Môže byť bolesť spôsobená zubom alebo trojklanným nervom?
Ahojte, pobolieva ma horna lava 7micka. Hnisavy vacok si tam nevidim. Ale bolest vyraza pod oko a hore do hlavy nad ucho. Moze byt za tym ten bolavy zub? Zda sa mi, ze zub je mrtvy. Idem zajtra zubarovi. Opuch ani nic nemam. Este ma napadol 3kl.nerv. 🤔 Najskor mam ist k zubarovi, posle ma na rtg? A ked sa zub nepotvrdi, tak k obvodnej a ona ma posle k neurologovi? Ako sa potvrdzuje/vyvracia 3kl.nerv? Dakujem. 💚
@anonym_autor ja si myslím, žw tu je to úplne jasné, bolí ťa zub tak načo premýšľaš nad 3kl.nervom? Žiadna obvodná, rovno k zubárovi. To, že nemáš vačok nič neznamená, to už je posledné štádium a už je ozaj zle keď sa vytvorí vačok. Zubár spraví rtg a zub ti ošetrí, ak už si tam mala plnené kanáliky, teda je to mŕtvy zub tak sa uvidí či sa oplatí ich prečistiť a zaplniť znova, to sa volá reendodoncia.
@anonym_autor ja si myslím, žw tu je to úplne jasné, bolí ťa zub tak načo premýšľaš nad 3kl.nervom? Žiadna obvodná, rovno k zubárovi. To, že nemáš vačok nič neznamená, to už je posledné štádium a už je ozaj zle keď sa vytvorí vačok. Zubár spraví rtg a zub ti ošetrí, ak už si tam mala plnené kanáliky, teda je to mŕtvy zub tak sa uvidí či sa oplatí ich prečistiť a zaplniť znova, to sa volá reendodoncia.
@janka1011 dakujem.cize na rtg bude vidiet zapal?
Áno môže, 3tyzdne som bola v bolestiach ucho, hlava, líce, oko, proste celá ľavá strana, dokonca aj krk už. 2 ATB som brala. Nakoniec som išla na panoramatický snimok a ahla, 8 kaz. Zubárka mi vybrala nervy, opravami a všetky bolesti zmizli.
@anonym_autor ahoj, ako chceš vidieť hnisavy vačok?, veď ten býva pod koreňom zuba a zvonku ho nevidíš. Môže to byť aj úplne iný zub na tej strane. Niekedy sa to dá doma zistiť kolmým poklepaním (nap.cetuzkou) na hryzaciu plochu zubov.Skusaj zub po zube. Ten " pravý" zabolí. Neboj, zubár ho nájde.
@anonym_autor ahoj, ako chceš vidieť hnisavy vačok?, veď ten býva pod koreňom zuba a zvonku ho nevidíš. Môže to byť aj úplne iný zub na tej strane. Niekedy sa to dá doma zistiť kolmým poklepaním (nap.cetuzkou) na hryzaciu plochu zubov.Skusaj zub po zube. Ten " pravý" zabolí. Neboj, zubár ho nájde.
@2691 hnisavý vačok vidíš. Vytvára sa na ďasne pod zubom, keď hnis už nemá kam vytekať, prerazí si takto cestu von.
@anonym_autor ano, na rtg uvidí zápal okolo koreňa. Je ten zub mŕtvy, už tam boli robené kanáliky?
@janka1011 ano.uz dlho je mrtvy..
@2691 presne viem, ze je to 7micka. Mam tam kaz. Ale preco tak boli mrtvy zub, nechapem..
@anonym_autor určite to nie je trojklanný nerv,ver mi 😀
@rozculena ze? Dnes ma to napr vobec nebolelo..
@janka1011 ano.uz dlho je mrtvy..
@anonym_autor no tak to znamená len jedno, že kanáliky boli zle ošetrené a na koreni máš zápal. Máš len 2 možnosti a to buď zub vytrhnúť akebo spraviť reendodonciu ale už len s mikroskopom, čo nie je lacná záležitosť. Neviem, akého máš zubára, či starú školu alebo s moderným vybavením. Na konzultáciu môžeš ísť aj inde, uvidíš, čo ti poradia.
@anonym_autor no tak to znamená len jedno, že kanáliky boli zle ošetrené a na koreni máš zápal. Máš len 2 možnosti a to buď zub vytrhnúť akebo spraviť reendodonciu ale už len s mikroskopom, čo nie je lacná záležitosť. Neviem, akého máš zubára, či starú školu alebo s moderným vybavením. Na konzultáciu môžeš ísť aj inde, uvidíš, čo ti poradia.
@janka1011 zubar ma kolo 55r, klasicke vybavenie.. zvazujem zmenu.. treba mi opravit viac zubov a on mi dava terminy o 3/4mesiace☹️
Ak by to bol trojklanny nerv, tak mozem poradit Revitanerv, to aj moj otec uzival a pekne sa zotavil 🙏

@anonym_autor ja som mala zapal 3 klaneho nervu, je to intenzivna bolest podobne elektrickym pichavym sokom, od celuste okolo ucha hore...milgama to vyrazne zmiernila