Nevyplachujete si zuby po čistení?
Ahojte.
Vždy som si po umytí zubov vypláchla ústa vodou. Teraz som čítala, že sa má pasta len vypľuť a ústa už nevyplachovať.
Robíte to tak? Má to podľa vás nejaký význam? Nie je tu nejaká zubná sestra/lekárka?
Mne by to tiež vadilo, len teda či to vôbec má nejaký benefit pre zuby. Alebo je to blbosť.
Ja už asi rok nevyplachujem vodou, tiež som čítala o tom článok, len vyplujem pastu...zvykla som si na to
@anonym_autor na niektorých pastách je uvedené, že sa nemajú vyplachovať vodou. Vraj sa potom na zuboch vytvorí taký ochranný film, zuby sa vďaka tomu môžu menej kaziť atď. Všetky ostatné vyplachujem.
Ja si nevyplachujem vodou po umyti. Veď mi tam zostane 0,00 nič tej pasty + zvyšky ešte škrabkou na jazyk odstranim…a ja mám rada tu chuť sviežosti po umyti.
ja ani priznam sa necitam co je popisane na paste.Proste si to ani ja neviem predstavit nevyplachnut skusala som to ale viackrat a zle som sa citila tak akoby som si zuby riadne ani ne ze necistila ale no divny blby pocit chvilku som pockala a aj tak som nevydrzala a nakoniec ich vyplachla 😐 benefit,nebenefit robim tak ako mne je dobre ale nastastie mne sa zuby ani nekazia v tomto mam vyhodu.Ak uz mam problem so zubom to je raz za uhorsky rok
Samozrejme, že vyplachujem. Možno je to benefit pre zuby, ale negatívum pre žalúdok. Určite by som nejedla nejakú chemikáliu.
Vyplachujem ústa po umytí zubov, ale tak ledabolo.
@anonym_autor vyplachujem. Pasta má asi taký benefit pre zuby ako aviváž pre bielizeň. Podstatná je technika čistenia zubov aj keby to malo byť len čistou vodou.
tiez som davnejsie bud citala, alebo videla video s jednou zubakou, ktora tam vysvetlovala, ze sa vraj nema vyplachovat pasta, ani vodou, ani ustnou vodou. Ale ja to neviem. Mne to vadi, ta pachut.
vyplachnem
vykefujem - opláchnem - dám do pohára
Vyplachujem si po každom čistení zuby. Potom medzizubna kefka, sólo kefka…
Ja vyplachujem, syn od malicka nevyplachuje, ma 19 rokov a ani jeden kaz. Tak neviem, ci je to nahoda, alebo to fakt funguje.

Ústa si vypláchnem vodou. Mne by ten zvyšok pasty v ústach vadil.