Sú ukrajinskí zubári kvalitní a bezpeční?
Ahojte, viete mi poradit, ci su ukrajinski zubari dobri zubari a pouzivaju bezpecne komponenty-injekcie, vlozky, plomby? Mate skusenost? Dakujem.
ja som mala urgent na sk -kedze som tu na sk .. bola som u slovenskej - otras .. volala som ukrajincovi ..nevedela som odkial je .. az ked som tam prisla a ten pristup sa neda porovnat .. uplne sikovny mily a hlavne opravil hned -nic nenatahoval a nepredlzoval zbytocne ,,
Áno.. úplne ok
u nás je niekoľko rokov ukr. zubár. kvalita práce? neviem.
@anonym_autor ja som bola v BA ešte 6 rokov dozadu a úplná spokojnosť. Dobrá práca a prístup lekára.
Môj kolega, pre zmenu žije v Bardejove a chodia celá rodina na Ukrajinu. Kvalita práce a cena je vraj brutálne dobrá
Syn chodil. Odišli sme, nakoľko mi prekáža lo, že nerozumieme. Nech sa nikto nehnevá, ale aby som vo vlastnej krajine, kde platím poistné nerozumela lekárovi? Detailne nerozumela. Keďže šlo o súkromnú, nie lacnú ambulanciu, naozaj nedám stovku za plombu ak celkom ani nerozumiem a neviem či je dobrý postup. Naozaj mi vadí ak sa vo vlastnej krajine musím dorozumieť kadejako. Ak platím poistné. Ak pracujem v zahraničí tak musím ovládať jazyk 100% v tak dôležitej oblasti ako zdravotníctvo.
Ved to je individualne😶, jeden ukrajinsky zubar moze byt diletant, druhy odbornik, ktory si pracu robi kvalitne a neoberie ta o polku vyplaty… tak isto aj ti slovenski..
Syn chodil. Odišli sme, nakoľko mi prekáža lo, že nerozumieme. Nech sa nikto nehnevá, ale aby som vo vlastnej krajine, kde platím poistné nerozumela lekárovi? Detailne nerozumela. Keďže šlo o súkromnú, nie lacnú ambulanciu, naozaj nedám stovku za plombu ak celkom ani nerozumiem a neviem či je dobrý postup. Naozaj mi vadí ak sa vo vlastnej krajine musím dorozumieť kadejako. Ak platím poistné. Ak pracujem v zahraničí tak musím ovládať jazyk 100% v tak dôležitej oblasti ako zdravotníctvo.
@anonym_ea2527 inak, toto si trafila klinec po hlavicke. Mne sa tiez stalo, ze ukrajinska lekarka a nerozumela ona mne, ani ja jej, jej spravu sa nedalo ani precitat - viem, ze je malo dr u nas a zdravotnictvo trpi, ale aby si nerozumela lekarovi /tym padom sa obavam, ako on rozumie tebe a vie tym padom aj urcit diagnozu, hl. ak je to interny odbor/ je kolosalny pruser.
@anonym_ea2527 inak, toto si trafila klinec po hlavicke. Mne sa tiez stalo, ze ukrajinska lekarka a nerozumela ona mne, ani ja jej, jej spravu sa nedalo ani precitat - viem, ze je malo dr u nas a zdravotnictvo trpi, ale aby si nerozumela lekarovi /tym padom sa obavam, ako on rozumie tebe a vie tym padom aj urcit diagnozu, hl. ak je to interny odbor/ je kolosalny pruser.
@anonym_a390df a to bol zubár
Lenže sa nám to stalo aj na chirurgii(pohotovosť) Katastrofa🙊. Ak teda nie je život ohrozujuci stav, radšej si počkám na slovenského lekára. Bohužiaľ. Skúsenosti hovoria svoje.
Jedna skusenost dobra druha zla, pomohlo ti to?
Keby si sa pytala na konkretneho zubara ale takto? Este viac vseobecnejsiu otazku polozit nevies?
Co lepsie chuti a ako zvyknete jest detsku krupicu ? Zmiesas ci ides od okrajov? Boze toto ludia…vcerajsie zatmenie zanechalo stopy?
@anonym_a390df ale toto tu nikdy nebolo. To je katastrofa. Do plaču
Jedna skusenost dobra druha zla, pomohlo ti to?
Keby si sa pytala na konkretneho zubara ale takto? Este viac vseobecnejsiu otazku polozit nevies?
Co lepsie chuti a ako zvyknete jest detsku krupicu ? Zmiesas ci ides od okrajov? Boze toto ludia…vcerajsie zatmenie zanechalo stopy?
@anonym_a8e2de ale tu ide o to, že to je stále častejšie. To nie je jeden prípad a jeden zubár (kiež by išlo len o zubárov).
@anonym_a390df ale toto tu nikdy nebolo. To je katastrofa. Do plaču
@anonym_ea2527 😶🫠ved toto, proste lekar v niektorych pripadoch uz len rozhovorom zisti diagnozu/alebo sa aspon k nej priblizi, ale ked ti nerozumie?? A ty jemu?? To nie je v ziadnom pripade normalne.
@anonym_ea2527 platili ste sukromnikovi, ten s vašou zdravotnou poistkou nemá nič. navyše odporúčam si overiť či je vôbec registrovaný zubar na SK, ak ho tu nenájdete, nemôže pracovať ako zubny lekar na slovenku a ak to robí, tak nelegálne- pre pacienta z toho vyplýva, že ak vam nejako ublíži, nikto vam v tom nepomôže, pretože nie je registrovaný, komora zubných lekárov naňho nemá nijaký dosah, Úrad pre dohľad nad zdrav.starostlivostou vam tiež nepomôže, pretože ste sa nechali de facto ošetriť “nejakému týpkovi”
Sem si napíšte meno zubara a viete na com ste
https://skzl.sk/overenie/
https://www.pravda.sk/zdravie/prevencia/clanok/...
https://spravy.stvr.sk/2024/06/nelegalna-zubna-...
https://www.trencinak.sk/clanky/11353/znamy-tre...
najlepšie na tom je,že ich nemajú ani na základe čoho pokutovať
Mala som ukrajinca zubara a s kvalitou prace som bola spokojna. Tento rok sme zubara menili a ked mi nova zubarka robila preventivnu prehliadku, tak skonstatovala, ze odviedol velmi dobru pracu. A s komunikaciou tiez nebol problem, slovensky vedel velmi dobre, len prizvuk bol zretelny. Aj sestricka ukrajinka slovensky komunikovala bez problemov.
Vyše 7 rokov mám ukrajinského zubára. Je to slušný a milý človek, má kvalitnú prácu. Všetko zrozumiteľne vysvetlí, navrhne postup. Vždy jeho ordináciu len odporúčam.
@anonym_ea2527 platili ste sukromnikovi, ten s vašou zdravotnou poistkou nemá nič. navyše odporúčam si overiť či je vôbec registrovaný zubar na SK, ak ho tu nenájdete, nemôže pracovať ako zubny lekar na slovenku a ak to robí, tak nelegálne- pre pacienta z toho vyplýva, že ak vam nejako ublíži, nikto vam v tom nepomôže, pretože nie je registrovaný, komora zubných lekárov naňho nemá nijaký dosah, Úrad pre dohľad nad zdrav.starostlivostou vam tiež nepomôže, pretože ste sa nechali de facto ošetriť “nejakému týpkovi”
Sem si napíšte meno zubara a viete na com ste
https://skzl.sk/overenie/
@anonym_20e786 dakujem, akonahle zistim priezvisko, overim si🙂
V KE som bola, do súkromnej ambulancie, lebo oni jediní ma zobrali cez víkend. Ako "pohotovosť", presnejšie supluju túto službu, ktorú už nemocnica neposkytuje. Musel ratovať to, čo pokazila moja (slovenská) zubárka deň predtým. Bola som spokojná s prácou a vyzeralo to tak, že je to veľmi špičkovo vybavená ambulancia. Na druhej strane, cena k tomu bola aj nastavená. Manžel ku nim prešiel, ale aj odišiel, lebo boli fakt drahí. Spýtaj sa konkrétne na mesto a konkrétneho zubára, lebo je to veľmi indi vindi.
Čiže naša skúsenosť: áno, môže byť, ale cenou sa prispôsobili našim, čiže je to asi jedno. Na druhej strane, môže byť zaujímavejšia cena priamo na Ukrajine, či sa skutočne oplatí (cestovné náklady, možnosti vrátiť sa rýchlo v prípade potrebnej korekcie atď.) je druhá vec. Ja z toho dôvodu nemám zubára napr. u našich na juhovýchode SK, lebo je to "len" 100 km z KE tam a potom 100 km späť, síce výrazne lacnejšie, ale tam proste neodbehnem z práce. A čas sú (tiež) peniaze.
niekto je dobry, iny nie, ako v kazdej krajine. Neplati pausal pre vsetkych
Ja chodím a som mega spokojná. Ale chalanisko je na Slovensku už dlho a aj študoval na Slovensku, takže rozpráva po slovensky úplne super, jedine má prízvuk. Ale toto je veľmi individuálne - jeden zubár môže byť super, druhý zas pokaziť veľa.

@anonym_autor
Moja manželka chodí k ukrajinskému zubárovi v PP a je veľmi spokojná , ja som tam bol tiež pár krát a spokojnosť .