icon

Môže titánový zubný implantát pípať na letisku?

Včera o 06:00

Zdravím, o mesiac letím prvýkrát po tom, čo som si dal spraviť zubný implantát. Je titánový a mám ešte aj dve korunky. Asi blbosť, ale napadlo mi, či to môže reagovať na bezpečnostný rám na letisku. Treba pri kontrole niečo hlásiť alebo sa zuby vôbec neriešia?

adri266
Včera o 06:15

@anonym_autor Titan nepipa, dcera ma operovanu chrbticu a vsetko ok.

kaktusik007
Včera o 06:32

titan nepipa - mam skrutky v sebe

patrike
Včera o 06:49

Nie, ani iny kov by to nerobil, pretoze zub je prilis maly. Mam po uraze v ruke 30cm tyc a ani ta nepipa. Moderne letiska nepouzivaju skener na principe merania poklesu elmag pola v cievke, ak sa vyskytne kov, ale je to rtg s malou intenzitou, tam zase ziadaju vybrat z vrecak vreckovky a pod, pretoze vidia cudzi predmet pri tele.

martinmmartin
Včera o 07:18

@anonym_autor bezpecnostny ram je nastaveny podla normy zo zakona (ma certifikaciu) . Okrem ineho musi mat funkciu "nahodneho pipania" kedy nepredvidatelne sem tam zapipa aj ked absolutne nic kovove nim neprejde . Ide o to aby paseraci nekovovych prednetov (napr drogy a tak) nemali istotu ze ked nic kovove nemaju tak prejdu bez problemov.
Toto je predmetom diskusie potom obycajneho plebsu ktory pri rame tridsattidic krat denne spravi tan isty vtipek o zeleze v krvi a tak

martinmmartin
Včera o 07:22
@patrike

Nie, ani iny kov by to nerobil, pretoze zub je prilis maly. Mam po uraze v ruke 30cm tyc a ani ta nepipa. Moderne letiska nepouzivaju skener na principe merania poklesu elmag pola v cievke, ak sa vyskytne kov, ale je to rtg s malou intenzitou, tam zase ziadaju vybrat z vrecak vreckovky a pod, pretoze vidia cudzi predmet pri tele.

@patrike to nie rtg ale technologia milimetrovych mikrovln nizkej intenzity. Ak je tam ram tak je furt cievka a mag pole ak davas ruky hore a musis chvilu postat tak mikrovlnka.

minenkaa
Včera o 07:29

Ak budes pipat ,za čo ta mala skrutka nemôže,skontrolujú ta,nič strasne,ja pipam furt

simca_13
Včera o 07:42

Asi ako kde, ale nič strašné, skontrolujú ťa a je😉

anonym_b51c8e
Včera o 08:35

@anonym_autor
Nebudete verit ja som stale mala nemocnicne plienky ( nepocurane) a vo Viedni beepali

patrike
Včera o 08:37
@martinmmartin

@patrike to nie rtg ale technologia milimetrovych mikrovln nizkej intenzity. Ak je tam ram tak je furt cievka a mag pole ak davas ruky hore a musis chvilu postat tak mikrovlnka.

@martinmmartin Dakujem za usmernenie, mas pravdu.

babushkaem
Včera o 10:41

mam dva a doposial som nikde nepipala