocne na preventivku (14rocna) a posledne sa na nas vykaslala zubarka a teraz som na vazkach :D co bude...

@simca06022011 16. Hovorili, že musí mať v tom roku preventivku. Čiže teraz v rámci roka 2025. Nemusí mať dve.

billy_jean
12. feb 2026

V ktorej zdravotnej poisťovni je benefit, že ti preplatia ošetrenie mimo dentálnej hygieny? Lebo ani Union, ani Dôvera to nemá, majú iba 2x30 eur na dentálku. Všeobecná má 1x 40 € ročne na dentálnu hygienu.

rozculena
12. feb 2026

@anonym_autor ktorá poisťovňa prepláca bločky z ošetrenia?

anonym_d85172
12. feb 2026

Ak myslíš tými bločkami zubný benefit, tak nárok by si nemala aj keby si prevenciu spravenu mala. Dospeli ľudia majú nárok len na hygienu, deti majú aj na ošetrenie zubov .

agnes28
12. feb 2026

@anonym_autor tak ja by som bola nasrata že v tom decembri neurobil preventivku. To z akého dôvodu?

anonym_4644d3
12. feb 2026
@agnes28

@anonym_autor tak ja by som bola nasrata že v tom decembri neurobil preventivku. To z akého dôvodu?

@agnes28 tiež tomu nerozumiem.aj by som ho zmenila za také správanie.Ja mám zubarku a v decembri mi volala, že nemám preveenciu tak mi ju zapísala, ale na prevenciu som išla v januari

bielasovicka
12. feb 2026

@anonym_autor v ktorej si poisťovní?

viestta
12. feb 2026
@anonym_autor

@sara07 ja som sa mu aj potom ozvala že či by sa nedalo ale tak chápem, moja chýba keď som nezodpovedná a nebola som v minulom roku na preventívnke

@anonym_autor zubar za tvoje osetrenie nedostane od ZP nic, cely ukon, teda vsetky ukony v tomto roku si budes platit sama a nemas ani narok na ziadne benefity, nielen na tie na zuby

feri123456
20. feb 2026
@sara07

@sara07 a stiha riesit aj bolest aj preventivku? Nie je potom prave takato preventivka odflaknuta?

sara07
21. feb 2026
@feri123456

@sara07 a stiha riesit aj bolest aj preventivku? Nie je potom prave takato preventivka odflaknuta?

@feri123456 však skontroluje zuby, zapiše sa a ak niečo treba dá objednavku alebo sa dohodneme že zbehnem ked bude rano menej bolestivych podla stavu .. čo na tom ako je odflaknute ??