icon

Praskajú mi kútiky úst. Čo pomôže?

Dnes o 06:58

Dobre rano. Uz treti krat za posledne mesiace mam prasknuty kutik ust a zacina ma to otravovat viac, ako by som cakala. Najprv som si myslela, ze je to len od vetra alebo suchych pier, ale vzdy sa to zahoji a po case sa to objavi znova. Natieram si pery, skusala som aj balzam, ale mam pocit, ze to riesi len chvilu. Mama mi hovori, ze to moze byt z nedostatku vitaminov, kamaratka zas spominala zubnu pastu.
Nechcem z toho robit velku vec, len uz by som rada prisla na to, preco sa mi to stale vracia. Neviete mi poradit?

janinah
Dnes o 07:01

Kup si protiplesňovu mastičku a na striedačku s betadine roztokom.

anonym_bdc776

Kup si v lekarni fungicidin a natieraj to aspon tyzden na obidvoch stranach. Okrem toho pridaj vitaminy. Natierat pery balzamom nestaci

anonym_e98d82

Podľa mňa mate nedostatok železa. Skúste uzivat zelezo.

zuzana76
Dnes o 07:04

mavala som z nedostatku zeleza, takze skor by som isla na odber krvi

tenerifka
Dnes o 07:20

Nedostatok zeleza a B12......

personality
Dnes o 07:36

Aj pri cukrovke sa to robí

anonym_830281
Dnes o 08:26

@anonym_autor môžu to spôsobovať kvasinky v slinách na to je dobrý " oil pulling " s kokosovým olejom a potierať ním kútiky + pridaj do stravy probiotické potraviny biely jogurt, acidko bez cukru, bryndzu... alebo spomínaný deficit železa, zinku, B vitamínov a hlavne nedostatok Vitamínu C v strave.

abdn16
Dnes o 08:37

Ahoj, ja som mala problem roky rokuce s kutikmi a aftami. Vkuse som naokolo pocuvala ako mi chybaju vitaminy, Bcko a pod... (pritom krvny obraz stale v norme). Potom mi raz u zubara fluoridovali zuby a na druhy den som sa zobudila s ustami v hroznom stave - kutiky a ustna dutina posiata aftami. Tak mi zablikala kontrolka, ze mi to mozno robi fluorid. Odvtedy som zacala pouzivat pasty bez fluoridu s inou aktivnou latkou. A afty a kutiky mavam vynimocne. Takze skusila by som aj vymenit zubnu pastu. Este odporucam pisat si kde si bola/co si robila den predtym. Ja som si vsimla, ze mi kutiky spusta zle umyty riad v praci/restike. Casto sa mi urobili kutiky, ked som v praci pila zo spolocnych poharov (umyvali sa v umyvacke). Tak si nosim vodu len vo flasi a kutiky sa mi uz nerobia ked idem do officu

anonym_3e3061
Dnes o 08:46

@anonym_autor ahoj mne pomohlo JEDINE toto- chlorella z DMky napríklad (rieši to imunitu, protizápalové, železo). + Fungicidin. Nemôžem hovoriť, či to každému pomôže, ale mne to pomohlo, tiež sa mi to opakovalo po pôrode stále, stále, nešťastná som z toho bola.

simsalabim
Dnes o 09:33

Mne na kutiky zaberie iba framykoin.

hanaxxx
Dnes o 10:07

Skus fungicidin a ak sa ti to zase bude vracat, chod si dat spravit ster, mozno tam mas premnozenu nejaku bakteriu.

anonym_b58ad9
Dnes o 10:23

b-komplex forte
nepiť z jednej fľaše/pohára po cudzích
nový partner-chvíľu trvá,kým si zvykneš na jeho baktérie

eeffka
Dnes o 10:30
@simsalabim

Mne na kutiky zaberie iba framykoin.

@simsalabim presne teraz po rokoch mam kutik, ani som mu nevenovala pozornost, ale uz ma to tak zacalo boliet ze som vyhrabala z raseliny framykoin. Plus sa mi iste pridal ani neviem ako to pomenovat, ale zodraty jazyk aj ten ma boli tak cakam az to prejde, tipujem to na nejaky zapal v okoli ustnej dutiny

macekovam
Dnes o 10:34

@anonym_autor vitamín B2....kúp si ho ako samostatný vitamín a užívaj .je presne na kútiky ...B komplex je málo...musí byť vitamín B2...tento je super

motylik2559
Dnes o 13:54

@anonym_autor Zinok a vitaminy sk. B skus. Krstna to mala casto a toto jej pomohlo. Akurat sa to zvykne po case zas vratit. Neoblizujes si podvedome casto kutiky?