Trhali by ste zub pred dovolenkou alebo až po nej?
Ahojte, zubár mi odporučil vytiahnuť osmičku. Zub ma momentálne vôbec nebolí, ale na snímke vraj vidno, že by v budúcnosti mohol robiť problémy.
Problém je, že o dva týždne odchádzame na dovolenku. Zubár mi ponúkol termín ešte pred odchodom, ale trochu sa bojím, že sa objavia komplikácie, opuch alebo bolesť práve počas dovolenky. Na druhej strane sa obávam aj toho, že ak to odložím, začne ma bolieť práve tam.
Dali by ste si zub vytiahnuť ešte pred dovolenkou, alebo by ste počkali až po návrate? Vôbec sa neviem rozhodnúť 😬🦷✈️
@anonym_autor podľa toho, kde sa nachádza. Ak je to ľavá horná tak vpohode, so spodnou 8 by som počkala, hlavne ak neboli.
@domiklik Aký je v tom rozdiel? Horná vpravo.
@anonym_autor nechala by som to tak. Mne pred dovolenkou neodporúčala robiť nič väčšie so zubami...ak by nastali nejaké komplikácie, bolesti, opuch...
budúcnosť asi nemyslel bezprostredne 2 týždne - tak ja by som to nechala na čas po dovolenke… 😏
@anonym_autor podľa toho, kde sa nachádza. Ak je to ľavá horná tak vpohode, so spodnou 8 by som počkala, hlavne ak neboli.
@domiklik áno je v tom rozdiel, horné idú ľahšie, napr u mňa bola horná 8 otázka 5 minút, bez liekov. Dolna boli tri korene prepletené cez seba, šitie cez pol úst a úplná rekonvalescencia 3 mesiace. Závisí od rtgsamozrejme
@anonym_autor ak ta neboli, nikdy nebolel, preco by ta mal prave teraz zacat boliet?
Vobec by som neriesila pred dovolenkou. Iba ak by bolel uz teraz.
@anonym_autor bola som na tom tak isto... coho som sa ale vyrazne v tom roku bala bol fakt, ze mi to bude riesit miestny zubar v Tunise... dostala som ATB, ze lekarnicka podotkla ze sa doseriem :D- a vsetko bolo bez problemov , 8micka sa tahala komplikovane, ale nakoniec sme to dali a vsetko bolo v poriadku
bola to horna vlavo :D
@anonym_autor ak idete letieť tak by som o tom vôbec neuvažovala. Mna pri lete aj pól roku bolelo miesto po vytehnutim zube takze čerstvo pred tým by som si ti nedala robiť asi
Ani za boha si ju nenechaj trhat pred nicim dolezitym...ja som vzdy skoncila na atb a ko. Ak ta neboli a nieje to nic vyslovene akutne zapalene...ja by som to dokonca ak vydrzi a nerobi sarapatu nechala az po lete na chladnejsie mesiace.
@anonym_autor pokiaľ zub nikdy nebolel a ani teraz nič necítiš, nechaj to po dovolenke. Mám skúsenosti kedy som po chirurgickej extrakcii bola hneď na ďalší deň fit a potom, kedy som po obyčajnom nekomplikovanom trhanie trpela 3 mesiace.
Ak na dovolenku letíš, tak zmena tlaku a vytrhnutý zub bude veľmi zlá kombinácia.
Nevidim jediny dovod, preco by som konkretne tuto zalezitost silila mat urobenu pred dovolenkou. Vobec to nesuri a ako hovoris, taky zakrok moze so sebou priniest vselico. (A to hovorim ako Dr.)
Urcite az po.
@anonym_autor je prerezana osmicka alebo este v dasne? Ak uz prerezana a termin mas zajtra alebo zaciatkom buduceho tyzdna isla by som pred. Mne ked trhal do 3-4dni som ani nevedela o tom. Krasne sa to zahojilo.
Urcite az po, znicis si dovolenku, bude ta to bolet, nebudes moct poriadne jest
@anonym_autor rozhodne po dovolenke
@domiklik áno je v tom rozdiel, horné idú ľahšie, napr u mňa bola horná 8 otázka 5 minút, bez liekov. Dolna boli tri korene prepletené cez seba, šitie cez pol úst a úplná rekonvalescencia 3 mesiace. Závisí od rtgsamozrejme
@domiklik az 3 mesiace rekonvalescencia? To je hrozne ....
Ja neviem ci som teda mala stastie na dobreho chirurga ? Tiez som tahala dolnu pravu osmicku. Uz ma bolela, korene do seba nejako, mne ani cela nevysla a dokonca sa mi tam urobil kaz a odlomila sa vrchna cast. Trhanie mozno 1 minutku, s tym ze mi narezal dasno, sitie max 5 minut, preventivne atb na 7 dni kvoli infekcii. Ale po tyzdni som pomaly ani nevedela, ze mi niketo trhal omicku.
Ak momentalne nerobi problem tak pocka kym sa vratis.
Tiez som mala hore vpravo. Nastastie bez problemu po vytrhnuti. Mnohi ale maju opuch. Zapal. Atb...
ozaj to nechaj potom 😉 bez rozmyslania.
@anonym_autor Och, mne tiež pani zubárka povedala, že musím ísť na chirurgiu, lebo zub bude robiť problémy. To bolo pred rokom, na operáciu som nemohla ísť kvôli zdravotným ťažkostiam (už mám ale termín), a zub zatiaľ nič nespravil. Uži si dovolenku. 🙂
@domiklik az 3 mesiace rekonvalescencia? To je hrozne ....
Ja neviem ci som teda mala stastie na dobreho chirurga ? Tiez som tahala dolnu pravu osmicku. Uz ma bolela, korene do seba nejako, mne ani cela nevysla a dokonca sa mi tam urobil kaz a odlomila sa vrchna cast. Trhanie mozno 1 minutku, s tym ze mi narezal dasno, sitie max 5 minut, preventivne atb na 7 dni kvoli infekcii. Ale po tyzdni som pomaly ani nevedela, ze mi niketo trhal omicku.
@chiara_elle bol to komplikovaný prípad, kde koreň bol tesne vedľa cievy a nervu, musela som predtým absolvovať ct hlavy. Trhanie hodina a následne šitie asi 3/4. Mala som šitie asi do tretiny úst. Oddych na lôžku a kludový režim bol asi týždeň, potom bolelo šitie atď. S liekmi sa to dalo zvládnuť len hrýzť s tou stranou bol problém dlho. Ale tak určite by som to pred dovolenkou neriešila pokiaľ neboli.