Retainery na zuboch: Skúsenosti a možné problémy
Tie drotiky co sa lepia zozadu na zuby aby sa vám nekrivili? Ja to mám už skoro dva roky a teraz ma začali zuby dosť bolieť. Tak neviem či sa mi zuby zasa začali posúvať ale čo s tým...
@anonym_autor Dcéra mala a tiež ju z toho boleli zuby. Dali jej to dolu a zasa sa jej spodné zuby pokrivili. Aj zubárka sa čudovala, že tak rýchlo. Teraz má obyčajný strojček, vraj do skončenia strednej školy, čiže ešte rok a pol. V dospelosti sa vraj tiež zuby už nezvyknú posúvať. Predtým nosila neviditeľný vyše dva roky.
ja som mala po zloženi strojceka na spodnych zuboch ten drot, na hornych klasicky "plastovy" retainer. po cca 2 rokoch mi vsak ten drot odpadol, zubarka mi ho uz naspat nedala a tak dolne zuby mam dole zase krive ako pre strojcekom :'))))))))))))))))))
@anonym_b21489 Práveže mne bolo povedané, že zuby sa posúvajú neustále, aj v dospelosti. 🙈
ja som si to dost studovala, nosila som pat rokov invisaligne a potom mi dali zozadu na zuby, nalepili teda drotik, aby sa zuby neposuvali. dva roky vsetko ok a teraz to zacalo boliet, cize logicky mi z toho vychadza, ze zuby sa zasa posuvaju. ako poznam mojho zubara da mi to dolu a zasa nasadi neviditelny strojcek za par tisic na par rokov a ja uz mam toho dost. tak len oprientacne sa pytam ci ma niekto podobnu skusenost.
No tie nové moderné sú uplne naprd. Ja som mala obyč strojček, po roku a pol išiel dole a zuby ostali na mieste
@anonym_b21489 Práveže mne bolo povedané, že zuby sa posúvajú neustále, aj v dospelosti. 🙈
@wokokoza Už jej idú osmičky a vraj potom by sa to už posúvať nemalo. A ten pevný strojček jej ich dosť rýchlo pekne opravil a aktuálne ju nič nebolí. Tak dúfame. Akurát, že som zbytočne platila niekoľko tisíc za invisaligne, pretože dcéra chcela byť v puberte pekná a nechcela obyčajný.
No tie nové moderné sú uplne naprd. Ja som mala obyč strojček, po roku a pol išiel dole a zuby ostali na mieste
@sisska96 ja som uz stokrat olutovala ze som si dala neviditelny
@anonym_autor Aj švagriná ma tie a vôôôôôôôbec žiadna zmena a nosí už sto rokov
@sisska96 robí sa tomu veľká reklama ale reálne výsledky sú mizivé..veľmi som sklamaná
@anonym_autor nosila som aj ja invisalign, po liečbe som cca 2r.,dala som si urobiť aj retainer a nosim nočné dlahy a zuby sa mi ani o kus neposunuli,,,ja som nadmieru spokojná

Ja ho tiež stále nosím v noci a takisto to budú už dva roky. Netuším, dokedy to mám mať, ale teda moja zubárka bola dosť šibnutá a nedôveryhodná a len tak pri odchode mi raz zapotila, že to kľudne môžem nosiť 5 rokov a vlastne aj 10 😂