Môžem piť kávu po novej plombe?
Dobrý deň,zubár mi povedal, že môžem hneď jesť piť.Nehovoril, že niečo nemôžem. Cca po pol hodine som si dala kávu teplú ,nie horúcu a blomba sa mi jemne navrchu zrolovala do strany, nemal by to byť problém.No prestala som piť. Neviem, akým materiálom pracoval. Takže si neviem o Tom nič prečítať. Stalo sa vám už?
No nesedela už zvrchu tak rovno, urobila sa tam taká ako tuhá vyvýšenina a ja som prešla po Tom jazykom a je tá vyvýšenina už na kraji zuba.
a to akoze aku plombu? bielu? vytvrdzovanu? neviem, nikdy sa mi to nestalo, chod reklamovat, to sa nemoze len tak "odlepit"...
@anonym_autor To je len tvoj pocit, ak to bola fotokompozitná plomba, tak tá je vyrvrdnutá už keď odchádzaš od zubára a žiadna teplá ani horúca káva ju nemôžu deformovať. Jedine, že by to bola amalgámová plomba, ktorá tuhne cca hodinu.
Takže kľudne pi aj kávu a môžeš aj obedovať. To si len namýšľaš, že sa "zrolovala", ona bola taká už u zubára. Len máš niečo nové v ústach, tak kým si na to zvykneš, tak to bude nezvyčajné.
@anonym_autor mne zakaždým zubárka povie, aby som v ten deň radšej kávu nepila ale toto by sa nemalo stať, išla by som to isto reklamovať
@anonym_autor Akurat dnes mi plomboval zubar zub a uplne v pohode som si doma spravila cca o polhodku co som od neho odisla kavu a ziadny problem. Ani predtym, ked mi nejaky zub robil nebol problem. Ak ti po vyvrtani spravne osetril, vyfukal (aby si tam nemala sliny), zaplomboval a vytvrdil tou srandou co priklada k plombe a nasledne este poupravoval, aby nebola vysoka-co by si mala skusat aj posuchat so zubami, co ti da zahryznut do takeho materialu, tak by si to mala mat ok a nie odfuserovane. Ja som konecne spokojna so zubarom, predtym som chodila do zubnej kliniky, kde bola fluktuacia zubarov a bohvieco nerobili zuby, mali aj viac staznosti. K tomuto chodim 3 roky a velka spokojnost. Vidno,ze ho praca bavi a mam jedneho stabilneho zubara. Skus vyckat tak 2-3dni ci stale budes mat cudny pocit a ked ano, tak mu zavolaj a povedz mu o co sa jedna, co ti na to on povie.
Kocky, zistila som, že je tvarovatelna do strán.asi ako gumený povrch.Sice drží, no je mäkšia a môžem ju posúvať tu vrstvu zo strany na stranu kúsok.Zajtra zavolám🤔
Kocky, poradíte mi zubarku, zubára v Bratislave? Asi by som si našla novú zubnú lekárku

ako sa mohla plomba zrolovat...nerozumiem...