icon

Trhanie zubu múdrosti: Ako dlho trvá bolesť?

28. máj 2026

Ahojte, včera mi chirurgicky vyberali 8čku, nebola celá vyjdena, korene zrastene...ale bolel ma tak musel von...bolo to cosi hrozne, ked som videla v ruke dlat....no ale dnes som opuchla, lieky od bolesti nezaberajú, nemôžem sa ani napit co ledva otvorím usta. Boli ma z toho hrdlo, do ucha mi to bije a celá strana... Dali mi aj atb augmentin.... pondelok kontrola a vyber stichov. Kedy asi ustúpia bolesti ? Nic ma nebaví

anonym_e9827b
28. máj 2026

Mna bolela cca 4 dni a potom už len počas jedla a to trvalo dokopy týždeň. Neopuchla som vôbec. Hned po extrakcii som si ľadovala líce. Ale nemala som ani zápal a teda ani ATB, len jeden steh, ktorý sa sám rozpadol.

lucpro1
28. máj 2026

tieto zuby mudrosti vedia niekedy riadne trampoty narobit. ja som to mala s jednym dost podobne, akurat sa to zaobislo chvalabohu bez toho dlata, lebo to by som asi skolamovala na mieste. skus si davat cetalgen, dve tabletky si rovno daj, ked mas silne bolesti, mne na zuby zabera uplne najlepsie tento.

anonym_afa9d4
28. máj 2026

Ahoj, mne vysekával dlátom, poviem ti, riadna mäsiareň. Mala som dva stehy, ATB a po 3 dňoch to začalo byť znesiteľnejšie. Ale hrýzť na tej strane som mohla až po mesiaci.

ivik4
28. máj 2026

Mne ked vyberali prve 2 naraz tak uplna pohoda absolutne nic ma nebolelo ale pocas ani potom. Treti ma napriek injekciach bolel tak ze som videla hviezdicky pri trhani a bolest 5 dni a rovnako stvrty bolest tiez 5 dni ( ten ma ale pri trhani nebolel) . Preventivne som ani antibiotika nedostala.
Takze u mna to bolo 5dni dost intenzivnej bolesti a potom akoby uťalo a nic

dassena
28. máj 2026

tiez som bola na trhanie a bola to katastrofa. ale teda pri zivote ma drzal brufen, bez neho by som to nedala, na bolesti mi zabera najlepsie a zubov teda specialne... 🙏

rencina_4
28. máj 2026

no ta rana bude asi dost velka si myslim, tak aj bolest bude trvat dlhsie. dobre je, ze mas nasadene rovno tabletky, takze tam nehrozi nejak zapal. ale kludne to moze boliet niekolko dni.

sisska96
28. máj 2026

Ja by som tam zavolala, alebo išla osobne. Máš zápal. Treba iné lieky

pluss
28. máj 2026

ja som bola tento rok vybrať najprv jednu spodnú a potom 2 mesiace na to druhú spodnú a teda oba razy som mala komplikácie...opuch klasika po 4 dňoch ustúpi...vnútri tá rana ma nebolela...čo ma ale bolelo a to tak že mi lieky od bolesti nezaberali bolo že sa mi spravilo suché lôžko, a to vyráža do ostatných zubov do ucha pod oko a je to neznesiteľné - to bol prvý raz a pri druhom raze som mala veľký zásah rezané aj medzi zubami 6 a 7 aby sa tam lepšie dostal a mala som hrozne podráždené alebo poškodené (neviem) nervy a to ešte len boli bolesti, až mi trpla polka tváre...ale poohli lieky od bolesti postupne a milgamma....takže ak ťa niečo bude čoraz viac bolieť, chod k lekárovi, pretože po osmičke za dobrého hojenia musí byť každý deň lepší a lepší čo sa týka bolesti

autor
Včera o 08:28
@pluss

ja som bola tento rok vybrať najprv jednu spodnú a potom 2 mesiace na to druhú spodnú a teda oba razy som mala komplikácie...opuch klasika po 4 dňoch ustúpi...vnútri tá rana ma nebolela...čo ma ale bolelo a to tak že mi lieky od bolesti nezaberali bolo že sa mi spravilo suché lôžko, a to vyráža do ostatných zubov do ucha pod oko a je to neznesiteľné - to bol prvý raz a pri druhom raze som mala veľký zásah rezané aj medzi zubami 6 a 7 aby sa tam lepšie dostal a mala som hrozne podráždené alebo poškodené (neviem) nervy a to ešte len boli bolesti, až mi trpla polka tváre...ale poohli lieky od bolesti postupne a milgamma....takže ak ťa niečo bude čoraz viac bolieť, chod k lekárovi, pretože po osmičke za dobrého hojenia musí byť každý deň lepší a lepší čo sa týka bolesti

@pluss ked si dám tbl od bolesti tsk uz lepšie pomôže ale zase keď prestane účinkovať tsk boli, pondelok idem na kontrolu aj vyberať stochy tak dufam ze bude všetko ôk

autor
Včera o 08:31
@pluss

@pluss a este som opuchla vcera aj dnes ešte som

pluss
Včera o 19:38

Opuch je normálny … najväčší opuch som ja mala tretí štvrtý den a potom to klesalo