icon

Retainery na zuboch: Skúsenosti a možné problémy

Dnes o 11:09

Tie drotiky co sa lepia zozadu na zuby aby sa vám nekrivili? Ja to mám už skoro dva roky a teraz ma začali zuby dosť bolieť. Tak neviem či sa mi zuby zasa začali posúvať ale čo s tým...

hoffmanka
Dnes o 11:16

Ja ho tiež stále nosím v noci a takisto to budú už dva roky. Netuším, dokedy to mám mať, ale teda moja zubárka bola dosť šibnutá a nedôveryhodná a len tak pri odchode mi raz zapotila, že to kľudne môžem nosiť 5 rokov a vlastne aj 10 😂

anonym_b21489
Dnes o 11:17

@anonym_autor Dcéra mala a tiež ju z toho boleli zuby. Dali jej to dolu a zasa sa jej spodné zuby pokrivili. Aj zubárka sa čudovala, že tak rýchlo. Teraz má obyčajný strojček, vraj do skončenia strednej školy, čiže ešte rok a pol. V dospelosti sa vraj tiež zuby už nezvyknú posúvať. Predtým nosila neviditeľný vyše dva roky.

anonym_dd3677
Dnes o 11:28

ja som mala po zloženi strojceka na spodnych zuboch ten drot, na hornych klasicky "plastovy" retainer. po cca 2 rokoch mi vsak ten drot odpadol, zubarka mi ho uz naspat nedala a tak dolne zuby mam dole zase krive ako pre strojcekom :'))))))))))))))))))

wokokoza
Dnes o 11:34

@anonym_b21489 Práveže mne bolo povedané, že zuby sa posúvajú neustále, aj v dospelosti. 🙈

autor
Dnes o 11:49

ja som si to dost studovala, nosila som pat rokov invisaligne a potom mi dali zozadu na zuby, nalepili teda drotik, aby sa zuby neposuvali. dva roky vsetko ok a teraz to zacalo boliet, cize logicky mi z toho vychadza, ze zuby sa zasa posuvaju. ako poznam mojho zubara da mi to dolu a zasa nasadi neviditelny strojcek za par tisic na par rokov a ja uz mam toho dost. tak len oprientacne sa pytam ci ma niekto podobnu skusenost.

sisska96
Dnes o 11:54

No tie nové moderné sú uplne naprd. Ja som mala obyč strojček, po roku a pol išiel dole a zuby ostali na mieste

anonym_b21489
Dnes o 12:17
@wokokoza

@anonym_b21489 Práveže mne bolo povedané, že zuby sa posúvajú neustále, aj v dospelosti. 🙈

@wokokoza Už jej idú osmičky a vraj potom by sa to už posúvať nemalo. A ten pevný strojček jej ich dosť rýchlo pekne opravil a aktuálne ju nič nebolí. Tak dúfame. Akurát, že som zbytočne platila niekoľko tisíc za invisaligne, pretože dcéra chcela byť v puberte pekná a nechcela obyčajný.

autor
Dnes o 12:26
@sisska96

No tie nové moderné sú uplne naprd. Ja som mala obyč strojček, po roku a pol išiel dole a zuby ostali na mieste

@sisska96 ja som uz stokrat olutovala ze som si dala neviditelny

minenkaa
Dnes o 12:58

Mám drôtik ,nebolia ma zuby

sisska96
Dnes o 13:16
@anonym_autor

@sisska96 ja som uz stokrat olutovala ze som si dala neviditelny

@anonym_autor Aj švagriná ma tie a vôôôôôôôbec žiadna zmena a nosí už sto rokov

autor
Dnes o 13:41
@sisska96

@anonym_autor Aj švagriná ma tie a vôôôôôôôbec žiadna zmena a nosí už sto rokov

@sisska96 robí sa tomu veľká reklama ale reálne výsledky sú mizivé..veľmi som sklamaná

nairobi
Dnes o 13:43

@anonym_autor nosila som aj ja invisalign, po liečbe som cca 2r.,dala som si urobiť aj retainer a nosim nočné dlahy a zuby sa mi ani o kus neposunuli,,,ja som nadmieru spokojná