icon

Môžem piť kávu po novej plombe?

5. mar 2026

Dobrý deň,zubár mi povedal, že môžem hneď jesť piť.Nehovoril, že niečo nemôžem. Cca po pol hodine som si dala kávu teplú ,nie horúcu a blomba sa mi jemne navrchu zrolovala do strany, nemal by to byť problém.No prestala som piť. Neviem, akým materiálom pracoval. Takže si neviem o Tom nič prečítať. Stalo sa vám už?

cina1
5. mar 2026

ako sa mohla plomba zrolovat...nerozumiem...

autor
5. mar 2026

No nesedela už zvrchu tak rovno, urobila sa tam taká ako tuhá vyvýšenina a ja som prešla po Tom jazykom a je tá vyvýšenina už na kraji zuba.

autor
5. mar 2026
@cina1

ako sa mohla plomba zrolovat...nerozumiem...

@cina1 tiež nechápem, tepla kava

cina1
5. mar 2026

a to akoze aku plombu? bielu? vytvrdzovanu? neviem, nikdy sa mi to nestalo, chod reklamovat, to sa nemoze len tak "odlepit"...

anonym_222354
5. mar 2026

@anonym_autor To je len tvoj pocit, ak to bola fotokompozitná plomba, tak tá je vyrvrdnutá už keď odchádzaš od zubára a žiadna teplá ani horúca káva ju nemôžu deformovať. Jedine, že by to bola amalgámová plomba, ktorá tuhne cca hodinu.

Takže kľudne pi aj kávu a môžeš aj obedovať. To si len namýšľaš, že sa "zrolovala", ona bola taká už u zubára. Len máš niečo nové v ústach, tak kým si na to zvykneš, tak to bude nezvyčajné.

januska12323
5. mar 2026

Choď to reklamovať.

marcinka44
5. mar 2026

@anonym_autor mne zakaždým zubárka povie, aby som v ten deň radšej kávu nepila ale toto by sa nemalo stať, išla by som to isto reklamovať

ivik4
5. mar 2026

Vzdy idem od zubara hned na kavu, vzdy sa spytam a je to v poriadku

viestta
5. mar 2026
@anonym_autor

@cina1 tiež nechápem, tepla kava

@anonym_autor tak chod naspat k zubarovi, mozno nebola plomba vytvrdmnuta, treba to opravit.

motylik2559
5. mar 2026

@anonym_autor Akurat dnes mi plomboval zubar zub a uplne v pohode som si doma spravila cca o polhodku co som od neho odisla kavu a ziadny problem. Ani predtym, ked mi nejaky zub robil nebol problem. Ak ti po vyvrtani spravne osetril, vyfukal (aby si tam nemala sliny), zaplomboval a vytvrdil tou srandou co priklada k plombe a nasledne este poupravoval, aby nebola vysoka-co by si mala skusat aj posuchat so zubami, co ti da zahryznut do takeho materialu, tak by si to mala mat ok a nie odfuserovane. Ja som konecne spokojna so zubarom, predtym som chodila do zubnej kliniky, kde bola fluktuacia zubarov a bohvieco nerobili zuby, mali aj viac staznosti. K tomuto chodim 3 roky a velka spokojnost. Vidno,ze ho praca bavi a mam jedneho stabilneho zubara. Skus vyckat tak 2-3dni ci stale budes mat cudny pocit a ked ano, tak mu zavolaj a povedz mu o co sa jedna, co ti na to on povie.

bielasovicka
5. mar 2026

Že zrolovala sa plomba 🤭🤭

autor
5. mar 2026

Kocky, zistila som, že je tvarovatelna do strán.asi ako gumený povrch.Sice drží, no je mäkšia a môžem ju posúvať tu vrstvu zo strany na stranu kúsok.Zajtra zavolám🤔

autor
5. mar 2026

Kocky, poradíte mi zubarku, zubára v Bratislave? Asi by som si našla novú zubnú lekárku