Plombovať odhalené krčky?
Stala sa mi taka situacia...dlhsie mam uz roky cca 12 odhalene krcky...nebolia ma su vporiadku...za ten cas som presla 2 zubarmi a vraveli ze ked ma nebolia ze plombovat netreba...prisla do ambulancie nova zubarka a ta ze treba im plombovat...mate nejaku skusenost s tym?
mam asi 15 rokov kompozitom osetrene krcky
@mariamisko pracujem v zub Amb. Krčky treba rozhodne zaplombovat. Má pravdu.
@anonym_6def6f este spominala ze potiera krcky roztokom co obsahuje flor len ze je to iba docasne...
mam asi 15 rokov kompozitom osetrene krcky
@anonym_50dd09 prosim opiste mi to...co je to kompozit? A preco to treba plombovat? Mam rovnaky problem...vdaka
@anonym_50dd09 prosim opiste mi to...co je to kompozit? A preco to treba plombovat? Mam rovnaky problem...vdaka
@mirka47 nie som odbornik, zubar povedal, ze to zalakuje fotokompozitom, doverovala som mu, ze vie co robi. Zalakoval a mam pokoj. Pred tym som mala citlive krcky
@anonym_6def6f este spominala ze potiera krcky roztokom co obsahuje flor len ze je to iba docasne...
@mariamisko fotokomozit je trvalá výplň ktorá by mala ideálne vydržať pri dobrej starostlivosti celý život, to že vás teraz krčky netrápia je fajn ale keď začnú , bude to nepríjemné, takto vám to ošetrí rovno navždy a predídete aj kazu. Keď je to málo vie to zubár len prebondovat to je taká vodicka čo to akokeby zakryje ale je to dočasné riešenie, keď vám tam dá plombu ( fotokomozit) budete s tým mať pokoj pri dobrej starostlivosti ideálne navždy.
@mariamisko fotokomozit je trvalá výplň ktorá by mala ideálne vydržať pri dobrej starostlivosti celý život, to že vás teraz krčky netrápia je fajn ale keď začnú , bude to nepríjemné, takto vám to ošetrí rovno navždy a predídete aj kazu. Keď je to málo vie to zubár len prebondovat to je taká vodicka čo to akokeby zakryje ale je to dočasné riešenie, keď vám tam dá plombu ( fotokomozit) budete s tým mať pokoj pri dobrej starostlivosti ideálne navždy.
@anonym_6def6f asi mysli desensitizer ale to je len krátkodobé riešenie .Jednoznacne krčky plombovat

@mariamisko pracujem v zub Amb. Krčky treba rozhodne zaplombovat. Má pravdu.